Condiții de lux într-un spital din România. Pacienții primesc mâncare ca la marile restaurante

×
Codul embed a fost copiat

De multe ori, cei care ajung să fie internați într-un spital se întreabă dacă se vor obișnui cu mâncarea de acolo. Nu este și cazul celor internați la Spitalul Municipal „Gavril Curteanu” din Oradea.

Aceștia primesc, în fiecare zi, un meniu exact ca la restaurantele cu ștaif și își aleg ce vor să manânce.

Există 27 de opțiuni de meniu - în funcție de afecțiunea fiecarui bolnav și fiecare dintre acestea are câte trei variante, la alegere.

Un bărbat este internat de aproape o săptamână, cu două afecțiuni grave. Felul în care este servit, însă, îi mai alungă din gândurile negre ale suferinței. Aproape că se simte ca într-o seară obișnuită, la restaurant.

Gheorghe Bora, pacient: „Nu-i mare diferență între restaurant și aici. Deci servirea e ireproșabilă".

Citește și
Accident teribil pe DN73. Două persoane au ajuns la spital
Accident teribil pe DN73. Două persoane au ajuns la spital
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

La câteva saloane distanță, un alt bolnav și-a ales alt meniu.

Pacient: "Pentru diabet, rasol de piept de pui, cu cartofi piure. La cină, pulpă de pui la bust, cu mămăliguță".

Caserolele ajung apoi la un alt etaj, la secția Cardiologie. Doamna Eva a ajuns în spital de o zi, și se bucură că a putut să-și aleagă mâncarea după pofta inimii, dar țînând seama de afecţiunile ei.

Eva Covaci, pacientă: „Este bine, deci asta trebuie făcut și în continuare. Mâncarea este bună”.

Proiectul "Meniu la alegere, pentru pacienți" a fost gândit de echipa spitalului tocmai pentru a uşura viaţa bolnavilor. Felurile de mâncare sunt prezentate într-un catalog demn de un restaurant de lux.

Laurențiu Chiana, managerul Spitalului Municipal "Gavril Curteanu" Oradea: "Pacientul poate să-și aleagă meniul pentru a doua zi, dar, numai după ce medicul a stabilit dieta la care se încadrează".

Firma de catering are meniuri pentru cei diabetici, cei aflați după operație sau cu probleme alergenice, inclusiv pentru cei care vor mâncare de post și multe meniuri pentru copii.

Dr. Ovidiu Burtă, directorul medical al Spitalului Municipal Oradea: „Vine în caserole, pacientul își alege din trei variante nenumărate posibilități dietetice. E un pas înainte. Eu zic că e un pas mare înainte".

Spitalul Municipal din Oradea are peste 1.200 de paturi pentru bolnavi și le oferă tuturor același tratament culinar.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
O mireasă a ajuns la spital după dansul mirilor. A urlat de durere în brațele soțului
O mireasă a ajuns la spital după dansul mirilor. A urlat de durere în brațele soțului

Pentru o mireasă din Pennsylvania, primul dans de la nuntă s-a lăsat cu urlete de durere, o vizită fulger la spital şi atele la piciorul stâng.

Accident teribil pe DN73. Două persoane au ajuns la spital
Accident teribil pe DN73. Două persoane au ajuns la spital

Trei persoane au fost rănite într-un accident pe Drumul Național 73, în Argeș.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.