Hagi vrea doi colegi din Generatia de Aur sa-l ajute la Nationala

×
Codul embed a fost copiat

Tehnicianul Gheorghe Hagi a declarat, sambata, ca asteapta o oferta pentru a prelua nationala si a subliniat ca vrea un proiect pe termen lung.

"Sunt omul nationalei si astept sa mi se faca oferta, vin cu cea mai mare placere. Dar vreau un proiect pe termen lung", a declarat Hagi pentru ProTV si www.sport.ro.

Potrivit surselor din cadrul Federatiei, Hagi ar vrea sa lucreze la Nationala cu 2 fosti colegi de generatie. Gica Popescu si Ilie Dumitrescu sunt numele care ar completa o tripleta de vis pentru banca Romaniei.

Razvan Lucescu a lasat nationala pentru Rapid, dar nu parasit banca de selectioner fara o victorie. Romania a obtinut vineri seara un uluitor trei la zero.

Si totusi, satul de controversele si de scandalurile din jurul echipei, Razvan Lucescu a discutat dimineata cu oficialii FRF, iar stirea ca el a devenit de domeniul trecutului a venit printr-un comunicat sec.

Citește și
Adrian Mutu
Facem calcule pentru Euro 2012. Victoria 3-0 cu Bosnia ne tine in lupta pentru primele locuri
Românii vor plăti mai mult dacă dispar aceste produse. Ce a spus ministrul Agriculturii

Imediat dupa, au inceput speculatiile. Se pare ca cele mai mari sanse sa obtina postul de antrenor la lot le are Gica Hagi.

Pana si cei mai optimisti suporteri ai nationalei au fost luati prin surprindere de victoria de vineri seara. Si totusi, acest nesperat 3-0 impotriva Bosniei, saltul de pe locul 5 pe 2, in spatele Frantei, cu sanse de calificare la Euro 2012, nu l-au intors pe Razvan Lucescu din drum. Decizia de a demisiona de la carma primei reprezentative era luata de cateva zile, insa nici macar in ceasul al-12-lea selectionerul nu a dorit sa spuna adevarul.

"Au fost foarte multe discutii, voci ca nu avem sansa, ca suntem iesiti din lupta. Asta inca din martie 2011. Sunt lucruri care afecteaza starea de spirit a echipei, care dezbina, care nu da posibilitatea unei echipe sa fie unita, sa joace in liniste", a declarat Razvan Lucescu.

Anuntul a venit dimineata, dupa ce Razvan Lucescu a avut o intrevedere cu Mircea Sandu. Cei de la Federatie au dat apoi un comunicat de presa.

In timp ce Razvan Lucescu a ales Rapidul, in locul sau la nationala ar putea sa urmeze Gica Hagi. Oficialii FRF nu s-au grabit sa confirme.

A facut-o insa Gigi Becali, care parea ca il asteapta la Steaua: "Sa ii dea Dumnezeu noroc, sa ii dea Dumnezeu sanatate si noroc. Pentru ca este visul lui ca sa reuseasca ca antrenor, mai mult decat atat, la echipa nationala. Cand ii spui lui Gica echipa nationala, pentru el inseamna totul. Dupa familia lui asta inseamna echipa nationala. Sa aiba intelepciune, sa faca echipa buna, sa si califice. Daca califica este primul pas ca performanta ca antrenor. Daca el va califica, va fi reincoronat Rege, ca antrenor".

Se pare ca secundul lui Hagi va fi Viorel Moldovan, insa ambii vor fi supervizati de directorul tehnic, Puiu Iordanescu.

Pe de alta parte, presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat ca antrenorul Cosmin Olaroiu va prelua conducerea tehnica a nationalei Romaniei, dupa plecarea lui Razvan Lucescu, scrie site-ul prosport.ro, citat de Mediafax.

"Cred ca vine Olaroiu la nationala. Oricum, numai presedintele Federatiei stie sigur cine va fi antrenor, asta e sarcina lui", a spus Dragomir.

Pana la prezentarea oficiala a noilor tehnicieni, nationala din care nu fac parte Mutu, Rat si Sapunaru a plecat sambata spre America de Sud, unde va juca impotriva Braziliei si Paraguay-ului. Emil Sandoi va juca rolul antrenorului principal.

Articol recomandat de sport.ro
S-a aflat cauza morții: ce a condus la decesul iubitului Arynei Sabalenka
S-a aflat cauza morții: ce a condus la decesul iubitului Arynei Sabalenka
Citește și...
"Bosniacii, oameni fara de tara" si "Free Mladici". Cum i-au enervat suporterii romani pe bosniaci

Lovitura de start a meciului a fost intarziata aproximativ trei minute, din cauza unui banner cu mesaj politic afisat de suporterii dinamovisti aflati in Tribuna a II-a a stadionului Giulesti.

Facem calcule pentru Euro 2012. Victoria 3-0 cu Bosnia ne tine in lupta pentru primele locuri
Facem calcule pentru Euro 2012. Victoria 3-0 cu Bosnia ne tine in lupta pentru primele locuri

Reprezentativa de fotbal a Romaniei a invins, vineri, pe teren propriu, cu scorul de 3-0 (2-0), selectionata Bosniei-Hertegovina si a obtinut a doua victorie in grupa D de calificare la Campionatul European din 2012.

Recomandări
Cătălin Cherecheș este în drum spre România. Fostul primar din Baia Mare, condamnat la 5 ani de închisoare
Cătălin Cherecheș este în drum spre România. Fostul primar din Baia Mare, condamnat la 5 ani de închisoare

Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci ani de detenţie pentru luare de mită.  

Se întorc ninsorile. ANM a emis informare de vremea rea pentru toată țara
Se întorc ninsorile. ANM a emis informare de vremea rea pentru toată țara

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi, o informare de vreme rea, cu precipitaţii slabe, dar şi ninsori la munte, însoţite de rafale de vânt, valabilă până joi seara, la nivelul întregii ţări.

„Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a murit”. Ambasada Regatului Unit obligată să dezmintă informaţiile false
„Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a murit”. Ambasada Regatului Unit obligată să dezmintă informaţiile false

Zvonuri despre moartea regelui Charles al III-lea au înfuriat Ambasada Regatului Unit în Ucraina, după ce informaţii false au circulat în masă pe reţele de socializare şi în unele publicaţii ruseşti şi au determinat-o să reacţioneze în mod oficial.