Orasul din Romania unde copiii nu au voie sa se joace in parc iarna. Motivul pentru care autoritatile au pus folie pe banci

Ultimul update: Marti 19 Ianuarie 2016 07:02
Data publicarii: Sambata 16 Ianuarie 2016 07:55
Categorie: Social

In Targu Mures, joaca in parcuri este interzisa iarna. Asta dupa ce autoritatile au decis sa inchida doua dintre cele mai frumoase parcuri pentru copii.

Motivul invocat: vor sa le protejeze de vremea rea. Astfel ca au pus folie peste topogane, balansoare si banci, iar la intrarile in parc au aparut afise cu accesul interzis. Chiar daca localnicii nu au avut parte de temperaturi prea scazute, parcurile au intrat “in conservare” inca din toamna.

"Eu i-am zis lui Toto ca nu e voie aici”, spune un bunic, care a iesit cu nepotul la plimbare. “Pentru ca e in conservare, teren in conservare. Imi place, dar nu-i voie, ce sa facem. Ne plimbam."

Citeste si: Ce a gasit Curtea de Conturi la un control al parcurilor din Capitala. Primariile nu stiau nici macar cate hectare sunt

Aglomeratie de copii la inaugurarea parcului central din Baia Mare. Surprizele cu care au fost intampinati la locul de joaca

Bunicul obisnuia sa vina zilnic in parcul din complexul de agrement Muresul cu cei doi nepoti. De la sfarsitul toamnei, insa, in loc sa intalneasca aici alti copii care se bucura de locul de joaca, gasesc afise pe care scrie ca accesul este interzis.

"Ce sa facem, e iarna, daca nu se poate, nu se poate. Ne plimbam si facem plimbare. Sunt copii cuminti, au inteles ca nu e voie"

Parintii nu au alta solutie decat sa le explice copiilor ca joaca e interzisa in aceste parcuri si sa se multumeasca cu plimbari in aer liber.

Chiar daca targ-muresenii au avut parte mai degraba de temperaturi primavaratice decat de o iarna grea, edilii din Tg. Mures au decis ca doua parcuri importante din oras sa intre in conservare inca din toamna.

Ioan Circu, administrator: "In spatele meu avem un parc care a fost inaugurat anul trecut. In jurul datei de 1 noiembrie le conservam, adica le luam jos hintile, balansoarele, protejam cu folie"

Locul de joaca a fost construit dupa modelul altui parc din Tg. Mures, unde autoritatile au dezvoltat acum 8 ani pe un teren de 1 hectar un complex care a costat cateva milioane de euro. Copiii trebuie sa mai astepte pana in primavara pentru a se bucura de aceste investitii.

 

Desi are 92 de ani, merge zilnic in parc pentru a hrani porumbeii si sa uite de probleme.

Desi are 92 de ani, merge zilnic in parc pentru a hrani porumbeii si sa uite de probleme. "Cand e zapada, eu tot vin"

Albert

Un tânăr a parcurs 6.500 de km pe bicicletă pentru a ajuta copiii nevoiași

Salariile angajaţilor unei primarii din Argeş, făcute publice pe Facebook

Au coborât în beci să verifice damingenele cu vin, iar vecinii au dat alarma. Un bărbat a murit intoxicat

Piețele românești abundă de intermediari care vând produse cumpărate din depozite

Legea antifumat ar putea fi modificată. Ce spune Constituţia despre "dreptul de a fuma"

Oradea oferă lecţii de dezvoltare urbană şi de folosire eficientă a banilor europeni

politisti locali Galati

Poliţia locală din Galaţi apelează la agenţi voluntari. 40 pe loc, deşi nu sunt plătiţi

Ziua Europeană a Resuscitării: elevii, învățați să acorde primul-ajutor

Biserica romano-catolică "Sfântul Mihail" din Cluj, renovata dupa 66 de ani

Maraton pentru încurajarea donării de organe la Brașov

Iașiul împărțit între concert și Parascheva. Spectatorii și pelerinii au plecat dimineață spre case

Femeia care a donat 10.000 de lei pentru Catedrala Neamului, dintr-o pensie de 500 de lei pe lună