CTP s-a simțit rău și a ajuns la spital. Mesajul publicat pe Facebook

CTP, despre victoria Simonei la Wimbledon
Pro TV

Cristian Tudor Popescu, în vârstă de 62 de ani, a ajuns zilele trecute la spital, „aproape complet epuizat fizic și psihic de durere”, după cum a relatat chiar el pe contul de Facebook.

În mesajul publicat duminică, CTP a ținut să le mulțumească medicilor care l-au pus pe picioare în 72 de ore și care i-au „oblojit și grav avariata încredere în oameni”.

„Mi-au oblojit încrederea în oameni. Am intrat pe poarta spitalului Academic Ponderas Regina Maria ca o arătare între maimuță și om. Adică nu mergeam chiar în patru labe, ci cocoșat pe o cârjă, cam la 60 de grade. Aproape complet epuizat fizic și psihic de durere. Am ieșit pe poarta aceluiași spital după 72 de ore, din nou homo erectus. Asta, mulțumită doctorilor: Mihai Cristescu, Adrian Săftoiu, Alina Constantin, Daniela Godoroja, unei doctorițe micuțe, drăguță și cu ochelari care mi-a stat la căpătâi când îmi era greu și pe care nu știu cum o cheamă, precum și întreg personalului ce m-a îngrijit cu omenie, în condiții de eficiență și igienă prezente în întreg așezământul. Mi-au reparat organismul, dar mi-au oblojit și grav avariata mea încredere în oameni”, a scris jurnalistul pe Facebook.

 

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

CTP: Nu o voiam decât un gest simplu de recunoștință și apreciere față de niște profesioniști cu conștiință, într-o țară plină de impostori nepăsători

 

Mesajul său a stârnit numeroase reacții, iar unii dintre internauți i-au reproșat faptul că „a făcut reclamă spitalului” sau că a fost tratat „cu atâta grijă” numai datorită faptului că este persoană publică.

„Am parcurs, surprins, numărul uriaş de citiri şi comentarii la postarea mea medicală – nu o voiam decât un gest simplu de recunoştinţă şi apreciere faţă de nişte profesionişti cu conştiinţă, într-o ţară plină de impostori nepăsători“, a scris CTP în noul mesaj.

Mesajul integral al jurnalistul:

„Impostori nepăsători sunt peste tot

Am parcurs, surprins, numărul uriaș de citiri și comentarii la postarea mea medicală – nu o voiam decât un gest simplu de recunoștință și apreciere față de niște profesioniști cu conștiință, într-o țară plină de impostori nepăsători.
Din cele peste 1200 de comentarii am desprins următoarele idei:
● Multă sănătate, vă așteptăm să reveniți la treabă (mulțumesc!).
● Regina Maria e spital privat, așa că nu se pune. Să vedeți cum e la stat!...
● La privat e scump, nu ne spuneți cât v-a costat? Halatul, cât e halatul? „Noi nu ne putem permite”...
● Sunteți CTP, de-aia au avut atâta grijă, dacă eram „noi”, muream pe-acolo.
● Ați scris textul ca să le faceți reclamă, adică să le dați o șpagă celor de la Regina Maria.
● Am fost și eu la Regina Maria și așa e, m-au tratat foarte bine, deși nu sunt persoană publică.
● E bine că mai există și astfel de medici.
● Sunt și alte spitale, chiar de stat, unde ești îngrijit foarte bine.
Simt nevoia să răspund la câteva.

Acum un an și ceva, când mi-am rupt șoldul, am relatat la Digi24 cum am fost batjocorit de medici din două mari spitale private din București, le-am dat numele, nu le mai repet, unde mi-au luat o grămadă de bani pe consultații și tratamente apă de ploaie, diagnosticul fiind pus mereu greșit. Și eram tot CTP.

Atunci nu-mi amintesc să mă fi întrebat cineva câți bani am dat de pomană. „Privat” nu înseamnă nicidecum o garanție, e vorba de medici, de oameni.

Într-adevăr, costurile analizelor multiple și complicate, precum și ale operației dificile la care am fost supus, nu sunt mici. Dar câți dintre cei care-mi spuneți „nu ne putem permite” sunteți gata să cheltuiți ca să vă luați o mașină nouă, o casă nouă, ca să fumați și să beți după pofta inimii, să faceți excursii exotice, dar ați vrea să fiți scăpați de boală, dacă se poate fără să dați un sfanț?

Noțiunea de mită, de șpagă sub orice formă e absurdă într-un spital ca Ponderas. Acolo totul e pe chitanță, nu ai ce bani să dai în plus. Și sunt și în spitalele de stat destui medici, mai cu seamă de când li s-au mărit salariile, care refuză plicul.

Dinții mi i-am tratat într-o clinică de stat. Am plătit mai puțin și rezultatele au fost pe măsură: mi-au căzut toate plombele.

Sunt de părere că existența în România a unor spitale private cu medici, aparatură și servicii performante este de natură să împingă spre progres întregul sistem medical de la noi.

Or, unii dintre comentatorii de mai sus pare că ar fi fericiți să le vadă demolate! Și să ne întoarcem la sistemul general de plicuri, kenturi, whisky, cafea și pile de dinainte de `89...”

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Bookfest 2024: Ficțiunea și poveștile pentru copii au fost vedetele târgului de carte
Bookfest 2024: Ficțiunea și poveștile pentru copii au fost vedetele târgului de carte

A fost un weekend plin pentru cei care iubesc să citească și au ajuns la Bookfest, unul dintre cele mai mari târguri de carte de la noi, organizat în Capitală.  

Peste 60.000 de turiști au ajuns pe litoral în primul weekend din iunie. Ce prețuri i-au întâmpinat la malul mării
Peste 60.000 de turiști au ajuns pe litoral în primul weekend din iunie. Ce prețuri i-au întâmpinat la malul mării

Peste 60.000 de turiști s-au bucurat în acest weekend de vremea bună de pe litoral, mai mulți ca anul trecut în primul weekend din iunie.

Un bărbat din Vaslui a încercat să verifice o butelie plină de gaz folosind flacăra deschisă. Ce a urmat
Un bărbat din Vaslui a încercat să verifice o butelie plină de gaz folosind flacăra deschisă. Ce a urmat

Un bărbat în vârstă de 43 de ani a fost rănit, duminică, într-o explozie urmată de incendiu, au informat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.