Cele mai ieftine bilete de avion din Europa. Cum să găsești zboruri low-cost din și către România

Călătorie cu avionul
Shutterstock

Avionul este cea mai sigură și mai rapidă modalitate de transport. În fiecare an, miliarde de oameni aleg avionul atunci când vor să călătorească dintr-un oraș în celălalt, dintr-o țară în alta sau pe un alt continent.

După ce s-au decis asupra perioadei în care vor să călătorească, oamenii se gândesc la ce companie aeriană să-și rezerve zborul, iar decizia se ia în special în funcție de preț și de calitatea serviciilor.

Prețul biletelor de avion sunt influențate de mai mulți factori: ruta de zbor, perioada anului și de distanța parcursă. Însă, cu toate acestea, există mai multe companii aeriene care au prețuri accesibile pe tot parcursul anului.

Companiile aviatice cu bilete ieftine ieftine, care zboară în România

Pe aeroporturile din România operează mai multe companii aeriene low-cost, la care prețul biletelor este mult mai mic. Și în cazul acestora, prețul biletelor diferă și în funcție de dimensiunea și greutatea bagajelor de mână și de cală și de beneficiile oferite de companie.

Wizz Air

Wizz Air este una dintre cele mai mari companii aeriene low-cost din Europa. Compania are sediul central la Budapesta și are zboruri în mai multe orașe din Europa și în unele destinații din Africa de Nord și Orientul Mijlociu.

Citește și
aeroport
Decizie a unei companii aeriene din Europa: Nu se mai vând bilete de avion pe distanțe scurte
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Cei care vor să călătorească cu un avion al companiei aeriene Wizz Air trebuie să știe că au dreptul de a transporta gratuit un bagaj de mână de 10 kg, cu dimensiunile de 40 x 30 x 20 cm.

Pentru cei care care achiziționează biletele cu Wizz Priority, au dreptul să aducă în cabină un troler suplimentar, cu dimensiunile de 55 x 40 x 23 cm, care să încapă în compartimentul de deasupra capului.

De asemenea, prin Wizz Priority, compania aeriană le pune la dispoziție călătorilor un birou de check-in dedicat.

În ceea ce privește bagajele de cală, pasagerii pot aduce până la 6 bagaje de cală cu dimensiunile de 149 x 119 x 171 cm și de maxim 10, 20 sau 32 de kg.

Ryanair

Ryanair este o companie aeriană irlandeză de tip low-cost și cea mai mare din Europa.

În baza unui bilet simplu Ryanair, pasagerii pot transporta un bagaj de mână care să aibă maxim dimensiunile 40 cm x 20 cm x 25 cm. Iar dacă achiziționează în plus serviciul „Prioritate și 2 bagaje de mână” pot să aducă la bord un al doilea bagaj care să aibă maximum 10 kg și dimensiunile: 55 cm x 40 cm x 20 cm.

Compania Rynair le permite călătoriilor să aducă până la 3 bagaje de cală a câte 20 de kilograme. De asemenea, pasagerul poate adăuga până la 3 kg peste limita de greutate pentru bagaje la bagajul înregistrat de 20 kg. În plus, pe lângă bagajele de cală, pasagerii pot transporta echipamente sportive și instrumente muzicale, cu o greutate maximă de 20 kg per articol.

Blue Air

Blue Air este cea mai mare companie aeriană românească, cu o activitate de 16 ani. Compania are sediul în București, iar baza principală a companiei este Aeroportul Internațional Henri Coandă.

Biletul Blue Air standard include un bagaj de maxim 10 kg, cu  dimensiunile de 40 cm x 30 cm x 20 cm. Clienții care cumpără pachete Priority Boarding sau BlueBIZ pot aduce la bord un bagaj suplimentar care trebuie să aibă maxim 10 kg și dimensiunile de 55 cm x 40 cm x 20.  

Bagajul de cală trebuie să aibă 10, 23, 32 de kg și dimensiunile de 55 cm x 40 cm x 20 cm sau 100cm x 80cm x 30cm.

Eurowings

Eurowings GmbH este o companie aeriana low cost germană, cu sediul central in Dusseldorf. Efectuează zboruri către destinații interne și europene.

Persoanele care aleg să călătorească cu Eurowings pot transporta un bagaj de mână de maxim 8 kg cu următoarele dimensiuni: 55 x 40 x 20 cm. Pe lângă, bagajul de mână, pasagerii își pot aduce la bord saci de îmbrăcăminte pliabili, cu dimensiunile maxime de 57 x 54 x 15 cm.

În ceea ce privește bagajele de cală, fiecare pasager poate avea maxim cinci bagaje, greutatea maxima pe bagaj fiind de 32 de kg.

Pasagerii care călătoresc la categoria Best și Flex pot depune gratuit la cală, un bagaj de 23 kg (cu exceptia bagajelor speciale sau supradimensionate).

Unde poți găsi zboruri low cost

Cel mai bun loc unde poți găsi bilete de avion ieftine este pe site-urile oficiale ale companiilor aeriene.

Cu cât timp înainte să cauți zborul

Cea mai bună variantă pentru a achiziționa bilete de avion ieftine este să urmărești constant site-urile companiilor aeriene și să fii atent atunci când se anunță ofertele sezoniere. Clienții care se înregistrează la newslettere primesc pe mail oferte cu datele în care companiile aeriene oferă reduceri.

În perioada următoare va avea loc Black Friday 2022, iar cu această ocazie majoritatea companiilor aeriene anunță reduceri și oferte speciale la biletele de avion.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Ce nu ai voie să iei în bagajul de mână în avion. Obiectele interzise atunci când călătorești
Ce nu ai voie să iei în bagajul de mână în avion. Obiectele interzise atunci când călătorești

În momentul în care decizi să călătorești cu avionul, trebuie să te asiguri că în bagajul de mână nu ai obiecte care ar putea fi reținute de către ofițerii de securitate.

Decizie a unei companii aeriene din Europa: Nu se mai vând bilete de avion pe distanțe scurte
Decizie a unei companii aeriene din Europa: Nu se mai vând bilete de avion pe distanțe scurte

Compania aeriană British Airways a decis să nu mai vândă bilete de avion pe distanțe scurte care au plecare de pe aeroportul Heathrow din Londra.

 

Recomandări
Unde a fost găsit cadavrul unuia dintre românii luați de ape, în Italia. Descoperirea făcută după ce nivelul râului a scăzut
Unde a fost găsit cadavrul unuia dintre românii luați de ape, în Italia. Descoperirea făcută după ce nivelul râului a scăzut

Autoritățile din Italia au anunțat că au găsit trupurile a doi dintre cei tineri de origine română dispăruți în apele râului Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Scandal electoral și bătăi de stradă la Belciugatele. Echipa PSD s-a confruntat dur cu cea a PNL. Poliția a intervenit
Scandal electoral și bătăi de stradă la Belciugatele. Echipa PSD s-a confruntat dur cu cea a PNL. Poliția a intervenit

Primarul și viceprimarul PSD din comuna Belciugatele au fost implicați într-un scandal electoral care s-a lăsat cu intervenția Poliției și a Ambulanței.