Cod galben și portocaliu de vânt şi ninsori în zona montană. Prognoza meteo de Crăciun

Ultimul update: Sambata 23 Decembrie 2017 12:25
Data publicarii: Sambata 23 Decembrie 2017 06:42
Categorie: Vremea

Cod galben de vânt şi ninsori în zona montană din Prahova, Dâmboviţa, Argeş şi Buzău; cod portocaliu pentru Caraş Severin.

Meteorologii anunţă cod galben de vânt asociat cu ninsori până la ora 17:00 în zona de munte din judeţele Buzăru, Argeş, Prahova şi Dâmboviţa. Pentru zona montană a judeţului Caraş - Severin este instituit cod portocaliu.

Avertizarea meteorologică vizând zonele de munte din cele patru judeţe a intrat în vigoare d ela ora 11:00.

"În zona montană înaltă, la altitudini de peste 1700 m, vântul va prezenta intensificări ce vor atinge şi depăşi la rafală 80...90 km/h, spulberând şi viscolind zăpada, reducand vizibilitatea sub 50 m", anunţă ANM, precizând că fenomenele vor fi asociate cu ninsoare.

Un cod portocaliu vizând zona de munte a judeţului Caraş Severin a fost instituit în intervalul orar 11:00 - 14:00.

Informare ANM de ninsori, viscol și polei, până în Ajunul Crăciunului

În acest caz, sunt anunţate intensificări ale vântului înla peste 1800 metri, cu viteze la rafală de peste 120 km/h, asociate cu "transport de zăpadă sau ninsoare viscolită".

Vremea 23 decembrie 2017

În acest week-end avem un nou episod de vremea rea. O informare meteo anunţă ninsoare şi viscol pe la munte şi lapoviţă cu polei în vest, centru şi nord. Este valabilă până în noaptea de Ajun.

Vor fi perioade cu ninsori consistente la munte, mai cu seamă la altitudini mari. Se depune strat nou de zăpadă, iar vântul poate avea răbufniri cu viteze de 80, chiar 90 km/h, viscolind ninsoarea şi reducând drastic vizibilitatea.

Vântul va sufla cu putere şi în sud-vest şi nord-est, dar aici va atinge viteze de 60 km/h. În Banat, Crisana, Maramureş, Transilvania şi Moldova vor fi ninsori, lapoviţa şi ploi, aşa că pe şosele se va forma poleiul.

Sâmbătă o să avem vreme urâtă, cu precipitaţii tot prin vest, centru şi nord. La munte va ninge, iar în rest aşteptam lapoviţă sau chiar ploi, aşadar se menţine riscul de polei. În sud şi est apare soarele şi sunt puţine şanse de ploaie.

Vântul prinde putere în toate zonele, iar prin sud-vest şi prin estul ţării poate atinge viteze de 60 km/h. Temperaturile vor fi de la minus 2 la 7 grade.

În Dobrogea şi Bărăgan, vreme bună, în general temperaturile cresc vreo patru, cinci grade faţă de ieri şi sunt condiţii de fulguială abia la noapte.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei vremea va fi schimbătoare, cu soare pentru câteva ore, dar şi condiţii de ploaie sau lapoviţă. La noapte vin câţiva fulgi, iar în zori revine ceaţă.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina, se anunţă vreme amestecată, cu fulguieli şi lapoviţă, dar şi un pic de soare. Temperaturile par să coboare faţă de ieri. Va ninge slab şi pe timpul nopţii.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş scăpăm de ceaţă, dar se anunţă precipitaţii consistente şi se încălzeşte uşor. La munte ninsoare, mai jos lapoviţa şi polei, mare atenţie, aşadar! Peste noapte o să ningă.

Vreme urâtă se anunţă şi în vestul ţării. Se încălzeşte cu vreo trei-patru grade faţă de ieri, însă vor fi precipitaţii cam toată ziua. Polei şi lapoviţă, mare atenţie pe şosele! La noapte vin ninsorile şi aici.

Vine lapoviţa şi în Transilvania. Temperaturile urcă puţin, dar atmosfera se menţine tare neplăcută. La munte va ninge viscolit.

În Oltenia este vreme mai bună, cu soare, dar şi cu răbufniri de vânt. Temperaturile cresc faţă de ieri, dar lejer, cu vreo două grade.

În sud, astăzi se încălzeşte puţin şi o să avem soare cu nori. La noapte nu-i exclus să fulguiască.

Şi în Bucureşti se mai încălzeşte puţin azi. Apar câţiva nori şi sunt condiţii de fulguiala dimineaţa, apoi din nou pe timpul nopţii. În rest, soare şi un vânt mai intens. Maxima urcă spre 5...6 grade.

La munte, astăzi va ninge viscolit şi pe suprafeţe mari în toate masivele. Poate apărea şi poleiul, iar vântul va sufla cu putere şi va reduce mult vizibilitatea.

Prognoza pentru următoarele 3 zile

Duminică mai apar ceva nori, dar NU o să plouă. Vântul rămâne activ, maxima atinge tot 5-6 grade, dar noaptea se face mai cald şi scăpăm de minimele negative.

Luni, de Crăciun, avem vreme caldă şi frumoasă, cu temperaturi de primăvară şi ceață dimineaţa.

Şi ziua de marţi se desfăşoară pe vreme caldă, cu destul de mult soare şi vânt perceptibil.

Vreme mult mai caldă decât normalul perioadei, în zilele de Crăciun

Vreme mult mai caldă decât normalul perioadei, în zilele de Crăciun

vremea

Proiecțiile dezastruoase ale meteorologilor: zăpada va disparea complet în România

Avertizare ANM: ninsori în întreaga țară, începând de vineri seară până duminică

Vremea 19 ianuarie 2018. Temperaturile încep să crească și sunt așteptate ploi

Codul portocaliu de viscol, prelungit pentru 13 judeţe. Cod galben de ninsori pentru vineri

Vremea 18 ianuarie 2018. Ninsori, vânt și ger, în mai multe regiuni

Viscol puternic în mai multe județe. Dezastrul provocat de vântul care a atins 130 de km/h

ninsoare

Drumuri închise din cauza viscolului puternic. Ninge abundent în mai multe județe

Cod portocaliu de ninsoare, în șapte județe

Vremea 17 ianuarie 2018: Ploi și lapoviță în toată țara

ANM: Cod galben de vânt şi ninsori abundente, la munte. Avertizare pentru 23 de judeţe

Vremea 16 ianuarie 2018. O nouă zi dominată de ninsori. Risc mare de polei

Se va depune un strat nou de zăpadă în București. Prognoza pentru următoarele 3 zile