Astra Giurgiu s-a calificat in primavara europeana dupa egalul cu AS Roma. Marius Sumudica si-a anuntat plangand demisia

astra giurgiu

Astra Giurgiu s-a calificat in saisprezecimile de finala ale Europa League, dupa ce a terminat la egalitate cu AS Roma, 0-0, joi seara, pe Arena Nationala, in ultima etapa din Grupa E, iar Austria Viena a pierdut cu 2-3 la Plzen.

Sumudica a plans si si-a anuntat demisia

Marius Sumudica a declarat, joi seara, dupa ce Astra Giurgiu s-a calificat in 16-imile Ligii Europa, ca indiferent ce se va intampla pentru el Astra este un capitol inchis si ca vrea sa plece la o grupare unde va fi respectat.

"Le multumesc baietlor. Nu ma mai convinge nimic sa continui. Indiferent ce se va intampla, lipsa de respect ma face sa ma opresc. Am vrut sa termin ok si sa mergem mai departe. Cred ca ar trebui sa fiu inteles si sa nu mi se puna piedici in a pleca. M-au deranjat toate transferurile care s-au facut. Am tot vandut, vindem, vindem. Ceea ce se intampla aici este lipsa de respect crasa. Astra pentru mine este un capitol inchis. Nu vorbesc cu patronul, este un om care nu vrea sa aiba dialog. Daca dansii vor sa continuam fiindca ne leaga o clauza voi vedea in continuare. Le multumesc colegilor, conducatorilor, celor care au fost alaturi de mine, dar s-a umplut paharul. Ajunge. In momentul in care am pasit in cabine n-am putut sa ne bucuram nici macar de o sticla de sampanie. Jucatorii trebuie sa stie ca au avut antrenor care a avut mai mult decat suflet. Ma simt nerespectat din partea unor persoane", a spus Sumudica la Dolce Sport.

Marius Sumudica a plans la finalul partidei cu AS Roma de pe Arena Nationala, scor 0-0, cand a aflat scorul celeilalte partide din grupa, Viktoria Plzen - Austria Vina 3-2, rezultat care a dus la calificarea giurgiuvenilor in 16-imile Ligii Europa. Inaintea meciului de joi, Sumudica a declarat ca are o oferta concreta din Turcia.

Citește și
steaua
Steaua - Osmanlispor 2-1. Ros-albastrii au revenit senzational si raman in carti pentru primavara europeana
Românii vor plăti mai mult dacă dispar aceste produse. Ce a spus ministrul Agriculturii

Astra a facut un meci modest, limitandu-se la aparare, poate mai mult cu gandul la meciul din Cehia. Calificarea i se datoreaza, asadar, in mare masura echipei Viktoria Plzen, care a reusit o victorie de senzatie, cu 3-2, dupa ce Austria Viena a avut 2-0, iar cehii au marcat trei goluri in zece oameni. AS Roma a avut initiativa din startul meciului si a pus stapanire pe minge, obligand campioana Romaniei la un joc de aparare. Astra si-a creat prima ocazie notabila in min. 13, in urma unui faze fixe, dar Sapunaru a tras pe langa poarta, din careu.

''Giallorossi'' au replicat prin ''veteranul'' Totti (15), cu o lovitura libera de la peste poarta 30 m, mingea fiind trimisa peste transversala. AS Roma a mai avut o sansa demna de mentionat, un sut-centrare periculos al lui Iturbe (33), dar care s-a dus alaturi de tinta. Astra a incheiat prima repriza cu o ocazie buna, insa sutul lui Alibec din marginea careului (44) a fost respins de portar. Giurgiuvenii au marcat dupa pauza (50), prin Alibec, dar arbitrul a anulat reusita pentru fault asupra lui Emerson.

Seto l-a pus la incercare pe Alisson, cu un sut din marginea careului (65), dar Astra a gasit rareori drumul spre poarta. Abia intrat in joc, Nainggolan a tras periculos (71), insa mingea s-a dus putin pe langa poarta. Dzeko a ratat si el o mare ocazie, mingea trimisa cu capul trecand peste poarta (87). Iturbe a ratat ultima ocazie a partidei, sutand din careu peste poarta (90+3).

Astra a reusit un egal de prestigiu cu AS Roma si o calificare remarcabila, in premiera, in primavara europeana. La mijlocul primei reprize au izbucnit incidente in peluza ocupata de suporterii echipei oaspete, fapt care a dus la interventia stewarzilor. In timpul incaierarii, fanii echipei AS Roma au aruncat cu scaune in fortele de ordine, care au replicat cu gaze lacrimogene.

Un tanar a smuls un banner al echipei romane si a incercat sa fuga cu el spre teren, dar a fost retinut de stewarzi. In mijlocul galeriei oaspete a aparut apoi un banner cu mesajul ''Salvati Rapidul!''. In cele din urma spiritele s-au calmat. Inaintea meciului s-a pastrat un moment de reculegere in memoria echipei braziliene Chapecoense, decimata saptamana trecuta intr-un accident aviatic petrecut in Columbia.

Astra Giurgiu - AS Roma 0-0
Bucuresti, Arena Nationala: 5.000 spectatori
Europa League - Grupa E

Echipele de start:

Astra: 1. Silviu Lung jr - 77. Alexandru Stan, 22. Cristian Sapunaru (capitan), 15. Cristian Oros, 4. Fabricio (11. Daniel Florea, 72), 17. Viorel Nicoara - 8. Takayuki Seto, 20. Florin Lovin, 80. Filipe Teixeira - 7. Denis Alibec (21. Daniel Niculae, 90), 10. Constantin Budescu (19. Boubacar Mansaly, 88).
Antrenor: Marius Sumudica.
Rezerve neutilizate: 12. George Gavrilas - 14. Romario Moise, 31. Alexandru Ionita II, 98. Valentin Gheorghe.

AS Roma: 19. Allisson Becker - 13. Bruno Peres, 15. Thomas Vermaelen, 3. Juan Jesus, 17. Moustapha Seck - 6. Kevin Strootman (4. Radja Nainggolan, 70), 30. Gerson - 92. Stephan El Shaarawy (9. Edin Dzeko, 70), 7. Juan Iturbe, 33. Emerson Palmieri (91. Riccardo Marchizza, 89) -10. Francesco Totti (capitan).
Antrenor: Luciano Spalletti.
Rezerve neutilizate: 1. Wojciech Szczesny - 35. Filippo Franchi, 52. Davide Frattesi, 55. Eros De Santis.

Arbitru: Huseyin Gocek; arbitri asistenti: Mustafa Eyisoy, Kemal Yilmaz; arbitri asistenti aditionali: Tolga Ozkalfa, Mete Kalkavan; arbitru de rezerva: Serkan Ok (toti din Turcia)

Delegat UEFA: Johny Vanspauwen (Belgia), observator UEFA pentru arbitri: Vladimir Medved (Slovacia)

Cartonase galbene: Lovin (38), Alibec (56), Boubacar Mansaly (90+5).

Articol recomandat de sport.ro
S-a aflat cauza morții: ce a condus la decesul iubitului Arynei Sabalenka
S-a aflat cauza morții: ce a condus la decesul iubitului Arynei Sabalenka
Citește și...
Villarreal - Steaua 2-1. Steaua a ratat calificarea in primavara europeana. Primele reactii dupa meci
Villarreal - Steaua 2-1. Steaua a ratat calificarea in primavara europeana. Primele reactii dupa meci

Steaua rateaza calificarea in primavara europeana dupa ce a fost invinsa, scor 1-2 de Villarreal in grupele Europa League.

Steaua - Osmanlispor 2-1. Ros-albastrii au revenit senzational si raman in carti pentru primavara europeana
Steaua - Osmanlispor 2-1. Ros-albastrii au revenit senzational si raman in carti pentru primavara europeana

Steaua a invins formatia turca Osmanlispor cu scorul de 2-1 (0-1), joi seara, pe Arena Nationala din Bucuresti, in Grupa L a competitiei de fotbal Europa League, si ramane in cursa pentru calificarea in saisprezecimile de finala.

Recomandări
Șeful Consiliului European avertizează: Pentru a avea pace, Europa trebuie să se pregătească de război
Șeful Consiliului European avertizează: Pentru a avea pace, Europa trebuie să se pregătească de război

Europa trebuie să-şi consolideze capacităţile de apărare şi să treacă la o abordare de tipul "economie de război" ca răspuns la ameninţarea reprezentată de Rusia, a declarat luni preşedintele Consiliului European, Charles Michel, citat de Reuters.

Se întorc ninsorile. ANM a emis informare de vremea rea pentru toată țara
Se întorc ninsorile. ANM a emis informare de vremea rea pentru toată țara

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi, o informare de vreme rea, cu precipitaţii slabe, dar şi ninsori la munte, însoţite de rafale de vânt, valabilă până joi seara, la nivelul întregii ţări.

„Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a murit”. Ambasada Regatului Unit obligată să dezmintă informaţiile false
„Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a murit”. Ambasada Regatului Unit obligată să dezmintă informaţiile false

Zvonuri despre moartea regelui Charles al III-lea au înfuriat Ambasada Regatului Unit în Ucraina, după ce informaţii false au circulat în masă pe reţele de socializare şi în unele publicaţii ruseşti şi au determinat-o să reacţioneze în mod oficial.