Vremea astăzi, 29 ianuarie. Temperaturile încep să crească, dar va fi înnorat aproape peste tot

×
Codul embed a fost copiat

Vineri, temperaturile încep să crească, dar va fi înnorat aproape peste tot. O să ningă în nord-vest, în centru şi la munte, iar pe seară apar ceva ploi în zonele vestice.

Maximele pleacă de la zero grade în depresiuni şi ating 9 prin Banat şi Oltenia.

Vremea în fiecare regiune

 

 

În Dobrogea şi Bărăgan, avem o zi destul de mohorâtă. E posibil să plouă slab sau să cadă un pic de lapoviţă. Se înteţeşte şi vântul, iar temperaturile, puţin mai ridicate decât ieri, ajung pe la 4...5 grade.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, găsim vreme schimbătoare, înnorări şi condiţii de precipitaţii slabe. Vântul devine activ, iar maximele se opresc pe la 2...3 grade

Citește și
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

În nordul Moldovei şi în Bucovina, va domina atmosfera închisă şi s-ar putea să plouă puţin. Se mai încălzeşte faţă de ziua trecută şi pe la amiază se ating în jur de 4...5 grade.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş avem vreme destul de neplăcută, cer acoperit şi precipitaţii frecvente. Pe aici vor fi mai mult ninsori, iar temperaturile, comparabile cu cele de ieri, vor ajunge pe la 2...3 grade.

În ţinuturile vestice, norii persistă şi vor aduce precipitaţii sub toate formele. Dimineaţă mai vin ceva ninsori, apoi vor domina ploile. Vântul prinde putere şi aduce un aer mai cald, iar maximele urcă până la 8...9 grade în zona Banatului.

În Transilvania ne aşteaptă o zi rece, cu mulţi nori şi câţiva fulgi de zăpadă în zonele de munte. Peste noapte se întorc ninsorile, iar în depresiuni temperaturile coboară până la minus 8 grade.

În Oltenia găsim atmosferă schimbătoare. Se arată şi soarele printre nori, iar în vestul privinciei se ating în jur de 5 grade. La noapte o să ningă puţin şi aici, dar în sud-vestul extrem o să fie lapoviţă şi condiţii de polei.

Se mai îndreaptă vremea şi în ţinuturile sudice. Temperaturile, un pic mai ridicate decât ieri, ajung pe la 5 grade în Lunca Dunării şi cerul se degajează treptat după prânz. Urmează însă o noapte mai rece decât noaptea trecută, cu minus 7 grade în dealurile Munteniei.

Vremea în București

 

Şi în Bucureşti avem vreme ceva mai bună. Norii persistă la începutul zilei, dar mai târziu apare soarele. Vântul devine activ, iar maximă se opreşte pe la 3 grade. La noapte se face mai frig şi temperatura coboară până la minus 6 grade.

Vremea la munte

 

 

La munte, vremea se încălzeşte, dar norii apar frecvent şi vor aduce ninsori slabe, trecătoare. Vântul va sufla destul de tare şi poate depăşi viteze de 70 KM/h, iar la noapte o să fie lapoviţă şi condiţii de polei.

Vremea în următoarele zile

 

Vineri, temperaturile încep să crească, dar avem vreme închisă şi câteva ninsori slabe prin nord-vest şi centru. Spre seară, în vestul ţării apar ploile, în rest e posibil să cadă lapoviţă.

Sâmbătă, se face mult mai cald decât ar fi normal la această dată. În vest, nord şi centru o să plouă; la munte o să fie lapoviţă, iar pe creste va ninge. În sud, găsim vreme mai bună şi doar câţiva stropi de ploaie.

Duminică, se răceşte în cea mai mare parte a ţării. În vest, nord şi centru, rămânem cu atmosfera închisă. O să ningă la munte şi prin Bucovina, va fi lapoviţă în nord-vest şi centru şi ploi în celelalte zone.

Ziua de luni ne-aduce vreme caldă pentru început de februarie, îndeosebi în ţinuturile sudice. Mai vin ceva ninsori în Moldova şi la munte; lapovița apare prin Maramureş şi Transilvania. În rest, e posibil să picure trecător.

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
Citește și...
Ninsori abundente și viscol în estul țării. Sute de oameni au rămas blocați în mașini
Ninsori abundente și viscol în estul țării. Sute de oameni au rămas blocați în mașini

Vremea rea a răvășit județele din sud-estul țării, unde a nins abundent ore bune și a viscolit cu putere.

Recomandări
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite

Preşedintele francez Emmanuel Macron a pledat joi pentru o apărare europeană mai puternică şi mai integrată.

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1
Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1

Potrivit News.ro, procurorii au decis, joi, trimiterea în judecată a primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, care este acuzată de folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

Ce ar fi provocat gaura misterioasă care a apărut în oraşul prahovean Slănic. „Nimeni nu știe ce e dedesubt”
Ce ar fi provocat gaura misterioasă care a apărut în oraşul prahovean Slănic. „Nimeni nu știe ce e dedesubt”

Este alertă la Slănic Prahova, după ce o stradă din centrul orașului a început să se surpe. Zeci de oameni din blocurile din apropiere au fost evacuați, iar circulația în zonă este oprită.