Vremea de mâine, 17 august 2022. Prognoza meteo pentru perioada 18-20 august la mare, la munte și în București

Vremea astăzi, 14 iulie. Prognoza meteo pentru mare și munte în weekend
Getty

Mdeteorologii au prezentat prognoza meteo pentru perioada 17-20 august în România. Vremea la mare, la munte, în București și în restul țării va fi călduroasă în următoarele zile, anunță ANM.

 

Vremea de mâine 17 august, în toată țara

Meteorologii anunță că vremea va deveni călduroasă în majoritatea zonelor țării, iar în vest și în sud va fi caniculă și disconfort termic ridicat.

Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 36 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 23 de grade. În zonele montane, în special în Carpații Orientali și în regiunile nordice, estice și centrale, cu precădere după-amiaza și seara, vor fi perioade cu înnorări accentuate, local averse și descărcări electrice. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor fi pe spații mici.

Pe alocuri, cantitățile de apă vor fi mai însemnate și vor fi posibile căderi de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, iar de scurtă durată și în timpul ploilor. Presiunea atmosferică va scadea aproape imperceptibil dinspre nord-vest, avand deja valori joase - de regim ciclonic.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

vremea de maine 17 august

Prognoza meteo pentru joi, 18 august, în toată țara

Pentru ziua de joi, vremea se va menține călduroasă în cea mai mare parte a țării, caniculară îndeosebi în vest și sud-vest, iar disconfortul termic va fi accentuat cu precădere în zonele de câmpie.

Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 38 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 24 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai accentuate, averse și descărcări electrice, după-amiaza și seara, pe arii restrânse în zona montană și în regiunile estice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, iar de scurtă durată și în timpul ploilor.

vremea de joi 18 august

Cum va fi vrema vineri, 29 august, în țară

Meteorologii anunță că vremea va fi în continuare călduroasă, caniculară îndeosebi în vest și sud-vest, iar disconfortul termic va fi accentuat mai ales în zonele de câmpie, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 39 de grade, iar cele minime între 11 și 23 de grade. Cerul va fi variabil, dar în jumătatea vestică a țării instabilitatea atmosferică se va accentua treptat, mai ales spre seară și noaptea, și vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe alocuri, posibil, vijelii și grindină.

Prognoza meteo pentru sâmbătă, 20 august

Valorile termice vor fi în scădere față de ziua precedentă, dar vremea va rămâne călduroasă în sudul și sud-estul țării. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 25 și 33 de grade, iar cele minime se vor situa între 13 și 22 de grade. Cerul va avea înnorări temporar accentuate în majoritatea regiunilor și local vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe alocuri, posibil, vijelii și grindină.

Vremea de mâine, 17 august, la munte

Prognoza meteo pentru ziua de miercuri 17 august, arată că în zona montană, îndeosebi după-amiaza și seara vor fi perioade cu înnorări accentuate, local averse și descărcări electrice. Pe alocuri, cantitățile de apă vor fi mai însemnate și vor fi posibile căderi de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări îndeosebi pe creste, dar de scurtă durată și în timpul ploilor. Valorile termice vor fi în creștere.

Prognoza meteo pentru 18-20 august, la munte

Joi, 18 august, cerul va fi variabil, cu înnorări mai accentuate după-amiaza și seara când pe arii restrânse vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări mai ales pe creste, dar de scurtă durată și în timpul ploilor, în zona montană.

Pentru vineri, 19 august, meteoromania.ro anunță că în zona montană, cerul va fi variabil, dar instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în masivele vestice, mai ales spre seară și noaptea, și local vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe alocuri posibil vijelii și grindină. Valorile termice vor crește față de intervalul precedent.

Sâmbătă, 20 august, cei care ajung la munte, vor avea parte de valori termice în scădere față de ziua anterioară. Cerul va avea înnorări temporar accentuate în majoritatea masivelor și vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe alocuri, posibil, vijelii și grindină.

Vremea de mâine, 17 august, la mare

Meteorologii anunță că la mare vremea se va menține caldă, iar disconfortul termic accentuat. Cerul va avea unele înnorări după-amiaza și seara când vor mai fi conditii de averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile maxime se vor încadra între 29 și 32 de grade, iar cele minime între 19 și 23 de grade.

Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 24 și 25 de grade.

Prognoza meteo pentru 18-20 august, la mare

Joi, 18 august, vremea pe litoral va fi în continuare caldă, iar disconfortul termic accentuat. Cerul va avea unele înnorări după-amiaza și seara când trecator vor fi averse si descaracri electrice, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 30 de grade, iar cele minime între 19 și 22 de grade.

Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 24 și 26 de grade.

Pentru vineri, 19 august, metorologii anunță că vremea se va menține caldă, iar disconfortul termic accentuat. Cerul va avea unele înnorări după-amiaza și seara când vor mai fi conditii de averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 30 de grade, iar cele minime între 20 și 23 de grade. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 24 și 26 de grade.

În prima zi din weekend, sâmbătă 20 august, vremea se va menține caldă, iar disconfortul termic accentuat. Cerul va prezenta înnorări trecătoare, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări ușoare, ziua. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 și 30 de grade, iar cele minime între 20 și 23 de grade.

Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 24 și 26 de grade.

Articol recomandat de sport.ro
Galerie de lux în finala Champions League! Partenerele starurilor de la Real Madrid și Borussia Dortmund, prezente pe Wembley
Galerie de lux în finala Champions League! Partenerele starurilor de la Real Madrid și Borussia Dortmund, prezente pe Wembley
Citește și...
Vremea azi, 2 iunie. Zonele din România în care temperaturi ajung la 33 de grade Celsius
Vremea azi, 2 iunie. Zonele din România în care temperaturi ajung la 33 de grade Celsius

Vremea rămâne caldă. Temperaturile trec de 30 de grade în sudul și în estul României și ajung pe la 34 de grade în Muntenia.  

Vremea azi, 1 iunie. Vara începe cu o zi cu soare și temperaturi ridicate
Vremea azi, 1 iunie. Vara începe cu o zi cu soare și temperaturi ridicate

Prima zi de iunie ne aduce vreme caldă, chiar foarte caldă în sudul și în estul Românei.

Temperaturi peste cele obişnuite în luna iunie. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni
Temperaturi peste cele obişnuite în luna iunie. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Temperaturile se vor situa peste valorile obişnuite, pe tot parcursul lunii iunie, anunţă vineri, meteorologii, care au făcut publică prognoza pentru următoarele patru săptămâni.

Recomandări
Unde a fost găsit cadavrul unuia dintre românii luați de ape, în Italia. Descoperirea făcută după ce nivelul râului a scăzut
Unde a fost găsit cadavrul unuia dintre românii luați de ape, în Italia. Descoperirea făcută după ce nivelul râului a scăzut

Autoritățile din Italia au anunțat că au găsit trupurile a doi dintre cei tineri de origine română dispăruți în apele râului Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Scandal electoral și bătăi de stradă la Belciugatele. Echipa PSD s-a confruntat dur cu cea a PNL. Poliția a intervenit
Scandal electoral și bătăi de stradă la Belciugatele. Echipa PSD s-a confruntat dur cu cea a PNL. Poliția a intervenit

Primarul și viceprimarul PSD din comuna Belciugatele au fost implicați într-un scandal electoral care s-a lăsat cu intervenția Poliției și a Ambulanței.