Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Miercuri, in Capitala maxima ajunge pana la 26 de grade C. Prognoza pentru restul tarii in urmatoarele trei zile

Embed:

Miercuri, instabilitatea creste dupa pranz in vest, centru, nord, la deal si la munte, pe unde vin alte ploi zgomotoase.

Cantitatile de apa ar putea depasi 20-30 L/mp si vor fi conditii de grindina. In sud si est avem din nou soare si vreme buna; iar maximele se vor situa intre 18 si 28 de grade.

Dobrogea si Baraganul. Aici gasim atmosfera insorita toata ziua iar temperaturile, in crestere fata de ieri, ajung la 27-28 de grade in Baragan.

Se incalzeste si mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei. Vom avea vreme frumoasa, cu soare si cativa nori inofensivi, iar la amiaza termometrele vor indica pana la 26 de grade Celsius.

In restul Moldovei, se anunta innorari si averse prin nord si la munte insa in rest va fi timp frumos si ploile pot sa apara doar izolat. Temperaturile cresc si ajung pina la 26 de grade Celsius.

In nordul Transilvaniei si in Maramures se anunta veme instabila. In special dupa pranz, vor veni averse cu tunete, fulgere si vint mai nervos si e posibil sa apara grindina! Se vor stringe cantitati mai mari de apa iar maximele termice scad cu 3-4 grade fata de ieri.

Si in tinuturile vestice vor veni ploi zgomotoase si vor fi insotite de toata suita de fenomene specifice instabilitatii! Izolat se pot stringe cantitati de apa de 30 l/mp si valorile termice scad peste tot.

In centrul Romaniei, aversele apar dupa pranz! Vor veni cu descarcari electrice si intensificari ale vantului. Vor fi si conditii de grindina si se vor stringe cantitati mai insemnate de apa. Temperaturile scad usor peste tot!

Si in sud-vestul tarii se anunta soare in prima parte a zilei insa dupa-amiaza se mai string norii si vor veni cateva ploi! Maximele termice cresc putin fata de ieri.

In tinuturile sudice gasim vreme in general frumoasa. Spre seara se mai aduna norii si vor fi posibile cateva ploi de scurta durata! Se incalzeste usor si la amiaza se vor inregistra 25-26 de grade Celsius.

Joi, vin alte ploi zgomotoase, mai cu seama in zonele de deal si munte. Se mai pot strange 20 de litri de apa pe metru patrat si se mentin conditiile de grindina. Vantul se inteteste in sud-est, dar si pe timpul ploilor, iar temperaturile scad.

Vineri ne-aduce racoare si instabilitate. Vor fi reprize de ploaie in cea mai mare parte a tari; fenomene electrice si probabil grindina. Noaptea ploile se retrag catre sud si est.

Sambata, asteptam vreme ceva mai buna; dar temperaturile raman modeste. O sa mai ploua dimineata in sud si sud-est. In rest: soare si doar cativa stropi; dar vantul se va inteti aproape peste tot.

Bucuresti:

Miercuri, atmosfera insorita si temperaturi ridicate. Vantul devine activ, iar maxima ajunge pe la 26 de grade. Seara, apar si aici norii de ploaie.

Joi, vin averse cu fulgere si vint mai nervos si se racoreste: la amiaza vor fi cel mult 22 de grade Celsius iar noaptea, in jur de 11 grade.

Vineri, nu scapam de instabilitate si averse iar vremea se va mentine racoroasa! Pe timpul noptii se vor inregistra 13 grade Celsius.

Sambata, vom avea vreme rece pentru aceasta data, cu 18 grade in termometre! Vor mai fi innorari si ploi temporare si vantul se va inteti pina spre seara! Noaptea vor fi 10 grade

Munte:

Miercuri, aversele vin dupa-amiaza si vor fi insotite de tunete, fulgere si vant intens. Se pot strange 30 de litri de apa pe metru patrat si ar putea sa cada grindina. 

Joi, instabilitatea persista si se racoreste. Vor fi din nou episoade cu ploi zgomotoase si destul de consistente si se mentin conditiile de grindina.

Vineri, asteptam tot vreme instabila si temperaturi modeste. Aversele apar temporar in toata zona montana si mai pot lasa cantitati insemnate de apa. Noaptea, pe creste e posibil sa cada lapovita.

Sambata, mai vin ceva ploi dimineata in masivele sudice si sud-estice. In rest se anunta soare si doar cativa stropi. Vremea ramane rece pentru acesta data; iar vantul sufla mai tare pe timpul zilei.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 24 Mai 2017
Citeste mai multe despre: vremea, vremea astazi, ploaie, instabilitate, grindina,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed