Medic obligat să lucreze la piață, după ce "a pensionat" 70 de angajați din Penitenciarul Arad

Medic militar, condamnat pentru luare de mită
iStock

Magistraţii Tribunalului Timiş l-au condamnat pe fostul şef al Secţiei medicină internă a Spitalului Militar Timişoara, acuzat de luare de mită, la trei ani cu suspendare.

Eugen Poşiar este obligat, potrivit sentinței, să presteze 100 de zile de muncă neremunerată, în folosul comunităţii, la SC Pieţe SA sau la SC Horticultura SA.

"Condamnă pe inculpatul Poşiar Eugen la o pedeapsă de 2 (doi) ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, comisă în perioada 26.09.2018-10.10.2018. Condamnă pe inculpatul Poşiar Eugen la o pedeapsă de 2 (doi) ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, comisă în perioada 11.10.2018-15.10.2018. (...) Pentru forma continuată, condamnă pe inculpatul Poşiar Eugen la o pedeapsă de 6 (şase) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual, forma continuată, comisă în perioada 26.09.2018-10.10.2018. Pentru forma continuată, condamnă pe inculpatul Poşiar Eugen la o pedeapsă de 6 (şase) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual forma continuată, comisă în perioada 11.10.2018-15.10.2018. Contopeşte pedepsele aplicate inculpatului Poşiar Eugen, aplică pedeapsa cea mai grea, aceea de 2 (doi) ani închisoare la care adaugă sporul de 1/3 din totalul celorlalte pedepse, urmând ca inculpatului să i se aplice pedeapsa rezultantă de 3 (trei) ani închisoare. (Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 3 (trei) ani", se arată în hotărârea Tribunalului Timiş postată duminică pe site-ul instanţei.

Inculpatul a fost achitat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, comisă în perioadele 26.09.2018-10.10.2018 şi 11.10.2018-15.10.2018, informează Agerpres.

Tribunalul Timiş i-a mai aplicat inculpatului pedeapsa complementară, şi anume, interzicerea exercitării unor drepturi civice pe o perioadă de trei ani de la rămânerea definitivă a sentinţei şi obligaţia de a frecventa două programe de reintegrare socială derulate de Serviciul de Probaţiune sau organizate de acesta în colaborare cu instituţii comunitare.

Citește și
hotel
Momentul în care un hotel în construcție se prăbușește. O persoană a murit VIDEO
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

De asemenea, instanţa a dispus confiscarea sumei de 2.200 lei primită de la investigatori, a sumei de 428.000 lei (102.000 de euro), reprezentând venituri dobândite în perioada 2012-2018 şi a sumei de 743.255 lei (158.000 de euro), reprezentând sume ridicate cu ocazia percheziţiei domiciliare, precum şi a două monede de metal preţios, în valoare de 5.200 lei, ridicate la percheziţia domiciliară.

 

Asistenta medicală a fost condamnată la o pedeapsă de patru luni închisoare cu suspendare "pentru săvârşirea infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale în perioada 26.09.2018-10.10.2018 şi în perioada 11.10.2018-15.10.2018, în ceea ce îl priveşte pe investigatorul Grui Călin, reprezentate de manevre executate de asistenta medicală, tabelul cu materiale consumate pe timpul efectuării tratamentelor şi manevrelor medicale, foaie de temperatură adulţi".

Hotărârea poate fi apelată în 10 zile de la comunicare.

70 de angajați ai Penitenciarului Arad, "ajutați" să se pensioneze la 40-48 de ani

 

Potrivit anchetatorilor, începând cu luna noiembrie 2016, în rândul personalului Penitenciarului Arad s-au intensificat preocupările legate de încetarea raporturilor de serviciu prin pensionare medicală (pensia fiind aproximativ egală cu venitul salarial). În schimbul unor sume de bani, persoanele doritoare să se pensioneze în această modalitate apelau la medicul Eugen Poşiar, care, în situaţia în care nu identifica afecţiuni ce puteau reprezenta un impediment în desfăşurarea activităţii profesionale a "solicitanţilor", proceda la stabilirea unui diagnostic nereal (afecţiuni cardiace despre care afirma că nu pot fi stabilite cu exactitate pe fondul lipsei unei aparaturi performante, probleme pulmonare ori alte afecţiuni grave), acorda concedii medicale pe care le prelungea până la limita a 90 de zile sau întocmea actele necesare programării în faţa comisiei de specialitate.

Ulterior, în baza documentelor puse la dispoziţie, membrii comisiei declarau persoanele respective "apt limitat", aspect care le permitea acestora să iasă la pensie.

"În modalitatea expusă, până în prezent, au beneficiat de pensionare înainte de împlinirea condiţiilor legale sau au iniţiat demersuri în acest sens un număr de peste 70 persoane din cadrul Penitenciarului Arad cu vârste cuprinse între 40-48 ani. În acelaşi context, în perioada 26 septembrie - 15 octombrie 2018, inculpatul Poşiar Eugen Silviu, în calitatea menţionată mai sus, a primit de la două persoane sumele de 1.400 de euro şi 2.000 lei", arătau anchetatorii. De asemenea, medicul a mai pretins de la alte două persoane sume neprecizate de bani pentru a-i determina pe membrii comisiei de expertiză din cadrul Spitalului Clinic Militar de Urgenţă Timişoara să decidă clasarea acestora din motive medicale.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Impact teribil în Sibiu: doi tineri de 23 de ani au murit, alți doi sunt la spital
Impact teribil în Sibiu: doi tineri de 23 de ani au murit, alți doi sunt la spital

Doi tineri au decedat şi alţi doi au fost răniţi în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, pe DN14, în localitatea Laslea, unde un şofer a intrat pe contrasens, potrivit Poliţiei.

Momentul în care un hotel în construcție se prăbușește. O persoană a murit VIDEO
Momentul în care un hotel în construcție se prăbușește. O persoană a murit VIDEO

O persoană şi-a pierdut viaţa şi alte trei sunt date dispărute după prăbuşirea sâmbătă a unui hotel în construcţie în centrul oraşului New Orleans (statul Louisiana), au anunţat autorităţile americane.

Bunicii care au grijă de nepoți trăiesc mai mult și sunt mai fericiți. Beneficiile asupra copiilor
Bunicii care au grijă de nepoți trăiesc mai mult și sunt mai fericiți. Beneficiile asupra copiilor

O echipa de oameni de știință elvețieni și nemți tocmai a demonstrat matematic valoarea socială a bunicilor! Studiul a durat nu mai puțin de 30 de ani.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.