Saci cu documente, găsiți pe malul Jiului, în județul Dolj. Actele conţin date cu caracter personal

×
Codul embed a fost copiat

Poliția și Garda de Mediu sunt în alertă: mai mulţi saci, plini cu documente, au fost găsiţi, pe malul Jiului, în judeţul Dolj. Aparțin, se pare, unei primării.

Actele dinăuntru conţin date cu caracter personal, inclusiv copii după cărțile de identitate. Amenda pentru vinovat merge până la 4 mii de lei.

Doi voluntari, care se plimbau cu bicicleta, au găsit documentele, aruncate împreună cu alte gunoaie, pe malul răului, în Leamna de Jos. Dosarele le-au atras atenţia.

Martor: „Asta este o practică tradiţională în zonă, saci de gunoaie plastice, dar se pare că în unul din saci se aflau documente oficiale, adică copii de buletin, state de plată în original, liste cu bugete de fonduri europene, toate cu antetul primăriei Bucovăţ”.

Reprezentanţii primăriei spun că arhivarea acestor documente este sarcina unei firme.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Marius Cristian Tută, primarul comunei Bucovăţ: „De câteva luni avem o societate care ne face arhivarea şi, din ce am analizat, mare parte prin ele sunt rebuturi. Am o bănuială cum au ajuns aici. Am avut în fața primăriei un coş pentru deşeuri reciclabile şi de acolo cred că le-a luat cineva”.

Mihaela Sadoveanu, purtător de cuvânt al IPJ Dolj: „Au stabilit faptul că documentele datează din perioada 2002-2010, fiind ridicate în vederea stabilirii situației de fapt. Polițiștii efectuează verificări pentru stabilirea situației de fapt”.

Gheorghe Călinoiu, comisar şef Garda de Mediu Dolj: „Dacă identifică făptuitorul, noi, Garda de Mediu, ne îndreptăm asupra acestuia, îl amendăm şi dăm măsură să ducă aceste gunoaie, aşa cum spune Legea mediului la un operator autorizat. Dacă făptuitorul este persoana juridică, amenda este până la 4.000 lei”.

Potrivit legii, documentele de salarii trebuie păstrate, în arhivă, până la 50 de ani.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Românii vor avea carduri electronice de identitate. Ce se întâmplă cu cei care nu vor
Românii vor avea carduri electronice de identitate. Ce se întâmplă cu cei care nu vor "buletin cu cip"

Din august ne vom putea schimba cartea de identitate cu un card electronic. Guvernul a adoptat în ședința de miercuri seară hotărârea care stabilește forma și conținutul noului act de identitate.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.