30 de lucruri pe care nu le știai despre Kim Jong-un. Ce s-ar întâmpla dacă liderul nord-coreean ar muri | GALERIE FOTO

Kim Jong Un - 3
kcnawatch.org

Kim Jong-un, liderul Coreei de Nord, a împlinit 39 de ani pe 8 ianuarie. Iată o listă de lucruri mai puțin cunoscute despre acesta.

1. Are mai multe titluri oficiale

Pe lângă titlul principal - „Mareșalul Kim Jong-un”, liderul nord-coreean mai este supranumit și „Principalul lider al Republicii Populare Democrate Coreea, liderul partidului și al poporului”, „Noul Început”, „Geniu printre alții” și „Tovarășul Briliant”.

2. Copilărie necunoscută

Kim Jong-un nu a publicat niciodată fotografii din copilăria sa. Însă, în 2014, mai multe poze cu liderul de când era copil au fost afișate în timpul unei parade militare. Din păcate, nimeni nu poate confirma că sunt veridice.

Citește și
Kim Jong Un
Schimbare bruscă în Coreea de Nord. Decizia neașteptată luată de Kim Jong Un pe final de an
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

3. Se crede că și-a schimbat data nașterii

Potrivit documentelor din Coreea de Sud, Kim Jong-un s-a născut pe 8 ianuarie 1983, în timp ce rapoartele din Statele Unite arată că data nașterii este 8 ianuarie 1984. Iar liderul însuși spune că data la care s-a născut este, de fapt, 8 ianuarie 1982. Mulți cred că acesta și-a schimbat data nașterii pentru a fi considerat mai în vârstă și mai matur.

4. Mama lui Kim Jong-un a fost „Mama Phenianului”

Mama lui Kim Jong-un a fost cunoscută în Coreea de Nord ca și „Mama Phenianului”. În plus, Ko Yong-hui a mai fost numită și „Respectata Mamă care este cea mai credincioasă și loială dragului lider, tovarășul comandant suprem”. Ea s-a născut pe 26 iunie 1953, în Osaka, Japonia, și a murit în 2004 la Paris, Franța.

5. Kim Jong-un este liderul suprem al forțelor armate

La aproximativ un an de la preluarea conducerii în Coreea de Nord, Kim Jong-un a fost promovat la rangul de Mareșal al Armatei Populare Coreene.

6. Constituția lui Kim Jong-un „garantează” libertatea credinței religioase

Deși Coreea de Nord are o constituție care garantează libertatea credinței religioase, în realitate, dinastia lui Kim persecută oamenii care practică alte regilii, precum creștinismul. Încă din 1953, mai mult de 200.000 de creștini au fost dați dispăruți.

7. Guvernul lui Kim Jong-un clasifică Coreea de Nord drept stat ateu

Religiile principale din Coreea de Nord sunt șamanismul coreean, cheondoismul, budismul și creștinismul. Cu toate acestea, nu există statistici oficiale ale religiilor din țară, iar guvernul clasifică Coreea de Nord drept stat ateu.

8. Dezvoltarea armelor nucleare

Potrivit experților, este puțin probabil ca liderul nord-coreean să pornească un război nuclear împotriva altor țări. În schimb, îi place să își arate armele nucleare pentru a se mândri cu puterea țării pe care o conduce.

9. Kim Jong-un a executat mai mulți oficiali guvernamentali

După ce a devenit lider, el a ordonat numeroase execuții ale mai multor oficiali pe care îi suspecta că ar fi împotriva lui.

10. A ordonat execuția unchiului său

Unele dintre cele mai cunoscute persoane care au fost executate la ordinul lui Kim Jong-un este Jang Song-thaek (unchiul lui Kim care a lucrat la Comisia de Apărare Națională din Coreea de Nord), Kim Chol (vice-ministru al Armatei), Ri Yong-ho (general), Ri Kwang-gon (guvernatorul Băncii Centrale din Coreea de Nord) și Jon Yong-jin (unul dintre ambasadorii Coreei de Nord).

11. Ce se întâmplă dacă liderul moare brusc

Din moment ce fiica lui Kim Jong-un, Kim Ju-ae, este prea mică pentru a conduce o țară, în cazul unei morți neșteptate a liderului este neclar ce se va întâmpla după. Este, totuși, posibil ca sora sa, Kim Yo-jong, i-ar putea lua locul.

12. Soția lui Kim Jong-un este Ri Sol-ju

Ri Sol-ju s-a născut în Coreea de Nord între anii 1985-1989, fiind cunoscute foarte puține informații despre ea. De asemenea, nici despre familia ei nu se știu detalii.

13. Kim Jong-un s-a căsătorit cu Ri Sol-ju în 2009

Înainte să devină prima doamnă a Coreei de Nord și soția lui Kim Jong-un în 2009, Ri Sol-ju a vizitat Coreea de Sud în 2005 ca parte a echipei de majorete a nord-coreenilor, la Campionatele Mondiale de Atletism din Asia. Mai mult, Ri Sol-ju este una dintre cele 90 de majorete care au reprezentat țara.

14. Ri Sol-ju ar fi născut primul copil în 2010

Potrivit unor documente, soția lui Kim Jong-un ar fi născut primul copil în 2010. Kim Ju-ae este singurul copil al cuplului care este cunoscut public după nume. Kim Jong-un ar avea trei copii.

15. Kim Jong-un pune în practică pedeapsa colectivă

Administrația lui Kim Jong-un operează o rețea vastă de închisori și lagăre, unde au fost închiși și uciși milioane de oameni, fiind condamnați pentru crime politice. Mai presus de toate, el pedepsește familii întregi, chiar dacă infracțiunea este comisă doar de un singur membru.

16. I s-au micșorat sprâncenele

Prin comparație cu fotografiile vechi, acum Kim Jong-un are sprâncene mult mai scurte. Se crede că și le-ar fi modificat ca să arate ca tatăl său.

17. A selectat membrele pentru prima trupă de femei din Coreea de Nord

The Moranbong Band cântă mai multe genuri muzicale, între care pop, fusion și rock. Este prima trupă de femei din țară și a avut debutul pe 6 iulie 2012.

18. Kim Jong-un a studiat în Elveția

Kim Jong-un a fost trimis de tatăl său să studieze în Elveția alături de frații săi. Conform unor rapoarte, el a folosit alte nume în Berna, între anii 1993-1998 - „Chol-Pak” sau „Pak-Chol”.

19. Mulți dintre colegii de școală încă îl recunosc

După ce a făcut școala în Elveția, unii dintre foștii colegi l-au recunoscut după ce a devenit celebru. L-au descris pe „Chol-Pak” ca fiind timid, interesat de sport mai mult decât de politică. Liderul nord-coreean ar fi avut note mici în școală.

20. Donald Trump l-a numit „Omul Rachetă”

În septembrie 2017, președintele Donald Trump a dat o declarație publică în care l-a poreclit pe Kim Jong-un „Omul Rachetă”, referindu-se la entuziasmul său de a testa rachete nucleare.

21. Este prieten cu Dennis Rodman

Foștii colegi de clasă ai lui Kim și-l amintesc din anii de școală cum îl desena pe Michael Jordan. Ceea ce este adevărat, liderul iubește baschetul. În 2013 a avut ocazia să se întâlnească cu Dennis Rodman, pe care l-a și invitat la un resort privat de pe o insulă.

22. Kim Jong-un este obez

El este unul dintre cei mai robuști președinți din întreaga lume. Kim are o înălțime de 1,65 m și cântărește aproximativ 130 de kilograme.

23. A călărit pe cel mai înalt munte din Coreea de Nord

Kim Jong-un a fost fotografiat în timp ce călărea prin zăpadă un cal de mii de dolari din Rusia.

24. Are o avere aproximată la 5 miliarde de dolari

25. Este mereu fericit în poze

Kim Jong-un iubește să râdă și să zâmbească în fiecare fotografie, ceea ce este neobișnuit pentru un astfel de conducător. Ceea ce vrea să transmită este faptul că are o personalitate plăcută.

26. Locuiește în reședința Ryongsong

27. Are un harem

Potrivit unor surse, Kim Jong-un are un harem care include și fete de 13 ani. Toate femeile au fost verificate pentru a vedea dacă încă mai sunt virgine înainte de a se alătura. În 2016, liderul a cheltuit peste 3 milioane de dolari pe lenjerie și costume pentru haremul său.

28. I-a depășit pe tatăl său și pe bunicul său la un loc la numărul de rachete testate

29. Este unul dintre cei mai puternici oameni ai planetei

Revista Forbes l-a recunoscut pe Kim Jong-un ca fiind pe locul 36 în clasamentul celor mai puternici oameni din lume.

30. Aproximativ 60% din populația Coreei de Nord trăiește sub limita sărăciei

Kim Jong-un deține o insulă privată care arată precum Hawaii sau Ibiza și o folosește doar în scop personal. Are 17 palate în Coreea de Nord, sute de mașini de lux, un avion privat, și un iaht de 30 de metri. În tot acest timp, 60% din populația țării trăiește sub limita sărăciei.

Articol recomandat de sport.ro
Galerie de lux în finala Champions League! Partenerele starurilor de la Real Madrid și Borussia Dortmund, prezente pe Wembley
Galerie de lux în finala Champions League! Partenerele starurilor de la Real Madrid și Borussia Dortmund, prezente pe Wembley
Citește și...
La ce să ne așteptăm din partea lui Kim Jong-un în 2023 | Analiză BBC
La ce să ne așteptăm din partea lui Kim Jong-un în 2023 | Analiză BBC

Coreea de Nord a punctat realizări militare serioase în 2022, când a lansat rachete mai mult decât oricând, chiar un sfert din testele pe care le-a făcut armata de când este condusă de Kim Jong Un, care a și autoproclamat Coreea de Nord putere nucleară.

Schimbare bruscă în Coreea de Nord. Decizia neașteptată luată de Kim Jong Un pe final de an
Schimbare bruscă în Coreea de Nord. Decizia neașteptată luată de Kim Jong Un pe final de an

Liderul nord-coreean Kim Jong Un l-a demis din funcţie pe Pak Jong Chon, al doilea cel mai important oficial militar din ierarhia statului, relatează media de stat, preluată luni de Reuters.

Recomandări
Tinerele românce luate de ape în Italia au fost găsite decedate. Nu se știe nimic despre băiatul care le însoțea
Tinerele românce luate de ape în Italia au fost găsite decedate. Nu se știe nimic despre băiatul care le însoțea

Trupurile neînsuflețite a doi dintre cei trei tineri români care au dispărut în apele râului Natisone după ce, vineri, au fost luaţi de ape sub podul Romano din Orsaria di Premariacco (Udine).  

Scandal electoral și bătăi de stradă la Belciugatele. Echipa PSD s-a confruntat dur cu cea a PNL. Poliția a intervenit
Scandal electoral și bătăi de stradă la Belciugatele. Echipa PSD s-a confruntat dur cu cea a PNL. Poliția a intervenit

Primarul și viceprimarul PSD din comuna Belciugatele au fost implicați într-un scandal electoral care s-a lăsat cu intervenția Poliției și a Ambulanței.

ÎPS Teodosie și-a exprimat public părerea despre donarea de organe. Pe care dintre acestea „nu este moral să le dăm”
ÎPS Teodosie și-a exprimat public părerea despre donarea de organe. Pe care dintre acestea „nu este moral să le dăm”

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, şi-a exprimat public opinia despre donarea de organe, întrebat despre acest subiect în emisiunea la care participă cu regularitate, la un post de radio.