Prognoza meteo, luni 15 octombrie. Cum va fi vremea în această săptămână

×
Codul embed a fost copiat

Luni rămânem cu vremea caldă şi frumoasă. Pe timpul zilei apar câţiva nori prin nord-estul ţării, iar seara şi în ţinuturile nordice, dar nu vorbim deloc despre ploi.

În rest avem cer mai mult senin şi un vânt mai insistent în sudul Banatului, pe litoral şi în zona montană înaltă. Dimineaţa, pe la câmpie s-ar putea să fie puţină ceaţă, iar după prânz vom avea atmosferă plăcută şi maxime de la 17 grade în depresiuni, până la 25 de grade în nord-vestul ţării.

PROGNOZA METEO PENTRU LUNI, 15 OCTOMBRIE 2018

În Dobrogea şi Bărăgan găsim atmosfera însorită, un vânt mai insistent la malul mării şi temperaturi foarte plăcute după prânz, când se ating 22...23 de grade. Doar pe litoral maximele rămân sub 20 de grade. În Moldova sudică şi în nordul Munteniei asteaptam încă o zi caldă şi frumoasă, cu foarte puţini nori şi maxime de 22...23 de grade.

În nordul Moldovei şi în Bucovina este cam răcoare la începutul zilei, apar şi condiţii de ceaţă. Mai târziu o să avem atmosferă plăcută, soare cu nori şi până la 22 de grade în termometre. În nordul Transilvaniei şi în Maramureş: vreme excelentă şi astăzi: soare, vânt domol şi temperaturi neaşteptat de mari pentru dată din calendar. Pe aici se ating şi 25 de grade, iar pe seară şi la noapte îşi fac apariţia câţiva nori, dar nu o să plouă.

Citește și
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Condiţii meteo foarte bune avem şi în ţinuturile vestice: cer mai mult senin şi temperaturi mai potrivite pentru luna septembrie. În sudul Bantului vântul continuă să agite atmosfera şi până la ora 9 este cod galben de vânt puternic pentru judeţul Caraş-Severin, unde sunt viteze de 60 km/h.

În zonele centrale, dimineaţă este cam frig în depresiuni. Temperaturile cresc cu fiecare oră şi ajung la 22 de grade în vestul provinciei. Norii nu prea se arată; doar vântul are ceva intensificări în zona montană înaltă. Până la ora 09:00, cod galben de vânt intens pentru judeţul Sibiu. La altitudini de peste 1800 de metri dar şi în localităţile Tălmaciu, Boița şi Turnu Roşu, rafalele de vânt ating viteze de 55-65 km/h.

În Oltenia se anunţă o zi foarte reuşită, cu cer curat, vânt destul de liniştit şi temperaturi cu vreo 2 grade peste cele de ieri. Se mai încălzeşte puţin şi în ţinuturile sudice. Nu prea zărim norii şi atmosfera devine foarte plăcută după prânz, când se vor înregistra în jur de 22...23 de grade.

Vreme foarte bună şi în zona Capitalei: soare, un pic de vânt şi se face mai cald decât ieri. Temperaturile urcă spre 24 de grade, valori potrivite pentru luna mai. Urmează o noapte liniştită, senină, cu o minimă în jur de 7 grade. La munte avem în continuare vreme plăcută şi destul de caldă. Domina atmosfera însorită; doar vântul sufla mai tare în zonele de creastă, iar temperaturile se menţin la valorile de ieri.

PROGNOZA METEO PENTRU URMĂTOARELE ZILE

Marți, avem tot vreme frumoasă, ceva înnorări dimineaţa prin nord-estul ţării; cer curat în rest şi temperaturi mai ridicate decât ar fi normal la această dată.

Şi miercuri avem soare şi atmosferă plăcută în cea mai mare parte a ţării. Dimineaţa se înnorează prin sudul ţării; iar pe seară apar câţiva nori de ploaie prin sud-est. Şi tot în sud-est vântul are unele intensificări.

Joi rămânem cu vremea caldă, dar prin sud, centru şi la munte se-adună norii şi vor lăsa câţiva stropi de ploaie. În rest se menţine timpul frumos, iar maximele ajung în intervalul 18...24 de grade.

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Vremea azi, 26 aprilie. Temperaturile se apropie de normalul perioadei. Zonele în care va ploua
Vremea azi, 26 aprilie. Temperaturile se apropie de normalul perioadei. Zonele în care va ploua

Ziua de vineri, 26 aprilie, ne aduce vreme mai bună și temperaturi apropiate de normal. Mai apar ceva înnorări și ploi la deal, la munte, poate și în ținuturile sudice. Vântul devine mai insistent pe crestele montane și în est.

Ninge pe Transalpina. Drumarii fac apel către șoferi: Nu vă deplasaţi în zonele montane dacă nu aveţi autovehiculele echipate
Ninge pe Transalpina. Drumarii fac apel către șoferi: Nu vă deplasaţi în zonele montane dacă nu aveţi autovehiculele echipate

Autorităţile anunţă, joi, că ninge pe Transalpina, iar drumarii intervin cu utilaje, cerându-le şoferilor să nu pornescă la drum dacă nu au maşinile echipate corespunzător.

 

Vreme rea în mare parte din țară. Zonele lovite de grindină, lapoviță și ninsori
Vreme rea în mare parte din țară. Zonele lovite de grindină, lapoviță și ninsori

Meteorologii anunţă ploi în sudul, centrul şi estul ţării, până vineri dimineaţă la ora 06:00. De asemenea, la munte, la peste 1.500 de metri altitudine, vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.    

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.