Un barbat a murit sub privirile medicilor din cauza lipsei de sange. Despagubirea pe care o va primi familia dupa 9 ani

Ultimul update: Vineri 15 Ianuarie 2016 01:39
Data publicarii: Marti 12 Ianuarie 2016 18:40
Categorie: Social

125.000 de euro. Acesta este despagubirea pe care spitalul Sfantul Ioan din Capitala trebuie s-o achite dupa moartea unui pacient.

Cat o sa-i consoleze banii pe apropiatii barbatului este greu de spus. Familia este scandalizata ca omul s-a stins pentru ca spitalul nu avea suficient sange pentru transfuzie.

Totul a inceput acum aproximativ 9 ani cand la Spitalul de Urgenta Sf Ioan din Capitala a ajuns un barbat care suferea de ulcer perforat. Dar cu toate astea, pacientul nu a fost operat de urgenta pentru ca, spun rudele, unitatea spitaliceasca nu avea sangele necesar pentru o astfel de interventie. Situatia ar fi continuat inca 3 zile, la capatul carora pacientul s-a stins.

Practic, lipsa sangelui pentru transfuzie l-ar fi ucis pe barbatul in varsta de 60 de ani. Procurorii le-au deschis apoi dosar penal pentru ucidere din culpa celor doi medici care l-au ingrijit. Dupa 7 ani, dosarul a ajuns in instanta, iar judecatorii au decis ca nimeni nu a gresit. Insa rudele si procurorii au facut apel doar ca ulterior anchetatorii au renuntat la demers din motive necunoscute. Nu si cei din familie.

Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au decis acum cateva zile ca fosta sotie a barbatului si copiii acestuia trebuie despagubiti. Spitalul Sf Ioan trebuie sa le dea in total 125.000 de euro. Reprezentantii spitalului au refuzat sa comenteze in fata camerei de luat vederi dar ne-au transmis printr-un comunicat urmatoarele:

''Vom ataca aceasta decizie la Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru vadite motive de netemeinicie si nelegalitate. In cazul in care decizia va ramane aceeasi, Spitalul Clinic de Urgenta „Sfantul Ioan" Bucuresti va identifica surse de finantare in vederea efectuarii platii despagubirilor.''

Decizia Curtii de Apel Bucuresti este definitiva.

Barbat din Dambovita ajuns dupa gratii, dupa ce si-a injunghiat cel mai bun prieten.

Barbat din Dambovita ajuns dupa gratii, dupa ce si-a injunghiat cel mai bun prieten. "Scanteia" care a declansat scandalul

florentina ene

Tânăra rănită după ce s-a dat cu tiroliana: "M-au lăsat acolo şi au fugit”

Ziua cânepii, sărbătorită într-un sat din Albă. Cum se fac costumele tradiţionale

Avram Iancu continuă aventura de a străbate înot Dunărea de la izvor la vărsare

Muzeul George Enescu

De nu a fost restaurat Muzeul ”George Enescu”, deși statul a primt 7 mil. euro de la BE

Novacul afumat din Ţară Bârsei face profit după certificarea europeană. Recomandarea bucătarului

Noul sediu al Serviciului de Paşapoarte, din mall-ul Plaza România, va fi deschis de luni, de la ora 8.30