Perioada estivală în Grecia, în 2023: când începe și cât durează. Momentul ideal pentru vacanță

Perioada estivala în Grecia, în 2023: când începe și cât durează. Momentul ideal pentru vacanță
Shutterstock

Perioada estivală din Grecia este ușor diferită de perioada estivală de pe litoralul românesc. Clima mai caldă, mediteraneeană, împinge începutul și sfârșitul de sezon până spre mai-septembrie.

Astfel, spre deosebire de lunile mai-iunie de la noi, în Grecia este numai bine de plajă sau chiar și de baie. Iar septembrie, deși la noi a început să fie mai caldă pe litoral, în Grecia e aproape perfectă pentru o vacanță, mai ales că nu mai este atât de aglomerat, iar prețurile la cazări și servicii sunt mai mici decât în sezonul de vârf.

Însă, Grecia este o destinație fantastică pe tot parcursul anului. Climatul mediteranean înseamnă că vara este cald și iarna e mai blândă, ceea ce vă permite să vă bucurați de atracțiile turistice, indiferent de momentul în care alegeți să vizitați Grecia, potrivit publicației Adventure in You. Iar când spunem Grecia, nu ne referim doar la locațiile insulare, de plajă și relaxare, ci și la obiectivele turistice și istorice de pe continent, multe dintre ele accesibile tot timpul anului.

Perioada estivală în Grecia 2023

Acestea fiind spuse, Grecia are anotimpuri distincte legate de turism. Este o idee bună să vă planificați călătoriile în anumite perioade, pentru a evita aglomerațiile și cazările scumpe sau, chiar mai rău, orașe întregi pustii în afara sezonului.

Recomandarea noastră este să vizitați Grecia în timpul sezonului intermediar: mai - începutul lui iunie și din septembrie până în octombrie.

Citește și
Protest, Grecia
Noi manifestaţii în Grecia şi o grevă generală, după catastrofa feroviară
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Sezonul de vârf în Grecia este în timpul lunilor de vară, începând cu luna iunie și până la mijlocul sau sfârșitul lunii septembrie.

Luna august este luna de vârf din an pentru o vacanță în Grecia, în special în insulele grecești, deoarece soarele este generos și temperaturile sunt ridicate, ceea ce face această perioadă perfectă pentru zile lungi petrecute pe plajă.

În timpul sezonului de vârf, vă puteți aștepta la prețuri mai mari la cazare, mese, parcare și multe altele, la pachet cu hoarde de turiști, peste tot, din orașele grecești continentale până pe plajele insulelor mai mult sau mai puțin izolate.

Pe de altă parte, extrasezonul din Grecia este din noiembrie până în martie, când turiștii sunt puțini și vremea este mai răcoroasă.

Iarna la Marea Mediterană înseamnă zile înnorate și uneori, câte o ploaie. Unele magazine și hoteluri se închid în extrasezon, în special în destinațiile de plajă, dar rămân multe locuri deschise pentru o excursie memorabilă în Grecia, mai ales pe partea continentală.

Este însă o afacere foarte bună, pentru că prețurile sunt, în general, mult mai mici decât în timpul lunilor de vară, perfect pentru o vacanță ieftină.

Când e cel mai bun moment să călătorești în Grecia

Dacă vrei să vizitezi Grecia continentală, poți să faci asta liniștit pe tot parcursul anului. Siturile arheologice rămân deschise și aveți multe locuri de explorat, fie că doriți să descoperiți Delphi sau să admirați  Atena.

Deși este minunat pe tot parcursul anului, cel mai bun moment pentru a vizita Grecia continentală sunt lunile mai și octombrie, când vremea este mai blândă și soarele strălucește sus pe cer. În sezonul intermediar (înainte de iunie și după septembrie) atmosfera este fermecătoare, deoarece în Grecia continentală se risipește aglomerația de vară, iar călătoria e mai plăcută.

E de dorit să evitați să petreceți mult timp în Grecia continentală în timpul celor mai fierbinți luni ale anului. Lunile iulie și august devin atât de călduroase, încât vizitarea obiectivelor turistice pe tot parcursul zilei poate fi destul de neplăcută.

Cel mai bun moment pentru a vizita insulele grecești

Turismul în insulele grecești pentru amatorii de soare și baie în apa ca de smarald este ideal în lunile de vară, când puteți profita la maxim de oferta bogată de plaje cu nisip fin și activități în aer liber.

Țineți cont doar de faptul că luna august este cea mai aglomerată perioadă în insulele grecești și, de asemenea, cea mai scumpă.

Rămâne valabil și raționamentul de pe continent. Pentru o perioadă de plajă cu mai puțină dogoare, lunile mai-iunie și septembrie - începutul lui octombrie pot fi o alegere inspirată.

Dacă vizitați insulele grecești în timpul iernii, veți găsi insulele mult mai liniștite și cu foarte puțini turiști. S-ar putea să constatați că o mulțime de locuri sunt închise, dar îndreptați-vă spre Santorini sau Creta, unde destule rămân deschise în afara sezonului pentru a vă simți bine, indiferent de vreme. Evident, plaja și baia în apa mării nu sunt dorințe realizabile, cel puțin nu pentru turiștii imuni la frig.

În plus, totul este mult mai ieftin decât în timpul sezonului de vârf.

Prețurile pentru sejururi în Grecia în 2023

Prețurile pentru o vacanță în Grecia variază de la o locație la alta și în funcție de serviciile oferite. Însă, nu au suferit modificări majore față de anii anteriori, ci poate o scumpire moderată.

Spre exemplu, conform ofertei din prezent a unei agenții de turism, pentru luna iunie, încep de la 220 euro/persoană pentru două persoane care călătoresc împreună, într-un sejur de șapte zile în stațiunea Paralia Katerini, având transportul cu autocarul incluse. Se achită în plus taxele turistice de stațiune, de aproximativ 5 euro de persoană, iar aerul condiționat se plătește separat, dacă este solicitat acest serviciu.

Tariful urcă până la 260 de euro în august și scade din nou, în septembrie, până la 195 de euro. Cazările sunt în vile de trei stele, fără masă inclusă.

În Creta, o destinație mult mai cunoscută oferta de early booking pentru începutul lui mai pornește de la 358 de euro de persoană pentru un sejur de șapte zile, având transportul cu avionul, din București, inclus. În august, prețurile pornesc de la 400 de euro de persoană (transport cu avionul inclus) și poate ajunge la 430-460 euro de persoană, pentru un sejur de două persoane plus un copil, în august.

Bineînțeles, există și opțiunea rezervării directe prin servicii binecunoscute de tipul Booking, dar cu transportul pe cont propriu, situație în care s-ar putea face economii la buget.

La toate acestea, se adaugă și sumele necesare pentru masă și vizitarea obiectivelor turistice și alte taxe cerute de autoritățile locale.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Zece insule din Grecia pe care poți să le vizitezi în 2023 și cum să ajungi la ele din România
Zece insule din Grecia pe care poți să le vizitezi în 2023 și cum să ajungi la ele din România

Insulele din Grecia sunt o destinație de vacanță favorită pentru mulți dintre românii care vor să-și petreacă concediul pe plajele exotice, nu foarte departe de România.

Noi manifestaţii în Grecia şi o grevă generală, după catastrofa feroviară
Noi manifestaţii în Grecia şi o grevă generală, după catastrofa feroviară

La mai bine de două săptămâni de la catastrofa feroviară care a ucis 57 de persoane, Grecia se află joi în mare măsură paralizată de o grevă generală alimentată de furie care nu se diminuează, în special în rândul tinerilor.

MAE, avertisment pentru Românii care ajung în Grecia: Grevă generală şi manifestaţie de protest
MAE, avertisment pentru Românii care ajung în Grecia: Grevă generală şi manifestaţie de protest

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Grecia că, pentru data de 16 martie, principalele sindicate elene au anunţat organizarea unei greve generale de 24 de ore.

 

Fostul ministru de Finanțe al Greciei, Yanis Varoufakis, bătut pe stradă de indivizi cu cagule. Acesta a ajuns la spital
Fostul ministru de Finanțe al Greciei, Yanis Varoufakis, bătut pe stradă de indivizi cu cagule. Acesta a ajuns la spital

Politicianul opoziţiei de stânga din Grecia, Yanis Varoufakis, a avut nevoie de spitalizare după ce a fost atacat de un grup de aproximativ 20 de persoane la ieşirea dintr-un restaurant, informează Agerpres, care citează DPA.

VIDEO | Proteste de amploare în Grecia, după catastrofa feroviară de săptămâna trecută. Ce au scandat manifestanții
VIDEO | Proteste de amploare în Grecia, după catastrofa feroviară de săptămâna trecută. Ce au scandat manifestanții

Zeci de mii de persoane au ieşit în stradă, miercuri, în Grecia, pentru a protesta după cea mai gravă catastrofă feroviară înregistrată vreodată în ţară, în timp ce muncitorii au organizat o grevă naţională de o zi.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.