Tânără amendată după ce a sesizat la 112 un posibil furt. ”Mi se pare nedrept”

Ultimul update: Joi 16 Noiembrie 2017 11:27
Data publicarii: Joi 16 Noiembrie 2017 11:25
Categorie: Social
politie, amenda

O tânără din Iaşi, angajată a unei companii de IT, a primit o amendă de 500 de lei după ce a sesizat un posibil transport ilegal de lemne.

Iulia Cojocea, în vârstă de 29 de ani, angajată a unei multinaţionale din Iaşi, s-a ales cu amendă după ce a anunţat la Poliţie că numărul de înmatriculare al unui vehicul care transportă lemne nu declarase autorităţilor transportul. La câteva zile după sesizare, tânăra a primit acasă o amendă de 500 de lei pentru că ar fi folosit abuziv serviciul 112.

„Mi se pare nedrept că cetăţenii nu sunt încurajaţi să sesizeze astfel de cazuri“, a spus ulia Cojocea pentru ziaruldeiasi.ro.

De aproximativ un an, Ministerul Mediului a lansat o aplicaţie informatică denumită Inspectorul Pădurii, încurajând cetăţenii să verifice, cu ajutorul ei, numerele de înmatriculare ale vehiculelor care transportă lemne. Autorităţile speră, astfel, să identifice transporturile ilegale de lemne.

Una dintre persoanele care folosesc aplicaţia este Iulia Cojocea, care, de altfel, în trecut, a şi sesizat oamenilor legii transporturi de lemne ce s-au dovedit, ulterior, ilegale. Pe 28 octombrie, tânăra mergea cu maşina către Pojorâta, judeţul Suceava. În zona Câmpulung Moldovenesc a observat un vehicul format dintr-un cap de TIR şi semiremorcă ce transporta lemne.

Șoferul autocarului Jandarmeriei care a intrat pe linia de tramvai a rămas fără carnet pentru 30 de zile

„Am verificat numărul respectiv pe aplicaţia Inspectorul Pădurii şi scria acolo că nu e nimic înregistrat pe numărul respectiv şi să contactez 112. Am sunat la 112 şi doam­na respectivă a luat şi ea numărul pe care i l-am dat, l-a verificat în baza de date şi, de asemenea, mi-a zis că nu a gă­sit nimic înregistrat cu numărul respectiv şi că îmi face legătura cu Poliţia“, ne-a povestit Iulia.

Tânăra a mai relatat că a discutat telefonic cu un reprezentant al Poliţiei din Câmpulung, care i-a spus că va merge la faţa locului pentru a face verificări. Ulterior, a fost sunată de la Poliţie să i se ceară datele de contact.

„Am întrebat pentru ce are nevoie şi mi-a zis că trebuie să îmi trimită un răspuns oficial la sesizarea făcută. Zilele trecute am primit o recomandată de la Poliţia din Câmpulung în care se spune că am fost amendată cu 500 de lei pentru că am sesizat abuziv serviciul 112. Am sunat azi la Poliţia din Câmpulung şi mi-au zis că eu am verificat numărul de la capul de TIR, şi nu de la semiremorca care transporta lemne“, a mai povestit tânăra.

Aceasta a spus că a mai sesizat posibile transporturi ilegale de lemne, inclusiv în municipiul Iaşi, şi că niciodată nu a a primit un răspuns cu privire la modul în care s-a concretizat sesizarea sa.

„Oricum am să sun din nou, de fiecare dată când voi avea suspiciuni. Mi se pare nedrept că nu se încurajează acest lucru, şi mai ales în zona Suceava, unde sunt atâtea cazuri, şi când mergi pe acolo, toate pădurile sunt defrişate. Nu mi se pare corect să se spună că am ocupat abuziv serviciul 112, nu pot spune că am ţinut linia ocupată pentru ceva ce, nu ştiu, a fost total inutil. Chiar mi se pare nedrept“, ne-a mai spus tânăra.

De la Poliţia Câmpulung, tinerei i s-a spus că vehiculul respectiv înregistrase transportul de lemne pe numărul de înmatriculare al semiremorcii, şi nu pe cel al capului de TIR, pe care tânăra îl verificase în aplicaţie. Din acest motiv, poliţiştii din Suceava au considerat că Iulia Cojocea trebuie să primească o amendă de 500 de lei, chiar dacă sancţiunile pentru folosirea abuzivă a serviciului 112 pornesc de la un simplu avertisment.

Tânăra a precizat că va formula plângere în instanţă împotriva amenzii.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava u precizat că se vor face verificări cu privire la acest caz.

 

politie, amenda Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Acțiune de amploare a polițiștilor, împotriva pietonilor care traversează neregulamentar. Peste 13.000 de persoane, amendate

Acțiune de amploare a polițiștilor, împotriva pietonilor care traversează neregulamentar. Peste 13.000 de persoane, amendate

Șoferul autocarului Jandarmeriei care a intrat pe linia de tramvai a rămas fără carnet pentru 30 de zile

Șoferul autocarului Jandarmeriei care a intrat pe linia de tramvai a rămas fără carnet pentru 30 de zile

mama timisoara

Mesajul unei mame: ”175 de zile de când copilul meu este tratat de Statul Român cu promisiuni”

Cât au ajuns să-i coste pe părinți meditațiile copiilor. ”La ce se face la şcoală”

Mii de furturi din case au loc în fiecare an. Ce greșeală fac românii

Alexandru Arșinel a primit titlul de Cetăţean de Onoare al Capitalei

Gestul generos al unor tineri din Pitești. Darurile au fost înfăşurate pe copaci

Doi migranţi irakieni, dispăruți dintr-un centru din Galați. Autoritățile cred că au fugit din România

socola

Pacient de la Socola, desfigurat de un alt pacient. Familia acuză angajații

Mobilizare pe Facebook, la Timișoara, pentru donare de sânge

Un medic rezident are nevoie de ajutor pentru a trăi: ”Îmi doresc să salvez vieţi”

Elevii români, despre opera lui Mihai Eminescu: ”Exprimările lui sunt prea siropoase”

După București, Clujul ar putea fi primul oraș din țară cu metrou

Elevii NU mai au voie cu mobile la ore, de luni. ”Nu se concentrează la ore, dar e util”