Medicul din Craiova acuzat de moartea a 4 pacienți a contestat decizia de a fi plasat sub control judiciar. Ce spun avocații

×
Codul embed a fost copiat

Medicul din Craiova acuzat de procurori de moartea a patru pacienți este nemulțumit că nu mai are voie să profeseze cât timp se află sub control judiciar. Drept urmare, a contestat decizia.

Spune - prin avocații lui - că dintre doctorii din spitalul județean, doar el are pregătirea să facă anumite intervenții chirugiale. Se declară apt să își indeplinească atribuțiile de chirurg și spune că a fost declarat vindecat complet, în urma unei operatii pe care a suferit-o la rândul sau. Atenție, urmează detalii, care vă pot afecta emoțional!

Dorin Barbu, de 73 de ani din Plenița - Dolj, a ajuns la Spitalul Județean de Urgență din Craiova, la doctorul Alin Demetrian, în 2019.

De trei ani respira cu dificultate după ce a căzut de pe o scară și niciun medic nu îi găsise cauza. Spera că doctorul Alin Demetrian - cu renume în Craiova, multe intervenții chirurgicale făcute în premieră națională, articole publicate în reviste de specialitate și experiență câștigată în spitale din țări cu medicină avansată - va reuși să îi trataze suferința.

Ca să stabilească un diagnostic în cazul bărbatului, doctorul Demetrian i-a făcut o incizie deasupra claviculei prin care a introdus un tub cu o cameră video, ca să îi extragă un fragement de țesut din regiunea interpulmonară - o procedură care ar fi trebut să dureze câteva minute. I-a retezant însă o arteră.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Marius Barbu, fiul lui Dorin Barbu: „Când i-a făcut incizia, a ieșit și ne-a spus că, din greșeală, îi tăie o arteră. A spus că curge o grămadă de sânge, că nu a văzut atâta sânge de mult. A refuzat să mai stea de vorbă cu noi. A fugit."

Cinci ore mai târziu, Dorin Barbu a murit la terapie intensivă - în serviciul de gardă.

Procurorii susțin că între actul medical efectuat de doctorul Demetrian și decesul pacientului a existat o legătură de cauzalitate directă necondiționată.

Dan Cioană, avocatul medicului Alin Demetrian: Am vorbit cu domnul doctor despre acea secționare și mi-a explicat, într-un limbaj popular... dacă manevra chirurgicală efectuată de dânsul ar fi avut o asemenea consecință, pacientul ar fi decedat pe masa de operație în câteva minute."

Emanuil Rizan din Craiova, Ioana Cernacovschi și Violeta Rață, amandouă din Târgu Jiu, sunt celelalte victime ale doctorului Alin Demetrian. În fiecare caz greșeala ar fi fost diferită, dar procurorii așteaptă rezultatul unor expertize.

Fiul Ioanei Cernacovschi spune că, în cazul mamei lui, în momentul decesului, s-ar fi încercat ascunderea erorilor făcute de doctorul Demetrian.

Cosmin Cernacovschi, fiul Ioanei Cernacovschi: „În momentul în care ne-au adus hârtiile pe care să le semnăm de Covid, ne-am dat seama că e ceva în neregulă, noi știind că ea fost negativă."

Conducerea spitalului din Craiova a transmis miercuri că nu a știut de niciunul dintre aceste cazuri și că nu au existat plângeri pe numele doctorului Demetrian.

Medicul se află sub control judiciar și nu mai are voie să facă niciun act medical. El ar vrea să opereze în continuare.

Fabian Cifu, avocatul medicului Alin Demetrian: „Este nemulțumit cu privire la posibilitatea de a efectua operații chirurgicale pentru că în Spitalul Județean de Urgență anumite tipuri de intervenții chirurgicale sunt efectuate doar de dânsul."

Prin intermediul avocaților, doctorul Demetrian a transmis că este apt să își indeplinească atribuțiile de chirurg în contextul în care procurorii l-au intrebat daca vrea să invoce drept circumstanță personală o intervenție chirurgicală pe care a suferit-o în trecut pe creier.

Dan Cioană, avocatul medicului Alin Demetrian: „Este vorba de ani buni, a fost suspus unei intervenții chirurgicale în străinătate însa respectiva interventie chirurgicală a fost de succes. Este considerat vindecat complet atât de către medicii din Germania cât și de medicii din Romania."

Nici doctorul Gheorghe Neață din Târgu Jiu - acuzat și el de moartea unei paciente, în vârsta de 40 de ani, nu mai are voie să practice medicina. Și el a fost plasat sub control judiciar.

Reporter: „Aveți ceva să vă reproșați?”

Gheorghe Neață, medic: „Nu, cinstit, nu.

Reporter: „Nu vă simțiti vinovat?”

Gheorghe Neață: „Absolut deloc. La intervenția chirurgicală, absolut deloc.”

Cristina Ciobanu, prim-procuror Parchetul de pe Lângă Tribunalul Gorj: „A efectuat intervenția chirurgicală asupra pacientei fără ajutorul unui alt medic, care să acorde sprijin pentru ca actul medical să se desfășoare în bune condiții și în acest mod a apărut o complicație postoperatorie, complicație care a condus la decesul pacientei."

Mihai Talpă, soțul pacientei decedate: „I s-a spart toată operația de jos până sus, am spus că merg la procurori și poliție și fac denunțuri m-a rugat cu zeci și sute de mii. L-am rugat și frumos să mă lase s-o duc la Cluj, nu m-a lăsat."

Medicul Gheorghe Neață vrea să conteste decizia care îi interzice să își practice meseria.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Fapta pentru care s-a înăsprit Legea. Pedeapsă cu închisoarea între 15 și 25 de ani
Fapta pentru care s-a înăsprit Legea. Pedeapsă cu închisoarea între 15 și 25 de ani

Dealerii care au vândut droguri unei persoane care a murit în urma consumului acestor substanţe pot fi pedepsiţi cu închisoarea de la 15 la 25 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Ministerul Justiției: Onorariile avocaților au fost indexate cu peste 100%
Ministerul Justiției: Onorariile avocaților au fost indexate cu peste 100%

Ministerul Justiției a anunțat că onorariile avocaților pentru asistența judiciară se indexează cu rata inflației, respectiv 105,90%.

O femeie din Arad și-a păcălit prietena timp de jumătate de an că este grav bolnavă pentru a primi peste 10.000 de euro
O femeie din Arad și-a păcălit prietena timp de jumătate de an că este grav bolnavă pentru a primi peste 10.000 de euro

O femeie din judeţul Arad este cercetată pentru înşelăciune, după ce timp de mai multe luni i-a cerut bani unei prietene, în total peste 10.000 de euro, minţind-o că este grav bolnavă şi are nevoie de ajutor pentru tratamente.

 

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.