Vremea azi, 17 decembrie. O zi mohorâtă, cu ploi și ninsori

×
Codul embed a fost copiat

Vineri, apar ceva ninsori la deal și la munte; dar în celelate regiuni găsim vreme mai bună, un pic de soare și precipitații sporadice. Maximele pleacă de la zero grade în depresiunile din estul Transilvaniei și ajung pe la 9 grade în Oltenia.

 

Vremea pe regiuni

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici se încălzește ușor față de joi și temperaturile urcă până la 6...7 grade. Cerul va fi cam înnorat și o să plouă slab, trecător, iar vântul va mai avea unele intensificări pe parcursul zilei.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, domină atmosfera închisă, vin câteva ploi și aici, iar vântul rămâne destul de insistent. După prânz se ating valori cu vreo două grade mai ridicate decât joi.

În nordul Moldovei și în Bucovina, avem o zi cam neplăcută, cu înnorări persistente, vânt intens și precipitații din când în când. În zonele înalte vor fi mai mult ninsori; în rest o să plouă sau o să fie lapoviță. Apar și condiții de polei, iar maximele se opresc pe la 3...4 grade.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Și în nordul Transilvaniei și în Maramureș se anunță o zi destul de mohorâtă, cu ploi trecătoare pe la câmpie și ceva ninsori în zonele de munte. Maximele cresc ușor față de ieri și ajung la 4...5 grade, dar la noapte se face mai frig și temperaturile coboară sub zero grade.

În ținuturile vestice o să fie ceva mai bine. Se arată și soarele printre nori, dar e posibil să cadă 2...3 stropi de ploaie și aici. Maximele ajung pe la 5...6 grade.

În Transilvania, cerul rămâne acoperit de nori și o să ningă, mai ales în zonele de munte. Pe crește, vântul suflă tare și asta înseamnă viscol.

În schimb, în Oltenia găsim vreme mai bună și temperaturi mai ridicate decât în celelalte zone. Pe aici se ating 9 grade, e posibil să picure trecător, dar se arată și soarele din când în când. Vântul devine ceva mai activ.

În ținuturile sudice ne-așteaptă o zi mai plăcută, cu temperaturi în ușoară creștere și 7...8 grade pe la amiază. Pot să apară câțiva nori de ploaie, dar vor fi și scurte momente cu soare.

Cum va fi vremea în Capitală și la munte

În București avem atmosfera schimbătoare, un pic de vânt, poate și 2...3 stropi de ploaie pe parcursul zilei. Se mai încălzește puțin față de ieri și maximă ajunge pe la 7 grade. La noapte, temperatura coboară până la minus 1 grad și s-ar putea să cadă lapoviță.

La munte, vineri se face mai frig. Atmosfera se menține închisă toată ziua și o să ningă din când în când. Vântul rămâne destul de insistent, iar pe crestele Carpaților Meridionali va depăși viteze de 70...80 Km/h, așa că o să fie viscol.

 

Cum va fi vremea în București și la munte, în zilele următoare

În București, sâmbătă se răcește ușor. O să avem cel mult 5 grade, soare cu nori, puțină lapoviță sau câțiva fulgi de zăpadă. Mâine-noapte vor fi minus 3 grade și s-ar putea să apară ceață.

Și duminică dimineață mai sunt ceva condiții de ceață. Apoi se arată soarele, vântul devine activ, iar maxima se oprește pe la 4 grade - o valoare potrivită pentru acest moment al anului.

Iar luni se face puțin mai cald decât ar fi normal și temperatura ajunge pe la 6 grade. Se innoreaza din când în când, iar noaptea răcește și se ating minus 4...MINUS 5 grade.

La munte, sâmbătă, temperaturile continuă să scadă. Cerul rămâne acoperit de nori și mai vin ceva ninsori, îndeosebi după lăsarea nopții.

Duminică, se încălzește ușor. Ninsorile se întorc pe seară și vor cuprinde treptat majoritatea masivelor. În zona înalta din Meridionali și Carpații de Curbură, vântul va suflă tare, cu peste 70...80 Km/h și asta înseamnă ninsoare viscolită și vizibilitatea redusă.

Luni, se răcește foarte tare, iar în noaptea următoare, se instalează gerul. Se arată și soarele printre nori, mai apar și câteva ninsori slabe, iar vântul are intensificări, în special pe crește.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Ninsori la deal și la munte, iar în restul țării cade lapovița sau plouă. Prognoza pentru următoarele zile
Ninsori la deal și la munte, iar în restul țării cade lapovița sau plouă. Prognoza pentru următoarele zile

În sud şi în sud-vest va domina atmosfera însorită, dar în rest vremea se menţine închisă. Precipitaţiile apar local în sud-est şi pe zone mai restrânse în nordul, nord-estul şi centrul ţãrii.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.