(P) Cum să ai grijă de sănătatea ta la orice vârstă: sfaturi simple

promo

Sănătatea este cel mai de preţ dar şi merită toată grija ta. Este important să te preocupe starea ta de sănătate indiferent de ocupaţie sau vârsta.

 

Vestea bună este că poţi avea grijă de tine fără să depui eforturi grozave, mai ales dacă începi cu paşi mici. Porneşte de la factori precum alimentaţia, somnul şi mişcarea, pe care îi poţi controla cel mai bine.

Descoperă mai jos câteva sfaturi simple pentru a te îngriji de starea ta de sănătate:

Învaţă să îţi gestionezi alimentaţia

Alimentaţia este un factor esenţial în păstrarea unui nivel optim de energie, dar şi în prevenţia multor boli cronice. Dacă îţi doreşti să ai mai multă grijă de sănătatea ta, porneşte întotdeauna de la alimentaţie, indiferent de vârstă.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Nu trebuie să ţii diete drastice sau restrictive, ci să începi cu mici schimbări pozitive. Elimină din alimentaţie sau încearcă să reduci consumul de alimente ultraprocesate, de la fast food şi până la mezeluri sau conserve. Mai apoi, încearcă să înlocuieşti zahărul rafinat cu dulciuri mai bune pentru organismul tău, precum fructele sau deserturile îndulcite cu miere.

Cea mai bună soluţie este să apelezi la un nutriţionist pentru a primi sfaturi personalizate, în funcţie de starea ta de sănătate actuală.

Transformă mişcarea într-o rutină

Un alt factor important în menţinerea sănătăţii este sportul. Acesta are o mulţime de beneficii pentru sănătate şi este recomandat tuturor, de la copii la seniori. Desigur, există şi excepţii, în cazul unor afecţiuni ce nu permit efortul fizic. Discută întotdeauna cu medicul tău înainte de a te apuca de sport, ca să te asiguri că nu îţi este contraindicat.

Ai o mulţime de moduri prin care poţi introduce mişcarea în rutina ta, în funcţie de preferinţe, timp liber şi de buget. Dacă nu ai mai făcut sport, atunci începe cu plimbări în parc, sesiuni scurte de antrenament acasă, clase de Pilates sau Yoga ori înot. Nu îţi forţa corpul, ci mai degrabă încearcă să găseşti acel tip de mişcare care îţi place şi te atrage.

Descoperă cum poţi face faţă stresului

Stresul afectează calitatea vieţii şi este responsabil de apariţia mai multor boli cronice. Dacă vrei să ai grijă de sănătatea ta, trebuie să descoperi metodele prin care poţi gestiona cât mai bine stresul. Vestea bună este că există o mulţime de metode din care poţi alege, de la meditaţie şi până la psihoterapie sau masaj.

Fiecare răspunde diferit în fata stimulilor extrerni, de aceea este important să găseşti soluţiile ce funcţionează pentru tine atunci când vrei să faci faţă mai bine stresului.

Ia o pauză

Cu toţii avem nevoie de o pauză din când în când, atât pentru sănătatea fizică, cât şi pentru cea mintală. Ca să ai grijă de tine, învaţa să iei din când în când pauze, fie de la muncă, fie de la lucrurile ce simţi că te obosesc sau îţi iau energia. Transformă pauzele într-o rutină şi bucură-te de ele exact aşa cum îţi doreşti.

Spre exemplu, o pauză la job poate fi o oportunitate foarte bună să citeşti, să asculţi un podcast sau să faci o plimbare, activităţi ce te ajută să te încarci cu energie pozitivă.

Ai grijă de tine şi de casa ta

Sănătatea nu este numai despre corp, ci şi despre starea psihică. De aceea, este important să ai grijă de tine, dar şi de casa ta. Dedica timp pentru o rutină de îngrijire, bucură-te de masaje sau proceduri relaxante şi investeşte în lucrurile ce îţi aduc linişte. De asemenea, casa în care locuieşti este un spaţiu vital, pe care merită să-l îngrijeşti ca atare. O casă frumoasă şi ordonată va fi un loc în care te poţi bucura de toate activităţile preferate.

Îngrijirea casei este mai uşoară dacă ai aparatele potrivite, precum un aspirator performant. Poţi opta pentru un aspirator robot, dacă vrei să economiseşti timp, dar şi pentru modele cu aburi. Un aspirator cu aburi este perfect atât pentru curăţarea pardoselilor, cât şi a canapelelor sau a scaunelor. Dacă vrei un model de la un brand de încredere, alege un aspirator vertical Bosch sau un aspirator Philips.

În afară de aspirator, investeşte şi-n alte aparate ce-ţi fac viaţa mai simplă acasă, cum ar fi multicooker-ul, robotul pentru curăţarea geamurilor sau friteuza cu aer cald.

Stai departe de suplimentele minune

Cu siguranţă ai văzut cel puţin o reclamă la suplimente minune în ultima vreme. Suplimentele alimentare devin un trend şi de multe ori promit să rezolve afecţiuni serioase, însă fără a oferi dovezi sustinte de ştiinţă. Dacă vrei să ai grijă de sănătatea ta, cel mai bine este să stai departe de suplimentele minune, care pot uneori face mai mult rău decât bine.

Achzitioneaza astfel de suplimente doar din farmacii sau de la distribuitori autorizaţi şi cere sfatul medicului său al farmacistului, mai ales dacă urmezi şi tratamente alopate.

Când îţi doreşti să acorzi mai multă atenţie stării de sănătate, începe prin a observa alimentaţia, rutina de mişcare, dar şi modul în care gestionezi stresul. Mai apoi, implementează schimbări pozitive, pas cu pas.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!

Într-o lume în care energia verde devine din ce în ce mai importantă, sistemele fotovoltaice câștigă popularitate datorită beneficiilor lor ecologice și economice.

(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu
(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu

Suntem deosebit de onorați de a fi alături de regizorul Tudor Giurgiu și de echipa sa, la prezentarea filmului NASTY la cea de-a 77-a ediție a prestigiosului Festival Internațional de Film de la Cannes.

(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo
(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo

Potrivit Uniunii Europene, unul din șase decese din România este cauzat de afecțiuni oncologice. Deși incidența locală a cancerului este sub media UE, mortalitatea este cu 7% peste medie, cu o tendință de creștere constantă în ultimii 10 ani.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.