Avionul omului de afaceri Dan Petrescu s-a prăbușit la Milano. Acesta și alte șapte persoane au murit

×
Codul embed a fost copiat

Un avion condus de unul dintre cei mai bogaţi români s-a prăbuşit duminică la Milano, în Italia. Avionul îi aparţinea lui Dan Petrescu, un om de afaceri și magnat imobiliar, care era la bord împreună cu familia şi alţi doi prieteni. Toată lumea a murit.

Avionul privat de mici dimensiuni, un Pilatus fabricat în 2015, s-a prăbușit în Italia, lângă Milano. La bord se aflau 8 oamani, iar presa din Italia scrie că nu exista niciun supravieţuitor. La manșă era un român, scriu jurnaliştii italieni. Este vorba de magnatul imobiliarelor, Dan Petrescu. Alături de el, în avion se aflau soția și copilul lor, alături de alți cinci prieteni.

Dan Petrescu avea dublă cetăţenie, română şi germană, scrie Corriere della Sera, potrivit News.ro. Soţia miliardarului era în vârstă de 65 de ani şi avea cetăţenie franceză, iar fiul lor Dan Ştefan, născut la Munchen, avea dublă cetăţenie.

 

 

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Vladimir Cohn, prietenul şi partenerul de afaceri al lui Dan Petrescu, spune că ar fi fost şi un copil de două luni care fusese botezat de curând.

 

Avionul decolase de pe aeroportul internațional Linate, cu destinația Sardinia, și s-a prăbușit, la scurt timp după decolare, într-o suburbie a orașului Milano. Unii martori spun că au văzut flăcări la un motor.

Avionul a căzut peste o clădire cu două niveluri, în curs de renovare, folosită pentru birouri și parcare pentru autobuze. Nimeni nu era însă acolo.

Nu departe de locul prăbușirii se află și o stație de metrou. Însă nu există alte victime la sol, au confirmat autoritățile. Au luat foc și câteva mașini aflate în apropiere, toate goale, în momentul accidentului.

Potrivit Autorităţilor Aeronautice Civile, avionul era înregistrat pe numele unei companii pe care o deţinea omul de afaceri Dan Petrescu. Aeronava de producţie elveţiană a fost cumpărată în 2015.

Pe 30 septembrie, la ora 5:25 avionul a decolat de pe aeroportul Băneasa. A ajuns la Milano la ora 09.00.

Duminică după-amiază, la ora 13:00, aeronava a decolat de la Milano cu destinaţia Sardinia. Imediat după decolare, pilotul a decis să se întoarcă.

Sorin Stoicescu, expert în aviație: "O aeronavă înregistrată în România, Pilatus, monomotor, de fabricaţie elveţiană. Se pare că a fost un incident şi pilotul a decolat de pe aeroportul Linate, de la Milano şi a întrerupt decolarea, adică a revenit către aeroport, însă în proximitatea acestuia s-a prăbuşit peste o clădire aflată în construcţie."

Este posibil ca pilotul să fi pierdut controlul aeronavei, din motive tehnice. Ori i s-a făcut rău la manşă, spune expertul în aviaţie Sorin Stoicescu.

Sorin Stoicescu, expert în aviație: "Pilotul, la un moment dat, a pierdut controlul aeronavei pentru că s-a prăbuşit pe o clădire, adică nu a ales un spaţiu în care să cadă avionul, deci nu a mai putut să-l controleze. Acesta este evident, dacă el s-a prăbuşit pe o clădire înseamnă că în momentul acela ori nu mai putea să stăpânească aeronava, deci ar fi fost într-o anumită incapacitate, ori probabil că, probabil că era mort."

Martorii spun că au auzit o explozie când avionul s-a prăbuşit peste clădirea de două etaje care era goală.

Prăbuşirea avionului a provocat distrugeri clădirii, iar câteva maşini parcate au luat foc.

Cauza dezastrului va fi stabilită de o comisie tehnică din Italia. La investigaţie vor participa şi autorităţile din România.

Reacția MAE: Printre persoanele decedate se află doi cetățeni români, cu dublă cetățenie

 

„Ministerul Afacerilor Externe, prin Consulatul General al României la Milano, s-a autosesizat în urma informațiilor publicate de presa italiană cu privire la prăbușirea unui avion de mici dimensiuni la periferia orașului Milano și a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile italiene pentru a obține informații referitoare la cetățenia și identitatea persoanelor afectate.

Potrivit informațiilor comunicate de autoritățile italiene reprezentanților oficiului consular, din cercetările efectuate până la acest moment, rezultă că printre persoanele decedate se află doi cetățeni români, cu dublă cetățenie.

Totodată, oficiul consular nu a primit, până la acest moment, solicitări de asistență consulară cu privire la acest incident.

Consulatul General al României la Milano continuă dialogul cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară, conform competențelor legale, inclusiv cu privire la procedurile specifice, respectiv facilitarea repatrierii corpurilor neînsuflețite și eliberarea certificatelor de deces”, a transmis Ministerul Afacerilor Externe.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Polițistul german rănit de un islamist în atacul cu cuțitul din Mannheim a murit. Avea doar 29 de ani
Polițistul german rănit de un islamist în atacul cu cuțitul din Mannheim a murit. Avea doar 29 de ani

Autorităţile germane au anunţat duminică decesul, în urma rănilor suferite, a unui poliţist înjunghiat vineri în cap în timpul unui atac care a vizat o reuniune anti-islam la Mannheim, un ministru denunţând "terorismul islamist", relatează AFP.

Două avioane de mici dimensiuni s-au ciocnit în aer, în Portugalia. Unul dintre piloți a murit | VIDEO
Două avioane de mici dimensiuni s-au ciocnit în aer, în Portugalia. Unul dintre piloți a murit | VIDEO

Două avioane de mici dimensiuni s-au ciocnit duminică după-amiază, în timpul unui show aviatic la aeroportul din Beja, în sudul Portugaliei.

Primele distrugeri provocate de armele occidentale în Rusia. Kievul a lansat un atac masiv în țara lui Putin
Primele distrugeri provocate de armele occidentale în Rusia. Kievul a lansat un atac masiv în țara lui Putin

Ucraina a atacat, duminică dimineață, mai multe ținte din interiorul Rusiei, cu rachete HIMARS, de fabricație americană.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.