Consiliul Municipal al Elevilor București cere intrarea tuturor unităților de învățământ în scenariul roșu. Care este motivul

Școală închisă

Consiliul Municipal al Elevilor București consideră că, în condițiile creșterii numărului de cazuri de infectări în Capitală, este iresponsabil ca autoritățile să nu ia în calcul intrarea tuturor unităților de învățământ în scenariul roșu.

Consiliul Municipal al Elevilor București a realizat, în prima lună de la începerea școlii, o serie de sondaje printre elevii din liceele bucureștene, privind modul în care se desfășoară orele de curs, dar și modul în care se respectă condiții sanitare impuse.

Într-un comunicat ce prezintă o sinteză a problemelor semnalate de elevii din învățământul preuniversitar din București, Consiliul Municipal al Elevilor București acuză autoritățile locale că nu au asigurat baza materială sanitară și tehnică necesară bunei desfășurări a mecanismului de predare-învățare.

”În ultimele trei zile, conform datelor oficiale, nivelul de infectare cu virusul SARS-COV-2 s-a ridicat la aproximativ 3000 de cazuri noi pe zi, aspect ce ne obligă în mod garantat să fim conștienți de faptul că ne pregătim să atingem pragul celui de-al doilea val al pandemiei. În aceste condiții, este imoral și iresponsabil ca autoritățile competente din R.N.C.I. Nr. 174/11.10.2020 sfera educației să nu ia în calcul intrarea tuturor unităților de învățământ sub scenariul roșu, scenariu ce implică mutarea exclusivă în mediul online a actului de predare. De altfel, în acest punct, evaluăm situația teritorială ca fiind nepregătită pentru acest pas, întrucât multe dintre cadrele didactice nu dispun de baza materială și pregătirea tehnică necesare, fiind nevoite să aplice la resursele personale. Indiferența față de acest domeniu este o totală lipsă de respect vizavi de elevi, profesori și părinți, iar Consiliul Municipal al Elevilor București nu agreează un astfel de comportament, solicitând prioritizarea și urgentarea achiziționării device-urilor, pregătirii profesorilor și îmbunătățirii normelor sanitare din fiecare școală”, a declarat întreaga echipă a Biroului executiv CMEB.

Potrivit comunicatului, majoritatea celor consultați și-au exprimat frica de a merge fizic la orele de curs, nemulțumirea cu privire la calitatea orelor online și absența implicării administrației locale în susținerea financiară a unităților de învățământ, aspect ce a dus la repercusiunile anterior enumerate.

Citește și
coronavirus
Cele mai multe cazuri de Covid-19 din ultimele 24h, în București și Iași
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

"Consiliul Municipal al Elevilor București condamnă ferm atitudinea nepăsătoare a consiliilor locale din Capitală, autorități ce până la ora aceast ar fi trebuit să asigure baza materială sanitară și tehnică necesară bunei desfășurări a mecanismului de predare-învățare, conform unei declarații de la începutul lunii septembrie 2020. La acel moment, Executivul adoptase o hotărâre privind alocarea din fondul de rezervă la dispoziţia Guvernului a 100 de milioane de lei Ministerului Educaţiei şi Cercetării (MEC) în vederea constituirii unor stocuri de rezervă de laptopuri, materiale sanitare şi dispozitive electronice la nivelul inspectoratelor şcolare", se mai arată în comunicat.

Consiliul Municipal al Elevilor București publică, în comunicat, unele dintre răspunsurile anonime ale elevilor bucureșteni, pentru a demonstra gravitatea situației, "în speranță că întreaga comunitate responsabilă se va mobiliza într-o ultimă instanță spre a remedia situația și haosul create".

“Nu este în regulă modul în care se gestionează purtatul măștii și a folosirii dezinfectantului. Peste 90% din cei prezenți în liceu (inclusiv profesori și personalul liceului) nu folosesc corespunzător cel puțin una din metodele de protecție, ba mai mult, îi încurajează și pe alții la o practică eronată. Avem o epidemie de anarhiști ce consideră sănătos să-și dea cu părerea despre un domeniu care nu îi privește, inteligența fiind ceva abstract pentru astfel de culți ce propovăduiesc un metaforic malpraxis.”, susține un elev participant la consultare.

“Sunt în clasa a XII-a, pe vremea pandemiei, deja situația mi se pare copleșitoare. Mi se pare complet normal ca profesorii care predau materie de bacalaureat să pună presiune pe noi, însă restul ar trebui să o lase mai moale. Ar fi indicat să ne prezentăm la liceu doar pentru materiile de bac, iar restul care nu au nicio relevanță pentru un elev de clasa a XII-a să fie făcute în regim online. Nu mi se pare normal ca un profesor cu o materie care nu intră la bac să pună presiune pe elev doar pentru faptul că nu se știe când se vor închide liceele. Pune presiune degeaba, iar elevul devine și mai stresat și copleșit.”, este opinia unui alt elev participant la consultare.

Consiliul Municipal al Elevilor București (CMEB) este o structura municipală de reprezentare a elevilor din învățământul preuniversitar de stat și privat din București, substructură a Consiliului Național al Elevilor.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Județele în care incidența cazurilor a depășit 1,5 la mia de locuitori. Care este rata de infectare din Capitală
Județele în care incidența cazurilor a depășit 1,5 la mia de locuitori. Care este rata de infectare din Capitală

Coronavirus România, 12 octombrie. Pe teritoriul României au fost confirmate 157.352 de cazuri de persoane infectate cu Covid-19.

Cele mai multe cazuri de Covid-19 din ultimele 24h, în București și Iași
Cele mai multe cazuri de Covid-19 din ultimele 24h, în București și Iași

Municipiul Bucureşti - 413, Iaşi - 164, Prahova - 110, Bacău - 99 şi Mureş - 82 sunt zonele cu cele mai multe cazuri nou confirmate de coronavirus faţă de ultima raportare, informează, luni, Grupul de Comunicare Strategică.

Explicaţiile celor prinşi de poliţie fără mască.
Explicaţiile celor prinşi de poliţie fără mască. "Stau să mă sufoc, ca prostul?!"

Poliţiştii dau amenzi usturătoare celor care nu poartă masca pe stradă în localităţile unde această restricţie a fost recent impusă din cauza numărului mare de infectări.

Zeci de oameni s-au înghesuit la icoane, în Galaţi. De ce nu au purtat preoţii mască
Zeci de oameni s-au înghesuit la icoane, în Galaţi. De ce nu au purtat preoţii mască

Autoritățile din toată țara restricționează, rând pe rând, organizarea de procesiuni și evenimente la care obișnuiesc să participe multe persoane.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.