Vremea azi, 4 decembrie. Se face cald, în cea mai mare parte a țării

04-12-2020 07:49


Vineri se face cald, în cea mai mare parte a țării. În sud şi în est găsim mulţi nori, ceață şi burniţă la începutul zilei, dar în rest aşteptăm vreme frumoasă.

Vântul suflă tare în sudul Banatului şi la munte, iar maximele termice se vor situa între 5 grade în depresiuni şi 15 grade în vest, nord-vest şi pe litoral.

Vremea în fiecare regiune

 

 

 

În Dobrogea şi Bărăgan găsim ceaţă la începutul zilei, apoi se arată şi soarele. Se încălzeşte şi după prânz se ating chiar şi 14 grade pe litoral, valori ridicate pentru luna decembrie.

Mai sus, în nordul Munteniei şi în sudul Moldovei, se anunţă mulţi nori şi ceață dimineaţa pe la câmpie. Temperaturile cresc cu 7-8 grade faţă de ziua trecută.

În nordul Moldovei şi în Bucovina avem înnorări persistente, ceaţa şi burniţă în prima parte a zilei. Soarele apare printre nori şi se încălzeşte.

În schimb, în nordul Transilvaniei şi în Maramureş, aşteptăm vreme frumoasă cu cer mai mult senin şi mai cresc temperaturile. Joi au fost în jur de 7 grade în zonă, vineri maximele ajung pe la 13, poate 14 grade.

În ţinuturile vestice, se anunţă vreme bună temperaturi în creştere şi un vânt intens în sudul Banatului, pe unde se vor atinge viteze de 70-80 km/h.

În Transilvania, dimineaţa avem ceaţă şi ger în depresiuni. Treptat, ceața se risipeşte, apare soarele şi se încălzeşte. Maximele ajung pe la 11 grade în vestul provinciei, dar se încălzeşte şi în depresiuni. Vântul va prinde putere la munte, mai ales pe crestele Carpaţilor Meridionali.

Cresc temperaturile şi în sud-vestul ţării, dar atmosfera va fi mohorâtă, iar în prima parte a zilei va fi şi ceaţă. Doar în zonele mai înalte apare soarele şi tot pe aici temperaturile vor fi mai ridicate.

Şi în ţinuturile sudice, predomină vremea închisă, ceața poate să persiste şi va fi asociată cu burniţă sau chiciură. Se încălzeşte, iar la amiază se ating 10 grade în Lunca Dunării.

Vremea în București

 

 

 

În Bucureşti, vineri se încălzeşte, înnorările persistă, iar în prima parte a zilei va fi ceață asociată trecător cu burniţa sau ploaie slabă. Vântul va fi activ, iar în termometre se ating 8 grade Celsius.

Vremea la munte

 

 

 

La munte, va continua să se încălzească şi temperaturile vor depăşi normalul acestei perioade. Norii se adună trecător, iar la noapte se anunţă precipitaţii mixte şi condiţii de polei. Vântul va prinde putere pe crestele Carpaţilor Meridionali, pe unde se vor atinge viteze de 70...80 km/h.

Vremea în următoarele zile

 

 

 

Vineri, vremea devine caldă, mai ales în regiunile intracarpatice şi în zonele înalte. În sudul şi estul tării, atmosfera va fi închisă, dar în rest, găsim vreme bună cu cer variabil.

Mâine, în sud şi est avem din nou înnorări, condiţii de ceaţă şi burniţă. Pe la munte, vântul suflă cu putere şi vin precipitaţii: ploi în zonele joase, lapoviţă şi ninsoare la altitudini mari. În rest găsim soare şi maxime de până la 14 grade în Banat, Crisana, Maramureş şi în Dobrogea.

Duminică, temperaturile scad în sud, est şi în sud-vest, o să plouă iar în Banat şi în Oltenia se vor strânge cantităţi mari de apă. La munte, vor domina ninsorile iar vântul prinde putere în Carpaţii Meridionali.

Luni se răceşte şi apar precipitaţii în sud, sud-vest şi local în est şi centru. În sudul Banatului, în Oltenia şi în zona deluroasă din Muntenia şi Moldova o să plouă dar mai târziu, vor predomina ninsorile. În rest, vor fi ploi şi lapoviţa iar la munte va ninge.


VIDEO PROTVPLUS.RO