Dragoș Anastasiu, despre Covid-19: ”Cred că turismul nu reprezintă un pericol, ba dimpotrivă”

×
Codul embed a fost copiat

Emisiunea "Şef sub acoperire" îl va avea marţi, 23 februarie, în prim plan pe Dragoş Anastasiu.

În episodul care va fi de la ora 21:30 la PRO TV, omul de afaceri va fi chelner și va lucra în bucătarie. Cu alte cuvinte, va trece de la conducerea propriei companii la ”munca de jos”.

De altfel, omul de afaceri a mărturisit că anul 2020 a fost unul dificil pentru cei din industria turismului, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de Covid-19.

Anastasiu, care este și președintele Camerei de Comerţ şi Industrie Romano-Germane, spune că, deși românii au făcut turism în țară, pentru că nu au mai putut pleca în străinătate, pierderile companiilor din domeniu au fost de 25 %.

Mai mult decât atât, măsurile Guvernului au venit ”târziu”.

Citește și
horeca
Val de nemulțumiri după eliminarea voucherelor de vacanță. Hotelierii anunță efecte dezastruoase
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

”A fost foarte greu. E dramatic în industria turismului, în general. Sigur că ce înseamnă turism sezonier a beneficiat de ceva trafic, pentru că lumea nu s-a mai dus în străinătate, a rămas în România mai mult. Cu toate astea, și în Delta Dunării, și în Transilvania și la noi am avut minus 25 % trafic, ceea ce este destul de dificil, pentru că nu ai niciodată 25 % trafic din turn over profit. Deci trebuie venit cu bani de acasă. Și măsurile guvernamentale au venit târziu sau aproape deloc sau încă nu sunt implementate și, cum au dispărut și voucherele de vacanță, să putem să discutăm despre ele în fel și chip. Dar toate măsurile astea nu fac bine turismului românesc.” - a spus Anastasiu la Știrile Pro TV.

De altfel, el este convins de faptul că turismul nu promovează răspândirea infectărilor cu Sars-Cov-2, ci .. ”dimpotrivă”.

”Eu cred că turismul nu reprezintă un pericol, ba dimpotrivă, s-ar putea să ajute împotriva răspândirii virusului.” - mai spune omul de afaceri.

Anastasiu a mai declarat că cei din industria HoReCa încearcă să convingă autoritățile să renunțe la reglementările care prevăd închiderea activităților în zonele unde incidența cazurilor de infectare cu Covid-19 este de 3 la mia de locuitori.

”Noi încercăm să rupem restaurantele, cum de altfel sunt și magazinele, să le rupem de această limitare de 3 la mie, pentru că nu s-a dovedit că redeschiderea lor ar fi crescut incidența sau ar fi fost focare în aceste restaurante, unde totuși lucrurile sunt controlate: mese despărțite destul de bine, lumea merge cu mască la toaletă și așa mai departe. Deci aici avem o zonă de control. În timp ce petrecerile de acasă, pe care lumea le face dacă nu poate să se ducă la restaurant, să stea undeva la niște mese despărțite una de alta, sunt mai periculoase decât restaurantele.” - a mai spus el.

 

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Proteste în mai multe orașe din țară, față de măsurile care afectează HoReCa
Proteste în mai multe orașe din țară, față de măsurile care afectează HoReCa

Mii de angajați din restaurante, hoteluri și cafenele și-au întrerupt marți activitatea pentru o jumătate de oră. Sunt nemulțumiți de starea în care a ajuns industria ospitalității și spun că au nevoie de sprijin.

Val de nemulțumiri după eliminarea voucherelor de vacanță. Hotelierii anunță efecte dezastruoase
Val de nemulțumiri după eliminarea voucherelor de vacanță. Hotelierii anunță efecte dezastruoase

Supărați că nu vor mai fi emise vouchere de vacanță, iar sprijinul financiar promis de stat întârzie, angajații din industria ospitalității  vor protesta în întreaga țară.

Criză în industria HoReCa. Majoritatea hotelurilor mai rezistă doar câteva luni
Criză în industria HoReCa. Majoritatea hotelurilor mai rezistă doar câteva luni

Ajunși cu cuțitul la os, mii de antreprenori din domeniul ospitalității au decis să-și închidă afacerile temporar, dacă nu definitiv.

Restaurantele nu se grăbesc să deschidă: ”Suntem obosiți de jocul acesta cu închide-deschide”
Restaurantele nu se grăbesc să deschidă: ”Suntem obosiți de jocul acesta cu închide-deschide”

De la miezul nopții, România intră într-o nouă etapă de relaxare a restricțiilor, ca urmare a scăderii ratei de infectare în mai multe orașe, inclusiv în București.

Ministrul Economiei, despre HoReCa: Când sănătatea românilor nu e în pericol, deschidem tot
Ministrul Economiei, despre HoReCa: Când sănătatea românilor nu e în pericol, deschidem tot

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui, nu avansează un termen la care activităţile din domeniul HoReCa vor putea fi reluate, el susţinând că decizia aparţine epidemiologilor.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.