(P) Tendinţe de care ar trebui să ţii cont în alegerea tapetului în 2022

tapet
StirilePROTV

Anul 2022 este orientat către interioare îndrăzneţe în culori contrastante, simplitate dar şi explozii de nuanţe şi forme, tapete inspirate din natură dar şi cu forme geometrice tridimensionale.

Indiferent dacă vei alege un tapet cu flori sau cu peisaje, un fototapet vlies în relief simplu sau un fototapet cu natura, totul este permis. Secretul consta în a folosi armonios combinaţiile şi a nu uita că, dacă vei reuşi să aduci un colţ de natură în casa ta, succesul este garantat în 2022.

Fototapet inspirat din natură pentru a evada într-un spaţiu pitoresc

 

Tendinţele de tapet pentru acest an sunt orientate, în cea mai mare parte, către peisaje scenice care par să te îmbie la o evadare din cotidian şi retragerea într-un spaţiu cât mai pitoresc. Astfel, un fototapet cu peisaje din natură armonizat cu un mobilier în culori precum maro, verde sau albastru care completează scena, poate fi ideea perfectă pentru a redecora un living.

Există o mulţime de imagini cu natura care pot da acel ceva esenţial şi care vor crea instant dimensiunea suplimentară şi pitorească pe care trebuie să o aduci în designul de interior. La propriu şi la figurat, un fototapet panoramic te poate muta uşor într-un alt spaţiu şi, dacă este inspirat din natură, graniţele dintre interior şi exterior se pierd, efectul fiind de integrare într-o dimensiune fără limite.

Pentru un plus de relaxare, pentru dormitor poţi alege un tapet pictural cu o scenă exotică. Completează decorul cu mobilier şi lenjerie de pat în culori rupte din peisaj precum ocru, culoarea pământului sau a cerului.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Tapetul cu flori pentru abundenţă de culoare şi farmec natural

 

Un perete decorat cu tapet cu flori poate fi integrat uşor în orice spaţiu vintage, retro sau modern. Această nouă tendinţa de sezon sporeşte accentele de culoare şi stil şi facilitează aducerea florilor superbe în decorurile de interior. Abundenţa de culoare şi evocarea continuă a frumuseţii şi a delicateţei fac din aceste fototapete alegerea ideală pentru a decora o zonă funcţională dintr-o cameră de zi sau pentru a scoate din anonimat un vestibul sau un hol tern şi lipsit de culoare.

Dacă vei alege să lucrezi cu tapetele florale în interiorul casei tale, ia în considerare dimensiunea florilor. Nu uita că cele mari nu sunt recomandate pentru camerele mici pentru că le vor face să pară şi mai mici. Mai bine, pentru aceste zone, rămâi la fototapetele cu flori mici şi delicate care vor crea iluzia de spaţiu.

Alege să combini diverse modele şi stiluri

 

În acest an poţi aborda cu îndrăzneală utilizarea tapetului în decorarea interioarelor. Uită, însă, de nuanţele neutre precum gri sau bej, şi îndreaptă-te către tonurile calde care se pot armoniza firesc şi natural cu mobilierul maro, inspirat din culorile naturii. Nu te teme să te joci cu modelele şi combinaţiile de culori şi combină modelele clasice cu dungi sau cu flori, cu cele exotice. Nu uita, însă, să eviţi supra aglomerarea spaţiului şi alege culori care se completează armonios.

Decorează pereţii cu plante

 

Necesitatea de a valorifica eficient resursele, de a recicla şi de a folosi cât mai eficient ceea ce avem se regăseşte şi în tendinţele de design interior din 2022. Este anul în care vrem să fim cât mai fericiţi acasă, iar casa să fie cât mai sustenabilă! Şi ce poate fi mai potrivit pentru acest cadru decât un tapet cu plante parcă desprinse dintr-un ierbar.

Candelabrele retro reparate şi modernizate, materiale durabile naturale refolosite şi ţesute manual şi un tapet verde cu frunze de ferigă care creează un pattern intens, toate sunt idei de decor în trend. Orice referire la natura recreată în interior va avea un impact considerabil, iar plantele şi frunzele pot fi aduse acum în casa ta prin tapet.

Tapet cu modele grafice bine structurate

 

Anul 2022 vine după o perioadă agitată, iar oamenii au nevoie acum, mai mult ca niciodată, de structuri bine definite care să aducă un minim de ordine în haos, iar designul simplu şi bine structurat este acum o necesitate. De aceea, interioarele care fac referiri la aranjamentele geometrice elementare, tridimensionarea subtilă şi o paletă monocromă, monotonă şi liniştitoare de culori fac parte din tendinţe. Prin urmare, necesitatea de a redobândi ordinea şi controlul asupra vieţii se regăseşte şi în tendinţele de design interior prin fototapete cu modele grafice bine structurate.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!

Într-o lume în care energia verde devine din ce în ce mai importantă, sistemele fotovoltaice câștigă popularitate datorită beneficiilor lor ecologice și economice.

(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu
(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu

Suntem deosebit de onorați de a fi alături de regizorul Tudor Giurgiu și de echipa sa, la prezentarea filmului NASTY la cea de-a 77-a ediție a prestigiosului Festival Internațional de Film de la Cannes.

(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo
(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo

Potrivit Uniunii Europene, unul din șase decese din România este cauzat de afecțiuni oncologice. Deși incidența locală a cancerului este sub media UE, mortalitatea este cu 7% peste medie, cu o tendință de creștere constantă în ultimii 10 ani.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.