Vreme răcoroasă, marți, în toată țara. Prognoza pentru următoarele 3 zile

Ultimul update: Duminica 15 Octombrie 2017 18:29
Data publicarii: Marti 10 Octombrie 2017 09:11
Categorie: Vremea

Ziua de marți ne-aduce vreme răcoroasă; câteva ploi prin nordul şi centrul ţării; soare cu nori în rest. Vom avea maxime de la 11 grade în estul Transilvaniei, la cel mult 21 de grade prin Lunca Dunării.

Vedem cum va arată vremea în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi Bărăganul. Pe aici, după risipirea ceţii o să fie vreme frumoasă, cu cer mai mult senin; dar temperaturile scad cu un grad-două faţă de ieri.

Ceaţă avem şi puţin şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Azi se răcoreşte faţă de ieri, maximele se opresc pe la 17 - 18 grade; după-amiază norii vor fi rări, iar vântul nu va pune probleme.

În nordul Moldovei şi în Bucovina este frig dimineaţa; a apărut şi brumă. Mai târziu atmosfera se dezmorţeşte şi temperaturile, în creştere faţă de ziua trecută, ajung la 16 - 17 grade.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, găsim vreme cam neplăcută: acum a apărut ceaţă în Cluj, Sălaj şi Bistriţa-Năsăud, mai târziu avem cer noros, ploi trecătoare şi temperaturi modeste, de cel mult 13 - 14 grade.

În vestul ţării va fi cam răcoare: la orele prânzului se vor înregistra 16 - 17 grade. Mai apar ceva înnorări, iar în zona Crişanei s-ar putea să plouă slab.

Şi în centrul ţării este ceaţă, câteva ore. Peste zi mai vin câteva ploi, pe zone restrânse, dar se arată şi soarele. Vântul suflă mai tare pe crestele montane, iar la noapte, în depresiuni, temperaturile coboară din nou sub pragul îngheţului şi reapare brumă.

În Oltenia, se mai înnorează din când în când, dar e puţin probabil să plouă. Atmosfera va fi schimbătoare, iar temperaturile, la fel ca luni, vor ajunge pe la 19, poate chiar 21 de grade.

În ţinuturile sudice vremea se menţine frumoasă, însă va fi un pic mai răcoare decât ieri. Pe la câmpie, dimineaţă şi din nou după lăsarea nopţii, apar condiţii de ceaţă.

Bucureşti

Şi în Bucureşti avem o zi însorită, dar se răcoreşte puţin.Ieri am avut 20 de grade, azi maximă se opreşte pe la 17 - 18 grade; vântul rămâne domol, iar presiunea creşte şi ajunge la o valoare normală. La noapte se vor înregistra cam 6 - 7 grade în centru; dar în zona periferică va fi mai frig.

În Bucureşti, rămânem cu vremea frumoasă, dar va fi mai răcoare decât ieri. Maximă se opreşte pe la 17 - 18 grade.

Miercuri, se încălzeşte la loc şi o să avem soare şi atmosfera plăcută. Nu se modifică nici presiunea atmosferică.

Joi, se mai încălzeşte puţin, o să avem 21 - 22 de grade la amiază şi va creşte treptat şi minimă termică.

Vineri, rămânem cu vremea caldă şi însorită în cea mai mare parte a zilei. Pe seară, încep să se adune norii, se porneşte vântul şi probabil că o să plouă.

La munte

La munte, ziua de marţi aduce vreme bună, în ansamblu. Doar în masivele nordice mai vin ceva ploi, iar pe creşte, lapoviţă şi ninsoare. Vântul va avea răbufniri în Munţii Apuseni şi în nordul Orientalilor, iar temperaturile rămân la valorile de ieri.

Miercuri, se încălzeşte uşor; în nordul Orientalilor mai apar precipitaţii slabe, iar vântul va suflă mai tare în masivele vestice.

Joi se anunţă vreme bună, se face mai cald şi vântul prinde putere în majoritatea masivelor. Joi seară cresc şansele de ploaie.

Ziua de vineri aduce o nouă răcire pe la munte. Atmosfera va fi închisă şi o să plouă în zona Orientalilor şi în estul Meridionalilor. La altitudini de peste 1400 metri revin ninsorile şi lapoviţă.

Prima ninsoare, în Capitală

Temperaturi modeste, vânt și precipitații, marți. Prognoza meteo până vineri

Informare meteo de vânt puternic şi ninsori. Zonele vizate de avertizare

Ninsori și lapoviță în mai multe regiuni din țară. Prognoza meteo

Vremea 18 februarie. Frig, vânt şi ninsori în toată ţara

Vremea 17 februarie. Iarna revine în noaptea de sâmbătă spre duminică

Vremea 16 februarie 2018. Atmosferă închisă, în majoritatea regiunilor

Vremea

Vremea 15 februarie 2018. Scăpăm de precipitațiile abundente, până duminică

Vremea 14 februarie 2018. Ploi și ninsori în toată țara

Cod galben de viscol pentru 14 județe, până joi. Regiunile vizate

Ninsori abundente de marți seară. Zonele vizate de avertizare

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Vremea 13 februarie 2018. Ploi și lapoviță, în majoritatea zonelor