Ce să știi înainte să îți iei un câine Beagle. Totul despre îngrijire și ce hrană are nevoie

Beagle
Shutterstock

Beagle este una dintre cele mai populare rase de câini. Sunt cunoscuți pentru că sunt animale de companie de familie excelente, dar sunt multe lucruri pe care probabil nu le știai despre Beagle.

 De la îngrijirea blăniței, câtă mișcare are nevoie, până la ce trebuie să mănânce, iată totul despre Beagle.

Beagle – comportament și caracteristici

Beagle-ul seamănă la aspect cu câinii de vânătoare. Sunt mai mici, dar au aceleași urechi moi, flexibile, maxilare puternice, blană scurtă și (de obicei) un strat tricolor.

Majoritatea sunt tricolori, cu pete albe și negre și pete maro deschis. Cu toate acestea, unii sunt bicolori, cu pete de culoare maro deschis, alb, bej, roșcat și altele.

În ceea ce privește îngrijirea, majoritatea stăpânilor de animale de companie vor găsi că acest câine este ușor de îngrijit. Ca și alte rase de câini cu blana dublă, Beagleul își schimbă blana de dedesubt o dată sau de două ori pe an, dar pentru o blană scurtă, perierea săptămânală ar trebui să fie suficientă pentru întreținere.

Citește și
caine amstaff
Un câine Amstaff a scăpat pe geamul unei locuinţe şi a muşcat doi clienţi ai unei terase, în Arad
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Este posibil să fi auzit de "mirosul de Beagle", și deși stăpânii au tendința de a se obișnui cu el, persoanele care sunt noi în ceea ce privește rasa ar putea considera că este un miros puternic. Baia ajută, dar nu-l va face să dispară complet.

Câinii Beagle sunt cunoscuți pentru blândețea și bunăvoința lor și, în timp ce pot fi precauți în jurul străinilor, au tendința de a se apropia rapid de aceștia.

Sunt, de asemenea, entuziasmați, ceea ce înseamnă că au tendința de a lătra și urla atunci când ceva pare a fi în neregulă (ceea ce îi face buni ca și câini de pază).

O trăsătură definitorie a acestor câinilor este impulsul de a-și urma nasul. Când vine vorba de un miros interesant, un Beagle va fi concentrat și cu siguranță va avea nevoie de lesă și de un braț puternic pentru a-l aduce înapoi.

Beagle-ul, precum și alte rase obsedate de mirosuri, vor găsi și vor mânca lucruri pe care ai prefera să nu le mănânce.

Zonele pe care ar trebui să le securizezi includ cămara, coșurile de gunoi din baie și bucătărie, coșul cu scutece, litiera pisicii, coșul cu haine murdare, etc.

Un alt fapt interesant despre Beagle este că, atunci când detectează un miros bun, uneori vor vocaliza într-un mod specific, care inițial ajuta vânătorii să găsească locația prăzii.

Sunt câini cu energie ridicată, construiți pentru expediții lungi de vânătoare. Acest lucru înseamnă că indiferent dacă locuiești într-un apartament sau la o fermă, ei vor avea nevoie de exerciții zilnice, preferabil sub forma unor plimbări lungi.

Pentru a controla apetitul necontrolat al Beagle-ului, este o idee bună să ai ieșirile securizate. Când câinele miroase ceva, va găsi orice modalitate de a alerga spre acel miros.

Acești câini sunt de încredere cu copiii, așa că sunt potriviți pentru familii. De asemenea, se înțeleg bine cu alte animale de companie din familie, inclusiv cu pisicile.

Proprietarul ideal de Beagle va fi activ și pregătit să satisfacă nevoile zilnice de exerciții ale animalului de companie.

De asemenea, va avea destul timp pentru animalul lor. Sunt predispuși la anxietate de separare și, uneori, distrug lucruri atunci când stăpânul e plecat prea mult timp.

Antrenamentul cu cușcă poate ajuta, la fel și acordarea de atenție când ești acasă.

Dresaj

Beagle

Beagle-ul este inteligent, motivat de mâncare și ușor distras de mirosuri. Acest lucru înseamnă că antrenamentul este cel mai bine efectuat în medii liniștite, fără distracții și cu consecvență. Menținerea sesiunilor de antrenament scurte va ajuta Beagle-ul să se concentreze, iar refortificarea pozitivă cu laudă și recompense va motiva comportamentul bun.

Stăpânii de câini mai experimentați ar putea lua în considerare un dresor de câini care poate ajuta la monitorizarea comportamentelor mai subtile și la îmbunătățirea rezultatelor antrenamentului.

Antrenează-l cu stomacul gol pentru a își păstra atenția. Deoarece aceasta este o rasă inteligentă, este util să-i menții stimularea mentală.

Îngrijirea blănii

Beagle-ul are blană de lungime medie, care nu necesită la fel de multă îngrijire ca și câinii cu păr mai lung.

Din cauza faptului că sunt investigatori naturali ai mirosurilor, s-ar putea să descoperi că se murdărește mai des.

O baie cu șampon blând își va face treaba, dar este important să nu-l speli prea des, deoarece acest lucru poate duce la piele uscată și mâncărime.

Stabilește o rutină de periere de două ori pe săptămână. Folosește o perie cu peri naturali și perie de-a lungul blănii lor, în mișcări circulare.

Acest lucru va desprinde părul moale și va încuraja pielea să producă uleiuri naturale sănătoase. Ca orice rasă, beneficiile mersului la salon de câteva ori pe an includ tăierea unghiilor și curățarea urechilor.

Probleme de sănătate

Aceasta sunt o rasă de câini relativ sănătoasă, dar experimentează unele probleme de sănătate mai des decât altele.

Acestea includ epilepsia (care poate fi tratată cu medicamente), hipotiroidismul, afecțiuni oculare, boli ale discului, nanismul, artrita poligenică cu mediere imună și degenerarea corticală cerebeloasă.

Pentru sănătatea generală, monitorizează-i urechile, care sunt mai predispuse la infecții ale urechilor din cauza dimensiunii și a flexibilității lor.

Solicită recomandări de la medicul veterinar pentru produse și tehnici de curățare a urechilor. Mulți părinți de animale de companie optează pentru asigurarea de sănătate pentru animalele lor.

Lucruri interesante despre Beagle

Beagle

Beagle-ul este excelent pentru vânătoarea de iepuri. Are un simț al mirosului fenomenal și o rezistență aparent nesfârșită.

Urechile Beagle-ilor, atunci când sunt trase în afară, ajung până la capătul nasului lor. Aceste urechi lungi captează de fapt particulele de miros și le țin aproape de nasul câinelui, astfel încât acesta să poată prelua cât mai multe informații.

Se crede că numele "Beagle" provine de la cuvântul francez "begueule", care înseamnă "gât întredeschis", iar Beagle-ii se pot ridica cu siguranță la înălțimea acestui omonim. Beagle este una dintre cele mai vocale rase de câini. Poate scoate trei sunete diferite.

Mulți Beagle au coada cu vârfuri albe. Acest vârf alb a fost crescut la Beagle pentru ca ei să fie vizibili atunci când aveau nasul la pământ în timpul vânătorii.

Simțul incredibil al mirosului unui Beagle îl face un câine de muncă excelent.

Articol recomandat de sport.ro
Galerie de lux în finala Champions League! Partenerele starurilor de la Real Madrid și Borussia Dortmund, prezente pe Wembley
Galerie de lux în finala Champions League! Partenerele starurilor de la Real Madrid și Borussia Dortmund, prezente pe Wembley
Citește și...
Rasa de câine care va fi interzisă într-o țară europeană din 31 decembrie. Statul oferă bani pentru eutanasiere
Rasa de câine care va fi interzisă într-o țară europeană din 31 decembrie. Statul oferă bani pentru eutanasiere

O rasă de câine va fi interzisă într-o țară europeană începând cu 31 decembrie 2023. Decizia a fost luată din cauza faptului că această rasă este considerată „agresivă și periculoasă”.  

Un câine Amstaff a scăpat pe geamul unei locuinţe şi a muşcat doi clienţi ai unei terase, în Arad
Un câine Amstaff a scăpat pe geamul unei locuinţe şi a muşcat doi clienţi ai unei terase, în Arad

Un câine agresiv din rasa Amstaff a scăpat pe geamul unei locuinţe din zona centrală a municipiului Arad şi a muşcat doi clienţi ai unei terase, care erau însoţiţi, de asemenea, de un câine din rasa Husky.

 

Bobi, cel mai bătrân câine din lume, a murit la vârsta de 31 de ani și 5 luni. „Ce viață minunată ai avut!”. GALERIE FOTO
Bobi, cel mai bătrân câine din lume, a murit la vârsta de 31 de ani și 5 luni. „Ce viață minunată ai avut!”. GALERIE FOTO

Bobi, cel mai bătrân câine din lume, a murit la cinci luni după ce a împlinit vârsta de 31 de ani în ferma unei familii din Portugalia unde şi-a petrecut întreaga viaţă.

Loialitatea învinge moartea. Un câine își așteaptă zilnic, în același loc, stăpânul decedat în urmă cu trei ani
Loialitatea învinge moartea. Un câine își așteaptă zilnic, în același loc, stăpânul decedat în urmă cu trei ani

Loialitatea și iubirea unui cățel au devenit exemple pentru o comunitate din Bistrița-Năsăud. Timp de trei ani, zi de zi, câinele își așteptă stăpânul în fața bisericii, unde bărbatul era clopotar.

Ciobănesc caucazian. Tot ce trebuie să știi despre uriașul câine de pază
Ciobănesc caucazian. Tot ce trebuie să știi despre uriașul câine de pază

Ciobănescul caucazian este o rasă serioasă de câini de pază și nu trebuie niciodată luat în glumă. Ciobănescul caucazian este curajos, neînfricat, încrezător în sine și feroce atunci când e o amenințare, dar în rest este blând, devotat, amabil și iubitor.

Recomandări
Tinerele românce luate de ape în Italia au fost găsite decedate. Nu se știe nimic despre băiatul care le însoțea
Tinerele românce luate de ape în Italia au fost găsite decedate. Nu se știe nimic despre băiatul care le însoțea

Trupurile neînsuflețite a doi dintre cei trei tineri români care au dispărut în apele râului Natisone după ce, vineri, au fost luaţi de ape sub podul Romano din Orsaria di Premariacco (Udine).  

Scandal electoral și bătăi de stradă la Belciugatele. Echipa PSD s-a confruntat dur cu cea a PNL. Poliția a intervenit
Scandal electoral și bătăi de stradă la Belciugatele. Echipa PSD s-a confruntat dur cu cea a PNL. Poliția a intervenit

Primarul și viceprimarul PSD din comuna Belciugatele au fost implicați într-un scandal electoral care s-a lăsat cu intervenția Poliției și a Ambulanței.

ÎPS Teodosie și-a exprimat public părerea despre donarea de organe. Pe care dintre acestea „nu este moral să le dăm”
ÎPS Teodosie și-a exprimat public părerea despre donarea de organe. Pe care dintre acestea „nu este moral să le dăm”

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, şi-a exprimat public opinia despre donarea de organe, întrebat despre acest subiect în emisiunea la care participă cu regularitate, la un post de radio.