Prefect: Italianul confirmat cu coronavirus a intrat în contact cu 50 de persoane în România

Romania ia masuri impotriva epidemiei de coronavirus
Inquam Photos/ Octav Ganea

Italianul de 71 de ani, infectat cu coronavirus, care a vizitat România săptămâna trecută, a intrat în contact cu aproximativ 50 de persoane în țara noastră, potrivit prefectului județului Dolj, Dan Narci Purcărescu.

Este vorba despre persoane din avioanele cu care acesta a venit şi a plecat, precum şi reprezentanţii unei firme de la care a închiriat o maşină.

Prefectul judeţului Dolj, Dan Narcis Purcărescu, a spus, marţi seară, că sunt analizate înregistrările video pentru a se vedea ce a făcut cetăţeanul italian în România şi cu cine a intrat în contact. El a spus că a fost identificată maşina pe care acesta a închiriat-o şi care, la două zile după ce a fost predată firmei de închiriere, a fost închiriată de altcineva.

"Fiind închiriată la două zile, adică la 48 de ore, nu mai prezintă interes din punct de vedere epidemiologic. (Prezintă interes - n.r.) doar pentru cel care a preluat maşina din partea firmei", a spus prefectul, potrivit News.ro.

El a spus că, din ce s-a reuşit să se stabilească până în prezent, italianul a intrat în contact cu aproximativ 50 de persoane, nu doar în judeţul Dolj, fiind vorba despre persoanele din avion de la venire şi de la plecare şi reprezentanţii firme de închiriere a maşinilor.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Prefectul a mai spus că s-a primit o listă a pasagerilor, dar este doar cu nume şi prenume, şi se aşteaptă obţinerea uneia care să includă şi CNP-uri, pentru a putea fi găsite persoanele.

"Am înţeles că în Gorj a fost şi la o primărie să-şi plătească impozitele pentru că avea o firmă în zonă, deci a intrat în contact şi cu angajaţii", a afirmat el.

Prefectul a afirmat că reprezentanţii DSP vor stabili dacă se impune ca persoanele care au intrat în contact cu cetăţeanul italian să fie duse în centre de carantină.

Grupul de Comunicare Strategică a precizat, referitor la cazul cetăţeanului în vârstă de 71 de ani, depistat ca infectat cu virusul COVID-19, că bărbatul are cetăţenie italiană şi, potrivit informaţiilor disponibile la acest moment, a fost în România, în perioada 18-22 februarie.

În această perioadă, bărbatul a vizitat rudele soţiei sale, cetăţean român, şi a avut mai multe întâlniri de afaceri.

"Autorităţile române au activat protocoalele necesare în acest tip de situaţie, urmând a fi declanşată o anchetă epidemiologică şi dispuse măsurile de carantină sau izolare, după caz", a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Grupul de Comunicare Strategică a mai preciuat că, potrivit informaţiilor deţinute la acest moment, inclusiv în baza datelor furnizate autorităţilor române de Protecţia Civilă Italiană, rezultă că bărbatul a aterizat pe aeroportul din Craiova în 18 februarie.

"În perioada în care acesta a fost în România, a locuit în judeţul Gorj unde a luat contact cu soacra sa şi cu alte persoane. La acest moment, s-a declanşat o anchetă epidemiologică, urmând a fi identificate cu exactitate toate persoanele cu care cetăţeanul italian a intrat în contact. De asemenea, pentru fiecare dintre aceste persoane vor fi luate măsurile necesare, în funcţie de gradul de expunere", a arătat sursa citată.

Anterior, autorităţile române au transmis că Ambasada României la Roma întreprinde măsuri pentru a afla informaţii suplimentare în cazul bărbatului confirmat cu coronavirus în Italia, la Rimini, după ce s-a întors din România.

Un bărbat în vârstă de 71 de ani se numără între noile cazuri confirmate în regiunea italiană Emilia-Romagna. Potrivit presei din peninsulă, el revenise de câteva zile din România.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Tânăr fotbalist, mort într-un accident cu skijet-ul pe Olt. Nu e clar dacă Flavius purta vesta de salvare
Tânăr fotbalist, mort într-un accident cu skijet-ul pe Olt. Nu e clar dacă Flavius purta vesta de salvare

Sfârșit tragic pentru un tânăr fotbalist din Slatina. Băiatul era cu skijet-ul pe râul Olt, însă, la un moment dat, s-a răsturnat în apă. Nu se știe dacă purta vestă de salvare. A urmat o operațiune de căutare contra-cronometru, a pompierilor.

MAE, avertizare de călătorie pentru românii care merg, se află sau tranzitează Germania: 
furtuni puternice
MAE, avertizare de călătorie pentru românii care merg, se află sau tranzitează Germania: furtuni puternice

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Germania, Landul Bavaria, că autorităţile locale au emis avertismente de furtuni puternice.

 

Accident grav pe centura Craiovei. Un şofer a murit, după ce nu a acordat prioritate și a fost izbit de o motocicletă
Accident grav pe centura Craiovei. Un şofer a murit, după ce nu a acordat prioritate și a fost izbit de o motocicletă

Un grav accident rutier s-a produs, duminică amiază, pe şoseaua de centură din nordul municipiului Craiova. Un şofer care nu a acordat prioritate a murit după ce autoturismul pe care îl conducea a fost izbit violent de o motocicletă.

 

Recomandări
Unde a fost găsit cadavrul unuia dintre românii luați de ape, în Italia. Descoperirea făcută după ce nivelul râului a scăzut
Unde a fost găsit cadavrul unuia dintre românii luați de ape, în Italia. Descoperirea făcută după ce nivelul râului a scăzut

Autoritățile din Italia au anunțat că au găsit trupurile a doi dintre cei tineri de origine română dispăruți în apele râului Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Scandal electoral și bătăi de stradă la Belciugatele. Echipa PSD s-a confruntat dur cu cea a PNL. Poliția a intervenit
Scandal electoral și bătăi de stradă la Belciugatele. Echipa PSD s-a confruntat dur cu cea a PNL. Poliția a intervenit

Primarul și viceprimarul PSD din comuna Belciugatele au fost implicați într-un scandal electoral care s-a lăsat cu intervenția Poliției și a Ambulanței.