Vremea azi, 5 decembrie. Care este prognoza pentru ziua votului

×
Codul embed a fost copiat

Ziua de astăzi ne-aduce vreme caldă pentru început de decembrie, mulți nori, ceață și burniță în sud și în est și atmosferă însorită în celelalte zone. Maximele pornesc de la 5...6 grade în nord-estul țării și ating 17 grade în ținuturile vestice.

 

Vedem cum arată vremea în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și Bărăganul. Pe aici avem o zi destul de mohorâtă, cu vânt activ și ceață dimineața în zona Bărăganului.

Se arată un pic și soarele, iar maximele ajung pe la 12...13 grade- valori mult mai ridicate decât ar fi normal în acest moment al anului.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, se face mai cald decât ieri, însă domină atmosfera închisă și e posibil să picure din când în când. Și pe aici sunt condiții de ceață la începutul zilei, iar după prânz se ating 11...12 grade.

Citește și
vremea
Vremea azi, 4 decembrie. Se face cald, în cea mai mare parte a țării
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, cerul rămâne acoperit de nori, apar și câteva ploi slabe, iar dimineața avem ceață pe la câmpie. Temperaturile sunt mai modeste decât în celelalte zone, dar chiar și așa, este mai cald decât în mod obișnuit.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, găsim vreme frumoasă, cu cer senin în prima parte a zilei. Pe aici temperaturile depășesc cu mult valorile normale și ajung pe la 14...15 grade.

Și în ținuturile vestice va fi nefiresc de cald pentru această perioadă. Se ating chiar și 16...17 grade- valori mai potrivite pentru o zi de octombrie, norii apar destul de rar, însă vântul continuă să sufle cu putere în sudul Banatului.

Vreme neobișnuit de caldă avem și în Transilvania; soare, dar și ceva ploi în zonele de munte, pe unde și vântul va fi destul de puternic. Maximele ajung la 11...12 grade, iar la noapte, temperaturile rămân pozitive, chiar și în depresiuni.

În Oltenia, temperaturile cresc față de ziua trecută; însă norii persistă și s-ar putea să picure trecător. Și vântul devine mai insistent, iar dimineața avem ceață în zonele joase.

În ținuturile sudice avem atmosferă închisă și condiții de ploaie slabă, dar la capitolul temperaturi stăm foarte bine. Amiaza ne-aduce valori de peste 10 grade și vânt cu intensificări trecătoare.

Temperaturile se mențin ridicate și pe timpul nopții și o să avem minime de la zero grade în depresiuni, până la 10 grade în sudul Banatului.

Norii persistă în sud și în est, pe unde mai sunt condiții de ploaie slabă sau burniță. În zonele joase revine ceața, iar vântul continuă să sufle tare în Banat și pe la munte.

 

Vremea în țară

 

Duminică, temperaturile încep să scadă în sudul și estul țării. Pe aici rămânem cu atmosferă închisă și o să plouă, mai ales în zona Olteniei.

În Carpatii Meridionali și în Munții Bantului vor fi precipitații mai consistente: lapoviță pe timpul zilei și ninsori după lăsarea nopții. Vântul se intensifică în cea mai mare parte a țării.

La munte poate atinge viteze de 100 Km/h și va fi viscol, iar prin Banat va sufla cu 65...75 Km/h. Amiaza ne-aduce maxime de la 1 grad în Bucovina, până la 14 grade în ținuturile vestice.

Luni se răcește în toată țara. Vântul rămâne destul de intens, iar precipitațiile cuprind majoritatea zonelor și vor fi mai consistente în vestul și sudul țării. Pe timpul zilei o să plouă, iar noaptea apar și ninsorile și lapovița.

Marți, în sud și în est, atmosfera se menține închisă. La munte și în Moldova va ninge; în Muntenia va fi lapoviță, în rest vor domina ploile.

În regiunile intracarpatice găsim vreme mai bună, un pic de soare și doar câțiva stropi de ploaie.

 

Vremea în București

 

Și în București, va fi mult mai cald decât în mod obișnuit. La orele prânzului se vor atinge 12...13 grade, însă vom avea o zi mohorâtă, cu vânt activ și câțiva stropi de ploaie.

Temperaturile se mențin ridicate și pe timpul nopții. E posibil să picure trecător, iar minima ajunge pe la 6 grade.

Duminică, atmosfera se menține închisă și apar ploi slabe, trecătoare. În plus, se răcește și vom avea cel mult 7 grade și un vânt tot mai insistent, care vă atinge viteze de 40...45 KM/h.

Luni, temperaturile continuă să scadă. Maxima se oprește pe la 3...4 grade; o să plouă din când în când, iar vântul va agita atmosfera, cu rafale de 45...55 Km/h.

Și marți avem o zi destul de neplăcută, mulți nori, câteva reprize de ploaie și vânt cu intensificări. Pe la amiază vor fi în jur de 5 grade Celsius.

 

Vremea la munte

 

Vremea rămâne caldă și în zonele de munte. Va fi soare în Apuseni, dar o să plouă în celelalte masive, iar pe creste va cădea lapoviță sau va ninge.

Și tot în zona montană înaltă, vântul va sufla cu putere și va depăși viteze de 60...80 de kilometri pe oră.

Duminică, se răcește și apar precipitații mai consistente în Carpații Meridionali și în Munții Banatului. Va fi lapoviță pe timpul zilei și ninsori după lăsarea nopții. În masivele sudice vântul poate atinge 100 KM/h și asta înseamnă viscol puternic.

Luni se face și mai frig. Precipitațiile cuprind toată zona montană, iar pe crestele Carpaților Meridionali vântul va viscoli ninsoarea, cu viteze de 70...90 KM/h.

Marți avem o zi mohorâtă și rece. O să ningă, mai ales în Carpații Meridionali și în Orientali, iar în zona montană înaltă o să fie viscol.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion. Anunțul meteorologilor
Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion. Anunțul meteorologilor

Vin vești de la meteorologi și nu sunt foarte optimiste.

Vremea azi, 4 decembrie. Se face cald, în cea mai mare parte a țării
Vremea azi, 4 decembrie. Se face cald, în cea mai mare parte a țării

Vineri se face cald, în cea mai mare parte a țării. În sud şi în est găsim mulţi nori, ceață şi burniţă la începutul zilei, dar în rest aşteptăm vreme frumoasă.

Vremea azi, 3 decembrie. Temperaturile ating 11 grade în nord-vestul țării
Vremea azi, 3 decembrie. Temperaturile ating 11 grade în nord-vestul țării

Ziua de joi ne-aduce soare şi temperaturi în creştere în vest, nord-vest şi centru; înnorări şi ceaţă în celelalte zone.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Scandal electoral și bătăi de stradă la Belciugatele. Echipa PSD s-a confruntat dur cu cea a PNL. Poliția a intervenit
Scandal electoral și bătăi de stradă la Belciugatele. Echipa PSD s-a confruntat dur cu cea a PNL. Poliția a intervenit

Primarul și viceprimarul PSD din comuna Belciugatele au fost implicați într-un scandal electoral care s-a lăsat cu intervenția Poliției și a Ambulanței.