Victorie pentru România, scor 3-2, în meciul cu Austria din Liga Națiunilor. Elevii lui Rădoi ocupă primul loc în grupă

Austria - România, scor 2-3, în Liga Națiunilor
Pro TV

Reprezentativa României a învins, luni seară, la Klagenfurt, cu scorul de 3-2 (1-1), selecţionata Austriei, într-un meci din etapa a doua a grupelor Ligii Naţiunilor.

Tricolorii au făcut un meci foarte bun şi au reuşit să câştige în faţa favoritei grupei prin golurile marcate de Denis Alibec (3), Dragoş Grigore (51) şi Alexandru Maxim (70), respectiv Christoph Baumgartner (17), Karim Onisiwo (81).

Selecţionerul Mirel Rădoi a alcătuit o formulă mult mai echilibrată faţă de meciul cu Irlanda de Nord, schimbând cinci jucători.

Rădoi: Mă bucur că am marcat 3 goluri în deplasare, Austria rămâne cea mai bună echipă a grupei

 

Selecţionerul echipei naţionale a României, Mirel Rădoi, a declarat, luni seara, în conferinţa de presă de la finalul partidei cu Austria, câştigate cu scorul de 3-2, că îl bucură cele 3 goluri marcate în deplasare, dar a precizat că rămâne la părerea că Austria este cea mai bună selecţionată a grupei.

Citește și
România - Finlanda
Finlanda U21 - România U21, 1-3. Victorie pentru Mutu, în primul său meci ca selecționer al echipei de tineret
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

"Nici acum nu îmi schimb părerea, Austria este cea mai bună echipă a grupei noastre. Asta nu înseamnă că în momentul de faţă noi nu suntem obligaţi să mergem la victorie cu orice adversar. Cel mai echilibrat lot îl are Austria şi cea mai bună echipă este Austria, îmi menţin părerea. Noi am reuşit să compensăm cu alte lucruri. Mă bucur că am reuşit să marcăm trei goluri în deplasare şi să terminăm într-un sistem 5-4-1 care nu a fost lucrat, doar că mulţi jucători îl ştiau de la echipa de club. Probabil că am reuşit să creăm o atmosferă bună la nivel de grup, dar determinarea şi sacrificiul au venit de la ei.", a spus Rădoi.

"Planul de joc cu Austria a fost mult mai uşor decât cel cu Irlanda de Nord pentru că am păstrat de la vechiul staff organizarea de la fazele ofensive şi tranziţia pozitivă. Şi atunci ne-a fost mult mai uşor pentru că am păstrat lucrurile astea două de la Cosmin Contra şi staff-ul lui. Am gândit în aceste zile că avem nevoie de jucători care să aducă ceva în plus, pentru că Austria are un ritm de joc foarte ridicat. Era clar că în momentul în care ne asumam să facem presing aveam nevoie de jucători care să aibe prospeţime. Le mulţumesc tuturor jucătorilor, le cer scuze celor care nu au apucat să joace, sper să o facă pe viitor", a adăugat selecţionerul.

În cealaltă confruntare din grupă, Irlanda de Nord a fost învinsă cu 5-1 de Norvegia.

Ca urmare a rezultatelor din primele două etape, România este lider în clasamentul primei grupe a ligii B.

Clasamentul grupei 1 a ligii B:

1. România – 4 puncte

2. Austria – 3 puncte

3. Norvegia – 3 puncte

4. Irlanda de Nord – 1 punct.

Etapa a treia programează, la 11 octombrie, meciurile Norvegia – România şi Irlanda de Nord – Austria.

Desfășurarea LIVE TEXT a partidei:

Repriza a doua

Minutul 90: FINAL DE MECI. România câștigă trei puncte importante în deplasare. 

Minutul 81: Austria reduce din diferență, prin Onisiwo, care reușește să trimită mingea cu capul în poarta apărată de Tătărușanu.

Minutul 70: Execuție fabuloasă a lui Alexandru Maxim, care îl învinge pe portarul advers cu un lob superb.

Minutul 51Dragoș Grigore marchează pentru România.

Minutul 46: Partida s-a reluat.

Prima repriză

Minutul 45: Pauză la meciul Austria - România. Scorul este egal, 1-1, după 45 de minute de joc.

Minutul 40: Ciprian Deac este înlocuit de Gabriel Iancu.

Minutul 37: Ciprian Deac este accidentat şi primeşte îngrijiri medicale pe teren.

Minutul 17: Austria egalează rapid. Christoph Baumgartner a trimis mingea din voleu direct în plasă.

Minutul 10: Austria are o ocazie uriașă de a înscrie. Balonul trimis cu capul de către Martin Hinteregger loveşte transversala.

Minutul 3: România a deschis scorul, prin Denis Alibec.

Minutul 1: A început meciul.

În primul meci din Liga Națiunilor, disputat vineri, pe Arena Națională, naţionala României a terminat la egalitate cu echipa Irlandei de Nord, 1-1 (1-0), la debutul lui Mirel Rădoi ca selecţioner.

România a scăpat printre degete o victorie, în ciuda faptului că a jucat mai bine de o repriză cu un om în plus.

Partida de luni seară se dispută pe Wörthersee Stadion din Klagenfurt, locul unde România a disputat două meciuri amicale, în 2009 şi 2010, contra Austriei (1-2) şi Italiei (1-1).

Austria - România, în etapa a II-a a Ligii Națiunilor. Echipele de start

 

Selecţionerul Mirel Rădoi a optat pentru un prim “11” cu cinci modificări faţă de confruntarea cu Irlanda de Nord. Astfel, dintre titularii de săptămâna trecută lipsesc Hanca, Toşca, Cicâldău, Hagi şi Puşcaş. Au fost titularizaţi în locul lor Burcă, Grigore, Creţu, Coman şi Deac..

 

Echipele de start:

România: 12. Ciprian Tătăruşanu - 15. Andrei Burcă, 6. Vlad Chiricheş (căpitan), 21. Dragoş Grigore, 11. Nicuşor Bancu - 2. Alexandru Creţu, 10. Alexandru Maxim, 23. Nicolae Stanciu - 17. Ciprian Deac, 7. Denis Alibec, 18. Florinel Coman. Selecţioner: Mirel Rădoi.

Rezerve: 1. Florin Niţă, 16. David Lazar - 3. Alin Toşca, 4. Sergiu Hanca, 5. Ionuţ Nedelcearu, 8. Dan Nistor, 9. George Puşcaş, 13. Florin Ştefan, 14. Ianis Hagi, 19. Gabriel Iancu, 20. Sergiu Buş, 22. Alexandru Cicâldău.

Austria: 1. Alexander Schlager - 21. Stefan Lainer, 5. Stefan Posch, 4. Martin Hinteregger, 2. Andreas Ulmer - 10. Florian Grillitsch, 14. Julian Baumgartlinger (căpitan) - 9. Marcel Sabitzer, 23. Xaver Schlager, 19. Christoph Baumgartner - 11. Michael Gregoritsch. Selecţioner: Franco Foda.

Rezerve: 12. Pavao Pervan, 13. Cican Stankovic - 3. Alexander Dragovic, 6. Stefan Ilsanker, 7. Adrian Grbic, 8. Reinhold Ranftl, 15. Philipp Lienhart, 16. Peter Zulj, 17. Maximilian Woeber, 18. Christopher Trimmel, 20. Karim Onisiwo, 22. Christiph Monschein.

 

Austria - România. Brigadă din Suedia pentru acest meci

 

 

UEFA a delegat o brigadă din Suedia pentru meciul de cu Austria. Centralul partidei este Glenn Nyberg, un arbitru tânăr de 31 de ani. Acesta a început să fie delegat în prima ligă suedeză în 2013 şi a devenit arbitru FIFA din 2016. Acesta are în palmares doar 7 partide internaţionale la nivel de echipe naţionale de seniori!

Arbitri asistenţi vor fi conaţionalii săi Mahbod Beigi şi Andreas Soderqvist, iar al patrulea oficial, tot din Suedia, a fost delegat Mohammed Al-Hakim.

Austria - România. Teste negative pentru jucători

 

Jucătorii şi membrii staff-ului echipei naţionale de fotbal a României au fost testaţi negativ la noul coronavirus înaintea plecării spre Klagenfurt.

Luni are loc în grupa României şi partida Irlanda de Nord - Norvegia.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
România - Irlanda de Nord, 1-1. Tricolorii ratează dramatic victoria în primul meci din noua ediție a Ligii Națiunilor
România - Irlanda de Nord, 1-1. Tricolorii ratează dramatic victoria în primul meci din noua ediție a Ligii Națiunilor

Naţionala de fotbal a României a terminat la egalitate cu echipa Irlandei de Nord, 1-1 (1-0), vineri seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în Grupa 1 din Liga B a Ligii Naţiunilor, la debutul lui Mirel Rădoi ca selecţioner.

Finlanda U21 - România U21, 1-3. Victorie pentru Mutu, în primul său meci ca selecționer al echipei de tineret
Finlanda U21 - România U21, 1-3. Victorie pentru Mutu, în primul său meci ca selecționer al echipei de tineret

Reprezentativa U21 a României a învins, vineri seară, în deplasare, cu scorul de 3-1 (1-1), selecţionata de tineret a Finlandei, într-un meci din preliminariile Campionatului European U21 de anul viitor.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.