(P) Cum alegem o maşină de tăiat gresie şi faianţă

SEO

Maşina de tăiat gresie şi faianţă este o unealtă de bază pentru specialiştii care se ocupă de amenajări interioare şi exterioare.

De caracteristicile acesteia depinde aspectul final al unei lucrări. Practic este unealtă esențială care asigură tăieturi precise, clare şi bine executate adică finisaje perfecte. Tot maşina de tăiat gresie şi faianţă influenţează şi rapiditatea de realizare a lucrării, în anumite momente cheie, deci creşte randamentul de lucru. Acest instrument influenţează în mod direct şi costurile lucrării. O maşină de tăiat gresie și faianţă cu caracteristici bune minimizează pierderile de material deci optimizează costurile plătite pentru achiziţionarea acestora.

Unealta influenţează în mod direct calitatea lucrărilor de amenajări interioare şi exterioare, randamentul şi preţul plătit pentru gresie şi faianţă deci este esenţial să fie corect selectată. Pentru a-ţi uşura sarcina de căutare şi alegere a maşinii potrivite am selectat care sunt detaliile cele mai importante pe care trebuie să le analizezi.

Mod de exploatare


Primul şi cel mai important detaliu pe care trebuie să îl ai în vedere este modul de exploatare. Dacă te numeri printre specialiști care realizează frecvent lucrări de amenajări interioare este esențial să achiziţionezi o maşină care să fie rapidă, eficientă, precisă. La fel se întâmplă şi dacă achiziționezi maşina pentru un atelier, unde volumul de lucru este mare. În aceste situații este indicat să te orientezi către tipurile care-ţi permit să te focusezi atât pe calitate cât şi pe volum, deci cu siguranță ai nevoie de un aparat profesional. Pentru utilizare intensă sunt recomandate tipurile electrice.

Dacă ești unul dintre amatorii care realizează ocazional lucrări de montare de gresie şi faianţă, cu siguranța volumul nu este atât de important. Te poți orienta către modele care asigură precizie dar nu sunt cele mai eficiente pe parte de volum. De obicei în această categorie se găsesc cele manuale.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Tipul maşinii de tăiat gresie şi faianţa
 

În funcţie de modul de acţionare sunt disponibile maşini manuale şi electrice. Le poți găsi în magazinele de unelte dar şi pe site-urile de specialitate precum https://www.artool.ro/amenajari-interioare/masini-si-unelte-de-montat-gresia-si-faianta.

Mașinile de tăiat gresie şi faianţa manuale sunt recomandate pentru utilizare ocazională, sunt potrivite pentru cei ce lucrează în regim semi profesional. Sunt variante ieftine, ușor de utilizat şi transportat datorită dimensiunilor compacte. Permit realizarea tăieturilor curate şi minimizează pierderile. Sistemul de funcționare este simplu, practic placa este fixată în poziția de tăiere dorită iar utilizatorul acţionează o pârghie prin aplicarea de presiune.

Mașinile de tăiat gresie şi faianţă electrice sunt esenţiale celor ce le folosesc intens, în sistem profesional. Sunt mai costisitoare față de variantele manuale. Au randament foarte bun şi vin totodată cu costuri de achiziţie mai mari față de dispozitivele manuale. În cazul dispozitivelor electrice efortul uman este redus către zero. Aparatele electrice sunt prevăzute cu discuri diamantate care se rotesc cu viteze mari în compartimente speciale de ghidaje, astfel tăieturile sunt precise, clare de calitate înaltă. Maşinile electrice sunt voluminoase şi mai greu de manevrat față de cele manuale.

Tipul plăcilor tăiate
 

Dacă vorbim despre tipul materialelor tăiate avem maşini simple cu discuri diamantate şi maşini cu apă. Cele din urmă sunt recomandate pentru debitarea plăcilor de gresie şi faianţă porțelanată, marmură, granit, travertin şi alte plăci din piatră naturală. Aceste materiale sunt durabile, rezistente însă sunt sensibile şi pot fi ciobite cu uşurinţă. Pentru a evita distrugerea plăcilor şi aspectul inestetic sistemele de umezire sunt indispensabile.

Dimensiuni şi suprafaţa de ghidaj
 

Înainte de a alege maşina de tăiat gresie şi faianţă perfectă trebuie să ştii că în magazinele specializate sunt disponibile maşini ce permite debitarea unor mărimi şi grosimi diferite de plăci. Plăcile convenţionale au dimensiuni standard cuprinse între 20x30cm, 30x30 cm, 40x40 cm şi 50x50 cm, însă există şi plăci de dimensiuni mari, mult mai mari de 50x100 cm sau 17x120 cm iar o maşină profi le poate debita şi pe acestea fără probleme.

Suprafață de ghidaj este un alt aspect important pe care trebuie să îl analizezi cu atenţie, astfel vei putea achiziţiona o unealtă versatilă, precisă, care îţi va permite să execuți lucrări complexe. Baza de ghidaj asigură stabilitatea perfectă şi conferă precizia mult dorită. Sunt maşini de tăiat gresie şi faianţa cu mai multe suprafeţe, dar şi cu raportor de măsurare a dimensiunilor, astfel ai garanţia că debitările sunt de cea mai înaltă calitate.

Materiale, preţ şi producător


În funcţie de materiale din care sunt realizate avem disponibile trei varietăţi: aluminiu, oţel şi titan. Primele sunt cele mai uşoare, extrem de versatile când vine vorba de mobilitate. Cele mai eficiente şi mai rezistente sunt cele confecţionate din titan, însă sunt şi cele care pun probleme de transport. Varianta economică şi rezistentă este considerată cea din oţel, care este şi eficiente şi durabile şi flexibilă.

Preţul şi producătorul sunt detalii de natura personală. Pe https://www.artool.ro/amenajari-interioare/masini-si-unelte-de-montat-gresia-si-faianta ai o varietate mare de echipamente profesionale din care poţi selecta pe cale care se potrivesc necesitaţilor. Trebuie menționat că prețul este o constantă care reflectă versatilitatea şi caracteristicile. Însă şi brandul poate influenţa costul. Totuşi trebuie apreciat că numele consacrate sunt o garanţie a calităţii.

Acestea sunt câteva dintre aspectele pe care le poţi analiza înainte de a achiziţiona maşina de tăiat gresie şi faianţă potrivită.

Reţine:

Alege tipul de unealtă în funcţie de intensitatea de utilizare.
Gândeşte-te la tipul plăcilor pe care le vei debita. O vei folosi doar pentru gresie şi faianţă ceramică sau şi pentru tăieri de plăci de marmură, granit şi travertin?
Ţine seamă de materialele din care este confecţionată şi baza de grilaje.
Brandul şi preţul sunt detalii personale, totuşi o maşină de tăiat gresie şi faianţă este o investiţie în profesionalism.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!

Într-o lume în care energia verde devine din ce în ce mai importantă, sistemele fotovoltaice câștigă popularitate datorită beneficiilor lor ecologice și economice.

(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu
(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu

Suntem deosebit de onorați de a fi alături de regizorul Tudor Giurgiu și de echipa sa, la prezentarea filmului NASTY la cea de-a 77-a ediție a prestigiosului Festival Internațional de Film de la Cannes.

(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo
(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo

Potrivit Uniunii Europene, unul din șase decese din România este cauzat de afecțiuni oncologice. Deși incidența locală a cancerului este sub media UE, mortalitatea este cu 7% peste medie, cu o tendință de creștere constantă în ultimii 10 ani.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.