Membru AUR, prins cu marijuana în Parlament. ”Nu i-a trecut prin labirintul sofisticat al minții că face o greșeală”

×
Codul embed a fost copiat

Scena ireală în Parlament. Un expert în comunicare din grupul politicienilor AUR a fost prins cu droguri la intrarea în Casa Poporului.

Angajat la Senat, Mircea Gheorgheosu susține că avea un plic cu cannabis pentru consumul personal nicidecum pentru trafic.

Procurorii DIICOT au demarat o anchetă, iar senatorii vor să-l sancționeze disciplinar. În urma scandalului, Gheorgheosu și-a dat demisia.

Mircea Gheorgheosu are 37 de ani și este angajat la grupul de senatori AUR ca expert în comunicare. Mai avea doar trei zile până când i-ar fi încetat contractul de muncă.

Atunci când a venit la serviciu, în jurul prânzului, n-a reușit să treacă de filtrul de securitate de la intrarea în Parlament. La verificările de rutină, ofițerii Serviciului de Pază și Protecție au găsit asupra lui un plic cu substanțe suspecte.

Citește și
George Simion, AUR
AUR, despre noile buletine: ”De ce nu apare tricolorul? De ce a fost înlocuit SEX cu GEN?”
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Mircea Gheorgheosu le-ar fi spus ofițerilor SPP că este vorba despre cannabis și este doar pentru consum propriu, nefiind o cantitate mare.

 

Ironic, AUR dă asigurări că nu va fi propunerea pentru prim -ministru

 

Substanța a fost trimisă la laborator de procurorii DIICOT și dacă experții vor constata că este într-adevăr cannabis, atunci ar putea fi acuzat de posesie în vederea consumului propriu.

Fapta însă va fi cercetată și de Senat. Membrul AUR poate primi interdicția de a se mai angaja în cadrul Parlamentului, chiar și la un grup parlamentar.

Anca Dragu, președintele Senatului: ”Noi vom pune în discuție, în comisia de disciplină, acest caz. Trebuie să arătăm că lucrurile nu pot merge în felul acesta, legea nu permite nici pentru consum propriu, e fără precedent".

Mircea Gheorgheosu a fost purtător de cuvânt al partidului AUR, la congresul din ianuarie 2020. Conducerea partidului a transmis că

"Așteptăm desfășurarea anchetei și apoi ne vom pronunța. Cu siguranță, domnul Gheorgheosu nu va fi propunerea noastră pentru prim-ministru".

Sorin Lavric, liderul senatorilor AUR: ”Își va da demisia din partid pentru că va urma o anchetă. Posesia de droguri e infracțiune, dar el nu le avea la îndemână ca să facă comerț, era pentru consum propriu. E un om atât de fin, de inteligent, încă nu știu cum Dumnezeu nu i-a trecut prin labirintul sofistic, softisticat al minții că face o greșeală”.

Reporter: Cum vi se pare că un angajat al Senatului a fost prins cu droguri la intrare?
Senator: Regretabil".

Senator: ”În Parlamentul României putem întâlni tot felul de situații bizare, din păcate atingem niveluri din ce în ce mai joase".

Mircea Gheorgheosu riscă și închisoare de la 3 luni la doi ani, dar poate scăpa cu o simplă amendă.

 

Și-a dat demisia din partid și din Parlament

 

Bărbatul, care ar fi avut cannabis asupra sa, a fost dus la secția 17 unde a dat declarații.

Mircea Gheorgheosu a anunţat vineri că şi-a dat demisia din toate funcţiile pe care le deţine în Parlament şi în Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR).

Conform unor surse judiciare, Mircea Gheorgheosu a fost dus la Secţia 17 Poliţie, după ce lucrători de la Serviciul de Protecţie şi Pază (SPP) de la Parlament ar fi găsit asupra sa un plic cu marijuana.

"Până la finalizarea cercetărilor legale asupra faptelor pentru care sunt suspectat, îmi dau demisia din toate funcţiile pe care le deţin în Parlament şi în partidul Alianţa pentru Unirea Românilor. Rămân cu sufletul alături de toţi colegii şi prietenii care, cu dăruire şi devotament, vor continua să-şi dedice viaţa în serviciul binelui", precizează Gheorgheosu într-o declaraţie de presă transmisă de către Biroul de comunicare al AUR.

El adaugă că este direct răspunzător pentru faptele sale, pe care le judecă legea românească şi care trebuie respectată.

"Dincolo de legea şi libertatea fiecărui om, în România există o lege şi ea trebuie respectată. Faptele de care sunt suspectat le judecă legea românească, oamenii din jur şi, mai presus de toate, Dumnezeu. Dar pentru faptele mele, ca om şi cetăţean, răspund numai eu", afirmă Gheorghescu.

 

Anchetă preluată de DIICOT

 

”În data de 26 august 2021, poliţişti din cadrul Secţiei 17 au fost solicitaţi de SPP să se prezinte la unul din punctele de acces ale clădirii Parlamentului, unde a fost identificat un bărbat ce avea asupra sa un plic ce a ridicat suspiciuni.

Lucrarea întocmită a fost transmisă unităţii competente material, Brigada de Combatere a Crimei Organizate Bucureşti, la acest moment fiind in instrumentarea DIICOT - Structura Centrală”, a transmis vineri Poliţia Capitalei.

Oricine vrea să intre în Parlament trebuie să treacă printr-un filtru ca la aeroport. La această poartă de control, politicianul a fost prins în fapt, când ofițerii SPP au făcut controlul de rutină. Parlamentarul le-a spus ofițerilor că substanța respectivă este cannabis și că este pentru consum propriu.

Acesta riscă între trei luni și doi ani de închisoare, dar poate scăpa și cu o simplă amendă.

În privința slujbei, el riscă interdicția de a fi angajat pe viitor la Camera Deputaților sau Senat, plus desfacerea actualului contract de muncă. 

 

Reacția lui George Simion

 

„Aşteptăm desfăşurarea anchetei şi apoi ne vom pronunţa. Cu siguranţa domnul Gheorgheosu nu va fi propunerea noastra pentru prim-ministru”, a afirmat George Simion, pentru News.ro, făcând referire la recentul scandal în care a fost implicat premierul Florin Cîțu.

Și Sorin Lavric, vicelider al senatorilor AUR, a avut o reacție, după incidentul din Parlament.

“Acest lucru nu spune nimic despre grupul AUR. Mă mir că Mircea Gheorgheosu, un om cu o diblă atât de fină și atât de inteligent nu și-a dat seama că face o greșeală. Este de neașteptat. Își va da demisia din partid, pentru că va urma o anchetă și apoi, la sfârșitul anchetei, ne vom pronunța și noi. Dar la noi regula este în momentul în care intri sub anchetă penală atunci obligatoriu trebuie să îți dai demisia din statut, din funcția de membru AUR. Asta e tot ce se poate spune. Posesia de droguri este o infracțiune, dar nu le avea la îndemână ca să facă comerț, ci pentru uz propriu, așa cum a recunoscut. Este un om atât de fin, de inteligent, încât nu știu cum Dumnezeu, nu știu cum nu i-a trecut prin labirintul sofisticat al minții lui că săvârșeste o mare greșeală. Și tocmai aici când știe foarte bine că noi cei de la AUR suntem supravegheați pentru orice chicita. Nu știu dacă consumă des”, a spus Lavric.

Articol recomandat de sport.ro
Galerie de lux în finala Champions League! Partenerele starurilor de la Real Madrid și Borussia Dortmund, prezente pe Wembley
Galerie de lux în finala Champions League! Partenerele starurilor de la Real Madrid și Borussia Dortmund, prezente pe Wembley
Citește și...
Reacții dure după ce Cîțu nu a știut cât costă pâinea: ”AUR propune testarea antidrog”
Reacții dure după ce Cîțu nu a știut cât costă pâinea: ”AUR propune testarea antidrog”

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a reacționat dur la vestea că premierul Florin Cîțu nu știe cât costă o pâine, însă susține că în România sunt tot mai mulți angajați care au salarii de 3000 de euro.

AUR, despre noile buletine: ”De ce nu apare tricolorul? De ce a fost înlocuit SEX cu GEN?”
AUR, despre noile buletine: ”De ce nu apare tricolorul? De ce a fost înlocuit SEX cu GEN?”

Noul card electronic de identitate, care va înlocui treptat actuala carte de identitate, provoacă nemulțumiri din partea reprezentanților AUR.

Reacția Asociației Accept, după ce AUR a anunțat că va iniția o lege precum cea anti-LGBTIQ din Ungaria
Reacția Asociației Accept, după ce AUR a anunțat că va iniția o lege precum cea anti-LGBTIQ din Ungaria

Asociația Accept susține că AUR “joacă ruleta rusească cu viitorul european al României”, după ce formațiunea a anunțat că va iniția o lege care să limiteze promovarea în rândul minorilor a homosexualității, precum cea din Ungaria.

Recomandări
Tinerele românce luate de ape în Italia au fost găsite decedate. Nu se știe nimic despre băiatul care le însoțea
Tinerele românce luate de ape în Italia au fost găsite decedate. Nu se știe nimic despre băiatul care le însoțea

Trupurile neînsuflețite a doi dintre cei trei tineri români care au dispărut în apele râului Natisone după ce, vineri, au fost luaţi de ape sub podul Romano din Orsaria di Premariacco (Udine).  

Scandal electoral și bătăi de stradă la Belciugatele. Echipa PSD s-a confruntat dur cu cea a PNL. Poliția a intervenit
Scandal electoral și bătăi de stradă la Belciugatele. Echipa PSD s-a confruntat dur cu cea a PNL. Poliția a intervenit

Primarul și viceprimarul PSD din comuna Belciugatele au fost implicați într-un scandal electoral care s-a lăsat cu intervenția Poliției și a Ambulanței.

ÎPS Teodosie și-a exprimat public părerea despre donarea de organe. Pe care dintre acestea „nu este moral să le dăm”
ÎPS Teodosie și-a exprimat public părerea despre donarea de organe. Pe care dintre acestea „nu este moral să le dăm”

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, şi-a exprimat public opinia despre donarea de organe, întrebat despre acest subiect în emisiunea la care participă cu regularitate, la un post de radio.