"Slow travel", noul concept de vacanta care prinde contur. Surprizele de care au avut parte turistii din Brasov
Un nou concept de vacanta prinde contur. Zilele acestea Brasovul este plin de turisti care sunt adepti ai trendului "slow travel" si calatoresc in tihna prin Romania.
Veniti pe cont propriu, in grupuri mici, strainii isi fac singuri programul si se imprietenesc cu localnicii, ca sa le cunoasca traditiile si sa simta spiritul locurilor frumoase in care ajung.
Un grup format din francezi, israelieni, belgieni, italieni, sarbi, britanici, greci, spanioli si suedezi s-a format pe loc in centrul istoric al Brasovului. Plini de energie, oamenii invata sa danseze hora.
Alegeri 2024
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
22:40
Ce a răspuns Nicolae Ciucă la întrebarea dacă a scris versurile manelei ce i-a fost dedicată de Dani Mocanu
22:10
„Cine poate să-l oprească pe Simion”. CTP: „În acest tur 1, fiecare candidat va fi pe barba lui, mai puțin dna Lasconi”
Filosofia "slow travel" ii indeamna pe adepti sa-si faca timp sa viziteze tara, sa ii inteleaga pe oameni si sa le cunoasca traditiile. Este opusul turismului de masa, organizat in viteza, cu un program facut de un ghid cu ochii pe ceas.
Familia Maradin a inteles aceasta nevoie a turistilor straini si organizeaza in propria bucatarie cursuri de gatit romaneste. O ucraineanca si un irlandez invata sa faca ciorba radauteana si ciulama de ciuperci cu mamaliga.
Musafirilor le place sa urce pe dealuri, sa studieze casele, arhitectura si obiceiurile locului. Cartierul Schei este ideal pentru o astfel de experienta.
Fascinanta pentru straini este si prima scoala romaneasca.
Scheii si Brasovul vechi au fost desemnate anul acesta o destinatie de excelenta a turismului cultural.