Vremea azi, 31 ianuarie. Atmosferă mohorâtă și precipitații sub toate formele

×
Codul embed a fost copiat

Astăzi vremea se răcește și se anunță o zi mohorâtă, cu precipitații sub toate formele, în cea mai mare parte a țării. Local se va depune polei, iar vântul va avea intensificări în sud, în sud-est, dar și în zona înaltă de munte.

Maximele se încadrează între minus 2 grade și 11 grade Celsius.

Vedem cum arată vremea în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici vor fi scurte momente însorite, iar vântul va sufla cu viteze de până la 55 de km/h.

Temperaturile scad în aproape toată provincia, însă în sudul litoralului se face mai cald decât ieri și se pot atinge 10...11 grade Celsius.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei vor fi înnorări dar, pe parcursul zilei, vom zări și soarele din când în când. Atmosfera se răcește, spre seară și la noapte se va forma polei, iar maximele se opresc la 4...5 grade.

Citește și
ninsoare
Ninsori abundente și viscol în estul țării. Sute de oameni au rămas blocați în mașini
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina o să ningă în cea mai mare parte a zilei și se poate depune un strat nou de zăpadă. Totodată, se face mult mai frig față de ziua trecută, iar temperaturile nu trec de zero grade.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș ne așteaptă tot o zi mohorâtă, cu precipitații sub toate formele. Și pe aici scad temperaturile, iar la amiază vom avea între 1 și 5 grade Celsius.

În ținuturile vestice găsim vreme închisă: o să plouă, o să cadă lapoviță și se pot strânge peste 25 de litri de apă pe metru pătrat. În Munții Banatului predomină ninsorile, iar la altitudini mari vântul va spulbera zăpada cu rafale de peste 80 de km/h.

Nici în Transilvania nu zărim soarele: în general, o să plouă, însă în estul provinciei o să cadă lapoviță și, pe seară, se va depune polei. Pe crestele Carpaților Meridionali se întețește vântul, care va spulbera zăpada depusă deja.

În Oltenia avem atmosferă mohorâtă și o să plouă mai ales în a doua parte a zilei. Temperaturile scad cu vreo 4...5 grade față de ieri, așa că astăzi nu vor fi mai mult de 8...9 grade.

În ținuturile sudice înnorările persistă, iar în zonele de deal o să plouă mai pe seară. Din când în când zărim și soarele, iar vântul va agita atmosfera cu viteze de până la 55 de km/h. În sudul extrem, temperaturile ajung până la 10...11 grade Celsius.

 

Vremea în țară

 

La noapte, precipitațiile se extind în toată țara și vin sub toate formele: în Moldova, în Maramureș, în Transilvania și în zona montană se anunță ninsori.

În rest, vor fi ploi și lapoviță, iar în jumătatea de sud a Moldovei, în estul Transilvaniei și în nord-estul Munteniei se va depune polei. Minimele se încadrează între minus 6 grade în Bucovina și în depresiuni și 6 grade pe litoral.

Luni se menține vremea închisă: în jumătatea de nord a Moldovei, în Maramureș și în zona de munte continuă să ningă; în Crișana, în Banat și în Transilvania o să cadă lapoviță, iar în rest o să plouă.

Vântul va sufla mai tare în sud-est și pe crestele montane, iar dimineața se formează polei îndeosebi în centrul și în estul tarii. Temperaturile pleacă de la minus 1 grad în nordul Moldovei și ajung până la 11 grade la malul mării.

Marți rămânem cu atmosferă mohorâtă în regiunile sudice, pe unde nebulozitatea joasa va persista toată ziua. Tot pe-acolo, dar și prin nord-vest, se anunță ploi slabe sau burniță.

Miercuri, vremea devine neobișnuit de caldă pentru data din calendar în majoritatea regiunilor. În general, va domina atmosfera însorită și doar prin ținuturile nordice mai apar câteva ploi slabe.

 

Vremea în București

 

În București, vremea rămâne caldă pentru această perioadă și se vor înregistra 7 grade la orele amiezii. Pe timpul zilei vor fi scurte momente însorite, însă, spre seară și la noapte, norii se înmulțesc și o să plouă.

Tot pe seară se pornește și vântul, care va atinge viteze de 45 de km/h. La noapte, ploile continuă și vântul rămâne activ, iar temperatura coboară până la 1 grad Celsius.

Luni se menține vremea caldă și închisă. Dimineața se anunță ploi slabe, iar la amiază temperatura urcă până la 8...9 grade Celsius.

Marți se anunță încă o zi mohorâtă, cu nori de joasă altitudine. Se face mai răcoare, iar maxima nu trece de 6 grade.

Miercuri, atmosfera devine deosebit de caldă pentru începutul lui februarie. Dimineața vor fi condiții de ceață, însă, pe timpul zilei, va domina atmosfera însorită. Temperatura urcă până la 11 grade.

 

Vremea la munte

 

La munte prindem atmosferă închisă, iar în zona înaltă predomină ninsorile și se va depune un strat nou de zăpadă.

Pe alocuri, se pot strânge cantități importante de apă, iar vântul va spulbera zăpada de pe crestele masivelor sudice și vestice cu rafale de peste 80 de km/h.

Luni, înnorările persistă. Dimineața mai apar câteva ninsori și se va forma polei. Vântul continuă să agite atmosfera pe creste, iar temperaturile mai scad puțin.

Marți se face mai cald, dar se anunță o altă zi destul de mohorâtă, cu ninsori slabe în zonele înalte din nordul Carpaților Orientali și Occidentali. Dimineața și noaptea, pe văi și în depresiuni va fi ceață.

Miercuri se menține vremea închisă în masivele nordice, pe unde, în general, o să plouă și doar la altitudini mari o să cadă puțină lapoviță. În restul zonei montane va domina atmosfera însorită.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Vremea astăzi, 29 ianuarie. Temperaturile încep să crească, dar va fi înnorat aproape peste tot
Vremea astăzi, 29 ianuarie. Temperaturile încep să crească, dar va fi înnorat aproape peste tot

Vineri, temperaturile încep să crească, dar va fi înnorat aproape peste tot. O să ningă în nord-vest, în centru şi la munte, iar pe seară apar ceva ploi în zonele vestice.

Ninsori abundente și viscol în estul țării. Sute de oameni au rămas blocați în mașini
Ninsori abundente și viscol în estul țării. Sute de oameni au rămas blocați în mașini

Vremea rea a răvășit județele din sud-estul țării, unde a nins abundent ore bune și a viscolit cu putere.

Vânt activ şi ninsori în mai multe zone. Vor fi temperaturi negative la noapte
Vânt activ şi ninsori în mai multe zone. Vor fi temperaturi negative la noapte

Ziua de joi ne-aduce destul de mulţi nori, vânt activ şi ninsori în ţinuturile estice.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.