Ce inseamna emblema de "Furnizor al Casei Regale". Producatorii de paine sau haine care o afiseaza ca pe o marca inregistrata
Peste 50 de meseriasi si companii de elita din Romania se mandresc sa fie ''Furnizor al Casei Regale a Romaniei''. Producatorii de paine, dulciuri, lapte, apa, haine si parfumuri pot afisa de acum blazonul Majestatii Sale ca pe o marca inregistrata.
De pe masa Regelui Mihai, la orice sarbatoare, nelipsit este doar un singur preparat: tortul de ciocolata. Alaturi de el pleaca dintr-o brutarie artizanala de pe Calea Floreasca spre Palat si painea naturala facuta dupa reguli frantuzesti, prajiturile cu fructe proaspete sau cozonacii cu nuca.
Oana Lapadat, manager Rue Du Pain: "Calitatea de furnizor al Casei Regale este extrem de onoranta si obtinerea ei nu are in spate strategii de marketing, meseriile nu sunt foarte valorizate in momentul asta si noi asta am incercat sa facem sa le dam oamenilor nostri ocazia de a se mandri cu ceea ce fac".
Alegeri 2024
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
22:40
Ce a răspuns Nicolae Ciucă la întrebarea dacă a scris versurile manelei ce i-a fost dedicată de Dani Mocanu
22:10
„Cine poate să-l oprească pe Simion”. CTP: „În acest tur 1, fiecare candidat va fi pe barba lui, mai puțin dna Lasconi”
19:35
Peste un milion de tineri vor vota pentru prima dată la alegerile prezidențiale. „Este arma noastră”
Mandru ca toate darurile pe care Casa Regala le-a oferit in ultimii 10 ani caselor regale din strainatate au fost facute in atelierul sau de langa Arcul de Triumf, este si maestrul pielar Dan Coma care a primit la reparat mapa de corespondenta a Regelui Mihai.
In centru este gravata in argint initiala Majestatii sale, iar in colturi cele ale fiicelor: Margareta si Maria, Irina, Sofia si Elena.
Dan Coma, maestru pielar: "Am primit din partea regelui o scrisoare de multumire pentru produsul respectiv. Adica te simti nu stiu daca important, te simti fericit ca ai fost bagat in seama".
Un exemplu de eleganta, Principesa Margareta merge intr-un singur loc mai des decat la Palat. La salonul francezului Laurent Tourette, furnizor de "tunsori si coafuri regale" de 5 ani.
Numele parfumului pe care-l foloseste Mostenitoarea Coroanei este tinut secret, insa nota este apropiata de vestitul "Mon Budoir", creat de Casa Houbigant in 1923 pentru Regina Maria.
George Georgian, consultant Beautik: "Se numeste Quelque Fleur Royale in zilele noastre si este un parfum care pe noi ca si romani ne leaga foarte mult de Regina Maria: notele de violeta, de iris, de lavanda. "
Pe raftul cu parfumuri regale gasim si preferatul Printului Charles ori al lui Napoleon Bonaparte. Dar aroma de lemn de Santal o gasim si intr-un magazin de mobila, atunci cand un astfel de blazon troneaza pe usa.
Camerele de Oaspeti de la Palatul Elisabeta au fost mobilate de aici, iar proprietarii magazinului spun ca afacerile au crescut o data cu aceasta asociere.
Vinurile de Segarcea au si acestea insemnele regale. Laptele Albalact si Napolact, apele minerale Biborteni si Borsec fac de asemenea parte din lista de 20 de produse alese pe gustul celor cu sange albastru de un tanar, consilier al Regelui.
Institutia Furnizorului regal dateaza de la 1900 - elita meseriasilor si companiilor livra Regelui Carol ce avea Romania mai bun. Traditia a fost reinviata acum 10 ani de Regele Mihai, iar in prezent sunt 54 de furnizori de servicii si produse. Stema regala a devenit de anul acesta Marca Inregistrata in toata Europa.