(P) Cum sa alegi cel mai bun pat pentru acasă

pat
StirilePROTV

A ști cum sa alegi cel mai bun pat nu este atât de simplu precum pare. Fiecare persoană prioritizează anumite criterii după care se ghidează în alegerea sa.

Unii iau în considerare dimensiunile și modul cum se integrează patul în cameră, lăsând în plan secundar alte aspecte mult mai importante. Alții se uită la design. Iar pentru marea majoritate, saltelele sunt mai importante decât patul, drept urmare întâi își caută cea mai buna saltea, apoi un pat pe care să se potrivească aceasta. Abordări total greșite.

Sa alegi cel mai bun pat pentru dormitor este un lucru extrem de complex. În primul rând pentru că ne petrecem un sfert din viață în pat și pentru că o calitate bună a somnului este esențială pentru o viață sănătoasă. Unii vor spune că salteaua asigură calitatea somnului. Parțial adevărat. Aceasta este, într-adevăr, elementul de confort, însă structura patului este elementară pentru a susține greutatea saltelei și a persoanelor. Fără un cadru de pat bun, chiar și cea mai buna saltea se va lăsa, își va modifica poziția sub greutate și, la un moment dat, somiera va ceda. Toate aceste aspecte împreună duc la un somn neliniștit sau dureri de spate și de mușchi cauzate de poziția incorectă de dormit.

Pentru a ști cum sa alegi cel mai bun pat pentru acasă, trebuie să iei în considerare mult mai multe lucruri, pe lângă design și dimensiuni. De la structură, materialele din care este realizat, modul de prindere și îmbinare a elementelor până la spațiul ascuns de depozitare, toate trebuie analizate. Iată câteva sfaturi practice pentru alegerea patului, iar dacă nu reușești să te descurci singur, poți cere detalii unui consultant în vânzări.

Alege-ți patul dintr-un magazin de mobilă, nu îl comanda online

Cum sa alegi cel mai bun pat dacă îl vezi doar în câteva poze pe un website și citești doar câteva detalii despre el? Patul trebuie văzut într-un spațiu real și încercat. Pentru a fi sigur că alegi un pat care să îndeplinească toate criteriile de design, confort și rezistență, este important să mergi într-un magazin specializat pe piese de mobilier și să testezi produsul. Aici vei putea să vezi diferite modele de paturi de lux expuse și vei putea cere mai multe detalii tehnice.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

În showroom-ul Ami White poți vedea și testa cele mai bune paturi de pe piața din România.

De ce sunt paturile noastre diferite față de cele ale altor producători?

În primul rând, noi producem paturi BoxSpring, lucrate manual, din lemn masiv uscat natural și tratat, pe care le prindem cu holșuruburi, nu cu capse, cum se întâmplă la producătorii de serie. Din acest motiv, paturile noastre au un grad de rezistență ridicat.

BoxSpring înseamnă arc în ladă, mai exact, în interiorul boxurilor se găsesc aproximativ 1400 de arcuri împachetate individual. Pe acest strat de arcuri se așază salteaua - un alt strat de arcuri împachetate individual, pe care tot noi o realizăm în funcție de greutatea și înălțimea celor care o vor folosi.

Testează patul înainte de a-l cumpăra

Nu toți suntem la fel și nu există un pat standard care să mulțumească pe toată lumea. Este important să alegi patul împreună cu partenerul, pentru a-l putea testa împreună.

Pentru că am vorbit despre saltea, este important să-ți dai seama cât de confortabil te simți în pat. Gradul de suport al saltelei depinde de greutatea și înălțimea fiecărei persoane. De aceea, noi, la Ami White personalizăm saltele în funcție de aceste criterii.

Cea mai buna saltea este cea care ți se potrivește ție, nu cea recomandată în reclame la televizor. De exemplu, saltele noastre sunt realizate din trei tipuri de arcuri – moi, medii sau tari. Acestea se pot folosi pe toată suprafața, pot fi combinate pentru a oferi suport mai mare pe anumite zone sau pot fi împărțite diferit pe cele două jumătăți de pat.

Putem realiza o saltea pe jumătate cu arcuri moi și pe cealaltă jumătate cu arcuri tari, dacă există diferențe mari de înălțime și greutate între parteneri. Fiecare arc este împachetat individual, astfel, nu se resimt mișcările de pe o jumătate a patului pe cealaltă.

Pentru a dubla gradul de confort, salteaua este prevăzută cu un topper, care poate fi inclus în aceasta sau așezat deasupra. Topper-ul poate să conțină spumă memory, latex, bumbac, bambus, păr de cal, lână, în funcție de ce își dorește fiecare client.

Alege paturi de lux care sunt eficiente și pentru problemele de sănătate

Atât patul, cât și salteaua trebuie să respecte înălțimea, greutatea și nevoile specifice ale cumpărătorilor. De exemplu, dacă ai probleme cu spatele, poți alege un pat ajustabil pentru a dormi în poziția care îți este confortabilă.

La Ami White, putem realiza și paturi BoxSpring cu sistem electric încorporat, ajustabile din telecomandă wireless, care se ridică și se coboară parțial pentru a-ți oferi poziția în care te simți cel mai bine. Acestea sunt paturi de lux. Dacă ai probleme cu respirația, poți ridica puțin partea superioară a patului, pentru a menține trunchiul într-o poziție care îți permite să respiri ușor. Dacă ai probleme cu circulația limfatică, te poți relaxa în patul tău, ridicând zona inferioară a acestuia pentru a ține picioarele mai sus decât restul corpului și a facilita, astfel, circulația sanguină. Sau îl poți ajusta, pur și simplu, în poziția preferată pentru citit.

Lada. Importantă sau nu?


Marea majoritate a oamenilor caută un pat cu ladă pentru a eficientiza spațiul de depozitare, care este destul de limitat în locuințele urbane moderne. Însă, ceea ce nu știu mulți este faptul că lada nu este o opțiune bună pentru că nu lasă aerul să circule și, în timp, salteaua poate mucegăi. Dacă ai investit mult în cea mai buna saltea, nu îți dorești să se întâmple acest lucru. Paturile noastre sunt realizate în așa fel încât ventilarea să se poată realiza. Astfel, salteaua nu va fi în pericol să mucegăiască, iar somnul va fi mult mai sănătos. Este adevărat, paturile noastre nu au sistem de depozitare, însă putem realiza o ladă tapițată în același stil și material cu patul, care va fi foarte utilă și va arăta foarte elegant în dormitor.

Nu îți limita bugetul pentru pat


Când vrei să faci o achiziție pentru confortul și sănătatea ta, nu te limita financiar. Cel mai bun pat nu trebuie să fie neapărat și cel mai scump de pe piață, însă cu siguranță nu va fi unul ieftin. Desigur, poți găsi paturi ieftine care arată bine și poți fi tentat să cumperi. Însă nu te aștepta să îți ofere confortul dorit și nici să reziste prea mult timp. Cel mai indicat este să mergi la un producător și să-ți personalizezi patul în funcție de criteriile menționate mai sus, dar și ținând cont de bugetul tău. Mai mult decât atât, la Ami White poți veni cu o fotografie a patului tău preferat, pe care noi ți-l vom executa special pentru tine.

Articol recomandat de sport.ro
Galerie de lux în finala Champions League! Partenerele starurilor de la Real Madrid și Borussia Dortmund, prezente pe Wembley
Galerie de lux în finala Champions League! Partenerele starurilor de la Real Madrid și Borussia Dortmund, prezente pe Wembley

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!

Într-o lume în care energia verde devine din ce în ce mai importantă, sistemele fotovoltaice câștigă popularitate datorită beneficiilor lor ecologice și economice.

(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu
(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu

Suntem deosebit de onorați de a fi alături de regizorul Tudor Giurgiu și de echipa sa, la prezentarea filmului NASTY la cea de-a 77-a ediție a prestigiosului Festival Internațional de Film de la Cannes.

(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo
(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo

Potrivit Uniunii Europene, unul din șase decese din România este cauzat de afecțiuni oncologice. Deși incidența locală a cancerului este sub media UE, mortalitatea este cu 7% peste medie, cu o tendință de creștere constantă în ultimii 10 ani.

Recomandări
Tinerele românce luate de ape în Italia au fost găsite decedate. Nu se știe nimic despre băiatul care le însoțea
Tinerele românce luate de ape în Italia au fost găsite decedate. Nu se știe nimic despre băiatul care le însoțea

Trupurile neînsuflețite a doi dintre cei trei tineri români care au dispărut în apele râului Natisone după ce, vineri, au fost luaţi de ape sub podul Romano din Orsaria di Premariacco (Udine).  

Scandal electoral și bătăi de stradă la Belciugatele. Echipa PSD s-a confruntat dur cu cea a PNL. Poliția a intervenit
Scandal electoral și bătăi de stradă la Belciugatele. Echipa PSD s-a confruntat dur cu cea a PNL. Poliția a intervenit

Primarul și viceprimarul PSD din comuna Belciugatele au fost implicați într-un scandal electoral care s-a lăsat cu intervenția Poliției și a Ambulanței.

ÎPS Teodosie și-a exprimat public părerea despre donarea de organe. Pe care dintre acestea „nu este moral să le dăm”
ÎPS Teodosie și-a exprimat public părerea despre donarea de organe. Pe care dintre acestea „nu este moral să le dăm”

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, şi-a exprimat public opinia despre donarea de organe, întrebat despre acest subiect în emisiunea la care participă cu regularitate, la un post de radio.