Ordinul Cavalerilor de Malta s-a imbogatit cu 30 de noi membri
UPDATE: Mister, juraminte sacre, principi si nobili - la Sinaia. Intr-una din incaperile Castelului Peles s-au intalnit sambata seara reprezentantii Ordinului Cavalerilor de Malta, sa primeasca noi membri.
Sambata seara, la castelul Peles, randurile Cavalerilor de Malta s-au imbogatit cu 30 de noi membri. Ca sa fie investit, aspirantul trebuie sa indeplineasca mai multe conditii - printre care o pozitie sociala, titluri si o avere importanta si sa fie propus de cineva din interior.
Dupa juraminte, nou-venitii sunt gata sa imbrace mantia neagra cu insemnul crucii in opt colturi si sa fie investiti cavaleri. Ca in vechile timpuri, ei ingenchiaza in fata marelui principe de Malta, iar acesta, cu spada in mana, le da binecuvantarea.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Istoria ordinului cavalerilor de Malta incepe in anul 1048, cei care il alcatuiesc sunt militari si calugari, totodata, si depun un triplu juramant de saracie, castitate si supunere. Rolul lui initial a fost apararea, sprijinirea si ingrijirea pelerinilor in drumul lor spre Pamantul Sfant. In ziua de azi, cavalerii desfasoara activitati caritabile pentru bolnavi, nevoiasi si refugiati.
Ordinul de Malta numara astazi 12.500 de „cavaleri", carora li se alatura 80.000 de voluntari, in toata lumea. Dupa ce timp de secole au reprezentat o forta armata terestra si navala, Cavalerii de Malta au ramas pana in zilele noastre o importanta putere financiara si politica.