Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Specialistii americani avertizeaza: prea multe selfie-uri pe zi inseamna ca suferi de o boala. Care sunt cele 3 stadii ale ei

Embed:

Prea multe selfie-uri pot ascunde dezechilibre emotionale si psihice, spun specialistii americani care au dat si un nume acestei afectiuni: selfită.

Ei spun ca asa-zisa boala tradeaza lipsa de incredere in sine si au identificat chiar si trei stadii diferite. Cine se imbolnaveste de selfită se izoleaza si are nevoie de terapie.

Mai in gluma, mai in serios, americanii spun ca cine isi face cel putin 3 selfie-uri pe zi, dar nu le publica pe retelele de socializare, sufera de selfita borderline - cel mai putin grava. Cand persoana posteaza 3 fotografii pe zi sufera de selfita acuta, iar cand depaseste 6 poze publicate pe zi, selfita ar putea fi cronica. Selfie-urile pot ascunde dezechilibre emotionale si chiar tulburari psihice - atrag atentia inclusiv medicii de la noi.

"Fenomenul selfitis se asociaza cu mai multe tulburari mentale: depresia, retragerea sociala, deficit de integrare in mediul socio-familial, tulburare obsesiv-compulsiv”, spune dr. Anamaria Ciubara, medic psihiatru.

Americanii au studiat cazul unui adolescent care petrecea zilnic cate 10 ore in incercarea de a-si face selfie-ul perfect. Slabise mult, nu mai iesea din casa si nu mai comunica, iar in cele din urma a incercat sa se sinucida.

Cristina si Ionela, studente in anul 3 la Litere in Iasi, spun ca fac si 30 de selfie-uri pana cand se hotarasc sa posteze o fotografie pe Facebook.

Psihologii americani spun, conform unui studiu, ca selfie-urile tradeaza mai degraba lipsa de incredere in sine, iar persoana care posteaza multe asemenea poze cauta prin intermediul fotografiilor confirmarea celorlalti. Specialistii mai subliniaza si ca totul ar putea fi doar o moda trecatoare.

"Este in spiritul vremurilor, tehnica ne permite, este o chestiune la care tinerii s-au adaptat foarte repede", spune Ioan Gotca, specialist in psihologie.

In final, specialistii in psihiatrie recomanda sedinte de terapie celor care folosesc telefonul mobil mai mult pentru fotografii, decat pentru a-i suna pe ceilalti.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 15 Martie 2016
Citeste mai multe despre: selfie, boala, selfita,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed