Declarația care răstoarnă tot ce știam despre Covid-19. Ce se întâmplă cu valul doi al pandemiei

×
Codul embed a fost copiat

De săptămâna trecută, Israelul conduce infamul clasament al țărilor cu cea mai mare rată de infectare cu SARS-COV-2.

În ultimele 24 de ore, a raportat aproape 3.400 de teste pozitive, la o populație de aproximativ 9 milioane. În total, Israelul are 135.000 de îmbolnăviri. De altfel, numărul de cazuri crește amețitor pe toate meridianele. Totuşi, experții atrag atenția că nu este vorba de un nou val al pandemiei, pentru că puțini dintre noii pacienți fac forme grave.

Israelienii protestează de luni de zile împotriva felului în care guvernul a scăpat situaţia de sub control. Furia oamenilor e cu atât mai mare cu cât diverse calcule politice îl împiedică pe premierul Netanyahu să ia măsurile necesare.

Benjamin Netanyahu, premier: Vrem să evităm ori măcar să amânăm o nouă carantină națională. Am făcut asta o dată și resimțim deja impactul economic. Vom institui totuși carantină în 40 de comunități din zona roșie. Însă, potrivit legii, trebuie să le ascultăm punctul de vedere, să ne consultăm cu autoritățile locale, de aceea amânăm cu 24 de ore aplicarea măsurii.

Nemulţumite, comunităţile ultrareligioase, vizate în mod special de noile restricţii, şantajează guvernul Netanyahu, ameninţând cu retragerea sprijinului politic.

Citește și
Tedros ADHANOM GHEBREYESUS
Şeful OMS: „Aceasta nu va fi ultima pandemie"
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Mii de cazuri în țări din Europa. Declarația care răstoarnă teoriile privind pandemia

În Europa, Franţa, Spania, Italia, ori Marea Britanie anunţa zilnic mii de noi cazuri fiecare, cifrele fiind similare cu situaţia din martie-aprilie, în toiul pandemiei. Totuşi, epidemiologii atrag atenţia asupra unei diferenţe majore:

Dr. Laurent Toubiana, epidemiolog: Suntem la aceeași rată de pozitivare ca în toiul pandemiei, în aprilie. Dar nu mai sunt pacienți bolnavi ca atunci. Nu uitați asta! Faptul că nu mai sunt pacienți grav bolnavi se explică prin dinamica naturală a oricărei epidemii. Doar o fracțiune a populației e susceptibilă să se îmbolnăvească grav și să moară. Așa că nici nu mai putem vorbi de epidemie. Nu putem vorbi de un al doilea val. Pentru simplul motiv că oamenii susceptibili să se îmbolnăvească au făcut-o deja.

Peste Ocean, medicii americani se aşteaptă la noi creşteri dramatice, după weekendul prelungit de Ziua Muncii.

Dr. Peter Hotez, Baylor College of Medicine: Din păcate, avem deja un nivel de infectare mult mai ridicat decât înainte de Ziua Națională, 4 iulie, şi nu cred că ne va lua mult să urcăm iarăși la 70.000 de cazuri noi zilnic.

O altă sursă de îngrijorare o reprezintă campusurile universitare, unde sute de studenţi au participat la petreceri.

În acest timp, candidaţii în alegerile prezidenţiale se duelează verbal pe tema vaccinului anti-coronavirus, pe care republicanul Trump l-ar dori lansat în ajunul alegerilor din 3 noiembrie.

Donald Trump: Vom avea curând un vaccin, poate chiar înainte de o dată foarte specială. Știți voi care.....

Joe Biden: Sunt îngrijorat că, dacă nu avem un vaccin foarte bun, oamenii vor fi reticenți față de vaccinare.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Vești încurajatoare din partea OMS, despre evoluția pandemiei. Ce se întâmplă cu cazurile de reinfectare
Vești încurajatoare din partea OMS, despre evoluția pandemiei. Ce se întâmplă cu cazurile de reinfectare

Maria Van Kerkhove, directoarea departamentului tehnic de combatere a pandemiei de COVID-19 din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), a precizat că până acum "sunt irelevante din punct de vedere statistic" cazurile de reinfectare cu COVID-19.

Şeful OMS: „Aceasta nu va fi ultima pandemie
Şeful OMS: „Aceasta nu va fi ultima pandemie"

Lumea ar trebuie să se pregătească pentru următoarea pandemie, spune directorul General al OMS, în condițiile în care actuala pandemie de coronavirus este departe de a se fi încheiat.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.