"Mama mea sunt eu". Marian Oprișan, cât de bogat este de fapt şi dezastrul din judeţ

×
Codul embed a fost copiat

JUDEȚE LA STĂPÂN! VRANCEA, partea II. "Mama mea sunt eu", a fost declaraţia verii în Vrancea, după ce Marian Oprișan i-a recunoscut Paulei Herlo că banii lui sunt în contul mamei.

Aşa se explică faptul că declaraţia de avere a lui Marian Oprișan nu e una spectaculoasă. Sunt trecute câteva apartamente şi un cont de economii. Rulează bani prin conturile mamei si îi privează pe alegători de o informaţie importantă: cât de bogat e de fapt şeful lor de judeţ.

Nicolae Braicău este edilul comunei Ciorăşti şi este e unul dintre cei mai vocali contestatari ai actualei conduceri. ”Nu mișcă nimic în județul ăsta fără știința lui” (n.red Marian Oprișan).

Braicău spune că puterea lui Oprișan stă în armata de primari loiali. Din cei 73 de edili locali, 54 sunt din partidul condus la nivel judeţean de Marian Oprișan: "PSD să servească România, iar baronii să-şi ţină gura".

Citește și
Olt, oras
„România, te iubesc!”. „Județe la Stăpân” în Olt, emisiunea integrală din 22 septembrie
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

"Mama mea sunt eu"

Pe Marian Oprișan l-am întâlnit la congresul PSD din iunie. Delegaţia de Vrancea îşi aştepta la şeful la intrarea în Sala Palatului. Rând pe rând delegaţii îşi salută preşedintele care la final strigă adunarea.

Rodica Boboc, deputat în Parlament, n-a iniţiat nicio lege care să-i aparţină. E cosemnatară pe alte proiecte aparţinând colegilor din partid.

Profităm de ocazie să mai întrebăm un senator ce-a făcut pentru judeţul care l-a trimis în Parlament având în vedere că au majoritate şi pot trece proiecte legislative.

Cristian Dumitrescu, senator de Vrancea:" În legătură cu lemnul, cu canalul care străbate pentru finanţare şi terminare".

Am fost. Nu s-a făcut. Canalul de irigaţii e tot nefuncţional. Valoarea investiției pentru primul tronson ar fi de 475 de milioane de euro, iar până acum s-au executat o treime din lucrări. Anul trecut premierul Viorica Dăncilă inaugura o staţie de pompare la Haret, prin care se iriga câteva hectare de teren agicol şi promitea reluarea lucrărilor pe canalul de irigaţii Siret - Bărăgan.

Vrancea dispune de 150 de mii de hectare de teren arabil, iar irigaţiile ar putea creşte producţia de cereale şi implicit veniturile oamenilor şi judeţului. Revenim la Bucureşti, congresul PSD care îşi alege preşedintele. Oprișan e om de bază în partid. A pregătit chiar şi un discurs.

Cine este Marian Oprișan

Contestat de o parte dintre colegi, Oprișan se întoarce în Vrancea natală pe care o conduce din 1996. A intrat în politică în 1990 în Frontul Salvării Naţionale condus de Ion Iliescu. Revoluţia l-a găsit angajat al fabricii Confecţia unde era coleg cu mama lui. Mariana Podea, fost angajat, îşi aminteşte de acele vremuri.

Mariana Podea: "Eu am lucrat în comercial la desfacere şi mergeam în delegaţii la contractări şi el prezenţa costume."

Marian Oprișan lucra la centrul de calcul.

În declaraţia de avere a lui Marian Oprișan, completată anul trecut, găseşti patru apartamente, economii de 170.000 de lei şi datorii de 86.000 de euro, dintre care 51.000 către mama lui, azi pensionară.

Ea spune că i-a cumpărat maşina care valoareaza peste 100.000 de euro. Tot pe numele mamei e şi domeniul impresionant care se întinde pe câteva hectare de pădure în localitatea Boloteşti. E înconjurat de un gard înalt şi îţi ia destul de mult să-l străbați cu maşina.

Oprișan deţine prin intermediul mamei lui, Lucia Gherarde, terenuri în judeţ şi în Bucureşti. Numele ei apare în declaraţia de avere a fostului preşedinte a Consiliului Judeţean Constanța, Nicușor Constantinescu, condamnat la 10 ani de închisoare pentru fapte de corupţie.

În asocierea privind cumpărarea a doua terenuri în Bucureşti mai apare Radu Mazăre, condamnat şi el pentru corupţie, Elan Schwartzenberg, care se ascunde de câțiva ani în Irsael şi Sorin Strutinsky, condamnat în primă instanţă la peste şapte ani de închisoare.

Paula Herlo: Cum a ajuns mama dumneavoastra să intre in parteneriat cu Radu Mazăre?"
Marian Oprișan: "Mama mea sunt eu".

Oprișan spune că a trecut averea lui în contul mamei în anii 2000 când a fost cercetat pentru fapte de corupţie, dosare în care a fost achitat. Oprișan mai susţine că a făcut afaceri la începutul anilor 90 şi că a intrat în politica bogat având un milion şi jumătate de mărci.

Marian Oprișan:"Banii nu se câştigă numai din salariu şi pensie, se câştigă din dobânzi bancare".

Vrancea, locul cinci de la coadă în topul judeţelor privind investițiile străine directe

Dacă ar fi condus judeţul cu abilitatea cu care face afaceri, azi existau mai mult de 6 companii cu peste 500 de angajaţi, majoritatea în domeniul confecţiilor unde câştigă salariul minim pe economie.

Vrancea e pe locul cinci de la coadă în topul judeţelor privind investițile străine directe, potrivit unui raport publicat de BNR.

Marian Oprișan: "Investitorii nu vin pentru că nu au infrastructură."

Nu de aeroport are nevoie Vrancea, ci de un parc industrial care să atragă investitori. La Focşani, fosta zonă industrială, e azi paragină. Intră în scenă primarul oraşului, Cristi Misăilă.

Primarul ar fi putut construi o strategie, să gândească o serie de faciltiati şi să atragă investitori în zonă.

Profităm de moment ca să-l întrebăm pe primar ce proiecte cu fonduri europene a dezvoltat până acum, având în vedere că n-a încasat anul trecut decât 2500 de euro din cele 2 milioane prevăzute la începutul anului 2018.

"- Concret acum nu avem.
- In trei ani n-aţi reuşit să porniţi niciun şantier. De ce?
- Avem un contract de 16 milioane plus încă aproximativ nouă puncte termice de reabiliare".

Focşaniul nu are un parc industrial aşa cum exista în perioada comunistă când aici se producea mecanică fină, metalurgia maselor plastice, mobilă sau materiale de contrucții, iar Vrancea era la mijlocul clasamentului privind dezolvatarea economico-socială. În 2016, Oprișan promitea deschidea unui parc, dar între timp s-a răzgândit.

Infrastructură pe care ei ar trebui să o construiască. Primarii aleşi ca să schimbe soarta comunitaților lor.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Articol recomandat de sport.ro
Galerie de lux în finala Champions League! Partenerele starurilor de la Real Madrid și Borussia Dortmund, prezente pe Wembley
Galerie de lux în finala Champions League! Partenerele starurilor de la Real Madrid și Borussia Dortmund, prezente pe Wembley
Citește și...
De ce judeţul lui Marian Oprișan, deşi are un potenţial imens, se află la polul sărăciei
De ce judeţul lui Marian Oprișan, deşi are un potenţial imens, se află la polul sărăciei

JUDEȚE LA STĂPÂN! VRANCEA, partea I. Are cea mai mare surpafață viticolă, are munte cu aer curat, terenuri agricole întinse, potenţial turistic. N-are însă infrastructură şi nici investitori.

„România, te iubesc!”. „Județe la Stăpân” în Olt, emisiunea integrală din 22 septembrie
„România, te iubesc!”. „Județe la Stăpân” în Olt, emisiunea integrală din 22 septembrie

“Județe la Stăpân” în Olt. Ajungem în miezul Olteniei și facem radiografia unui alt județ al României din care se pleacă masiv, cu tot potențialul: ieșire la Dunăre, terenuri agricole bogate.

Județul în care nepotismul și interesele de partid și de gașcă au construit o caracatiță
Județul în care nepotismul și interesele de partid și de gașcă au construit o caracatiță

"Județe la Stăpân" în Olt, PARTEA I. Ajungem în miezul Olteniei și facem radiografia unui alt județ al României din care se pleacă masiv, cu tot potențialul: ieșire la Dunăre, terenuri agricole bogate.

Recomandări
Tinerele românce luate de ape în Italia au fost găsite decedate. Nu se știe nimic despre băiatul care le însoțea
Tinerele românce luate de ape în Italia au fost găsite decedate. Nu se știe nimic despre băiatul care le însoțea

Trupurile neînsuflețite a doi dintre cei trei tineri români care au dispărut în apele râului Natisone după ce, vineri, au fost luaţi de ape sub podul Romano din Orsaria di Premariacco (Udine).  

Scandal electoral și bătăi de stradă la Belciugatele. Echipa PSD s-a confruntat dur cu cea a PNL. Poliția a intervenit
Scandal electoral și bătăi de stradă la Belciugatele. Echipa PSD s-a confruntat dur cu cea a PNL. Poliția a intervenit

Primarul și viceprimarul PSD din comuna Belciugatele au fost implicați într-un scandal electoral care s-a lăsat cu intervenția Poliției și a Ambulanței.

ÎPS Teodosie și-a exprimat public părerea despre donarea de organe. Pe care dintre acestea „nu este moral să le dăm”
ÎPS Teodosie și-a exprimat public părerea despre donarea de organe. Pe care dintre acestea „nu este moral să le dăm”

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, şi-a exprimat public opinia despre donarea de organe, întrebat despre acest subiect în emisiunea la care participă cu regularitate, la un post de radio.