Meteorologii au anunțat când vin ninsorile în cea mai mare parte a țării. Prognoza meteo pentru 23 ianuarie–5 februarie 2022

vremea iarna 2022-2023
Shutterstock

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au transmis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni 23 ianuarie - 5 februarie 2023. Vremea se va răci considerabil în zilele următoare și vor veni și ninsorile.  

Vedeți mai jos prognoza detaliată pentru fiecare regiune a țării și aflați când vor veni ninsorile și frigul în fiecare parte a României.

Vremea în Banat 23 ianuarie – 5 februarie 2023

Vremea va intra într-un proces de răcire, astfel că de la un regim termic peste cel normal în primele zile (maxime de 6...9 grade și minime de 0...5 grade, în medie regională) se va ajunge spre finalul lunii ianuarie la valori în jurul celor normale perioadei din an, respectiv 1...3 grade ziua și -4...-2 grade noaptea. După data de 31 ianuarie este estimată o creștere ușoară a temperaturilor, în special a celor diurne. Vor fi precipitații temporare în multe zile din interval, determinând un regim pluviometric ușor excedentar în sudul regiunii și apropiat de normal în rest. La început vor fi mai ales ploi și lapoviță, apoi vor predomina ninsorile, cu precădere în perioada 27 ianuarie - 1 februarie.

Vremea în Crișana 23 ianuarie – 5 februarie 2023

Vremea va fi în răcire accentuată, astfel că de la valori peste cele specifice perioadei în primele zile (7...12 grade ziua și 1...6 grade noaptea) spre finalul lunii ianuarie regimul termic va deveni apropiat de cel normal acestei perioade din an, cu maxime de 0...3 grade și minime de -5...-2 grade, mediat regional. Ulterior, după 1 februarie, sunt estimate valori diurne de temperatură în creștere ușoară. Probabilitatea pentru precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare, va crește după data de 28 ianuarie, astfel că în ansamblu regimul pluviometric va fi deficitar în prima săptămână și apropiat de normal în cea de-a doua. În primele zile ale intervalului de referință doar pe spații mici și trecător vor fi precipitații slabe, mixte (burniță, ploaie, lapoviță).

Prognoza meteo pentru Transilvania în perioada 23 ianuarie – 5 februarie 2023

La începutul intervalului încă se vor înregistra valori termice peste cele climatologic specifice (în medie 5...10 grade ziua și -5...0 grade noaptea), dar din 25 ianuarie vremea va fi în răcire semnificativă, astfel că se va apropia de normalul acestei perioade din an, în special în privința temperaturile diurne, ce se vor situa între -2 și 3 grade; mediat regional, minimele nopţilor vor fi de -7...-4 grade, posibil local mai scăzute după data de 29 ianuarie. Regimul pluviometric va fi deficitar în primele zile când doar izolat și trecător vor fi precipitații slabe, dar din data de 28 ianuarie probabilitatea pentru ninsori va crește.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Vremea în Maramureș, 23 ianuarie – 5 februarie 2023

La începutul intervalului, vremea va fi mult mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă, cu valori diurne de 5...10 grade și nocturne de -2...3 grade, în medie. Ulterior, după data de 26 ianuarie, vremea va fi în răcire, urmând a se înregistra temperaturi mai apropiate de cele climatologic specifice, respectiv maxime de 0...4 grade și minime de -6...-3 grade, temporar chiar mai coborâte. În prima săptămână, va fi deficit pluviometric semnificativ, însă după data de 29 ianuarie probabilitatea pentru precipitații temporare (predominant ninsori) va fi ridicată.

Vremea în Moldova 23 ianuarie – 5 februarie 2023

Vremea va fi în răcire semnificativă, astfel că regimul termic va deveni cel normal pentru această perioadă din an, în privința valorilor maxime încă din data de 24 ianuarie, iar a minimelor în special după 27 ianuarie. Astfel ziua vor fi temperaturi de -1...3 grade, iar în timpul nopților de -6...-2 grade, în medie regională. Pentru primele zile ale lunii februarie este estimată o creștere ușoară a valorilor diurne de temperatură. La începutul intervalului de referință, regimul pluviometric va fi deficitar, doar pe spații mici urmând a se semnala precipitații slabe, mixte ce vor favoriza izolat depunerile de polei. După data de 28 ianuarie, temporar vor fi precipitații locale, predominant sub formă de ninsoare.

Prognoza meteo pentru Dobrogea în perioada 23 ianuarie – 5 februarie 2023

Vremea se va răci accentuat încă din prima zi din interval, astfel că valorile temperaturii aerului, deși cu oscilații de la o zi la alta, se vor situa în general în jurul celor normale. Astfel, maximele diurne vor fi în marea lor majoritate între 1 și 4 grade, iar minimele nocturne între -4 și 0 grade (posibil mai scăzute la finalul lunii ianuarie). Pentru primele zile ale lunii februarie este estimată o creștere ușoară a temperaturilor diurne. La începutul perioadei, pe spații mici vor fi precipitații slabe, mai ales burniță, ce vor favoriza izolat depunerile de polei. Probabilitatea pentru precipitații (ploaie, lapoviță și ninsoare) pe arii extinse și moderate cantitativ va fi ridicată în perioada 27-29 ianuarie.

Cum va fi vremea în Muntenia și București în perioada 23 ianuarie – 5 februarie 2023

Răcirea accentuată a vremii se va resimți încă de la începutul intervalului și cu precădere la valorile diurne care, din data de 24 ianuarie vor deveni apropiate de cele normale pentru această perioadă din an, respectiv maxime de 1...4 grade, mediat regional; minimele nocturne vor fi de -4...-1 grade, în medie, cu valori posibil mai scăzute în perioada 30 ianuarie - 1 februarie. După data de 2 februarie este estimată o creștere a temperaturilor diurne. În primele zile, regimul pluviometric va fi deficitar, doar pe spații mici și trecător urmând a se semnala precipitații slabe, mixte ce pot favoriza izolat depunerile de polei. Probabilitatea pentru precipitații pe arii extinse și moderate cantitativ (ninsori, lapoviță și ploaie) va fi ridicată în perioada 27-29 ianuarie.

Vremea în Oltenia - 23 ianuarie – 5 februarie 2023

Vremea se va răci accentuat din data de 24 ianuarie, astfel că valorile temperaturii aerului vor fi în general apropiate de cele normale. Astfel, maximele diurne se vor situa în marea lor majoritate între 1 și 4 grade, iar minimele nocturne în medie între -3 și -1 grad (posibil mai scăzute la finalul lunii ianuarie). Pentru primele zile ale lunii februarie este estimată o creștere ușoară a temperaturilor diurne. La începutul intervalului, local vor fi precipitații mai ales sub formă de ploaie și lapoviță. Probabilitatea pentru precipitații mai frecvente (predominant sub formă de ninsoare) va fi ridicată în perioada 27-28 ianuarie. Astfel, în ansamblu, regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal, chiar ușor excedentar în vestul regiunii.

Cum va fi vremea la munte, la finele lunii ianuarie și prima săptămână din februarie

La munte, vremea va fi în răcire semnificativă, astfel că valorile de temperatură, deși cu unele oscilații, vor deveni apropiate de cele specifice acestei perioade din an, cu maxime diurne de -5...0 grade și minime nocturne de -9...-5 grade; valori mai coborâte se vor înregistra la altitudini mari, unde vremea va fi temporar groasă. O ușoară creștere a temperaturilor diurne este estimată după data de 2 februarie. În primele zile, pe spații mici și trecător va fulgui, însă din data de 28 ianuarie va ninge temporar în toate masivele, probabilitatea pentru precipitații menținându-se ridicată până spre finalul celor două săptămâni.

Prognoza meteo. Cum va fi vremea în București 

Luni, 30 ianuarie, în București avem o zi închisă și o maximă de 1 grad cu plus. S-ar putea să mai fulguiască puțin, mai ales dimineața și vântul va sufla slab.

Marți, 31 ianuarie, în prima partea zilei mai sunt înnorări și condiții de fulguială, însă mai târziu apare și soarele. Maxima va ajunge pe la 4 grade, iar în noaptea următoare vor fi -5 grade.

Miercuri, 1 februarie, soarele strălucește în cea mai mare parte a zilei. Doar trecător s-ar putea să fie puțină lapoviță. Se încălzește ușor și maxima va ajunge pe la 5 grade, o valoare puțin mai ridicată decât în mod obișnuit.

Joi, 2 februarie, temperaturile continuă să crească și vor ajunge pe la 7-8 grade. Se mai adună norii pe parcursul zilei, însă șansele de precipitații vor fi reduse. În noaptea de joi spre vineri, minima coboară la -4 grade.

Puteți vedea AICI harta interactivă a calității aerului din România, în timp real. Nivelul de poluare din zona în care locuiești se află la doar un click distanță. Funcția este disponibilă pe stirileprotv.ro cu ajutorul platformei Airly.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Vremea azi, 2 iunie. Zonele din România în care temperaturi ajung la 33 de grade Celsius
Vremea azi, 2 iunie. Zonele din România în care temperaturi ajung la 33 de grade Celsius

Vremea rămâne caldă. Temperaturile trec de 30 de grade în sudul și în estul României și ajung pe la 34 de grade în Muntenia.  

Vremea azi, 1 iunie. Vara începe cu o zi cu soare și temperaturi ridicate
Vremea azi, 1 iunie. Vara începe cu o zi cu soare și temperaturi ridicate

Prima zi de iunie ne aduce vreme caldă, chiar foarte caldă în sudul și în estul Românei.

Temperaturi peste cele obişnuite în luna iunie. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni
Temperaturi peste cele obişnuite în luna iunie. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Temperaturile se vor situa peste valorile obişnuite, pe tot parcursul lunii iunie, anunţă vineri, meteorologii, care au făcut publică prognoza pentru următoarele patru săptămâni.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.