Festivalul Spotlight transforma Bucurestiul in Capitala Luminii pana duminica. Surprizele pregatite de organizatori

Ultimul update: Luni 09 Mai 2016 07:10
Data publicarii: Vineri 06 Mai 2016 08:44
Categorie: Social

Bucurestiul va fi in aceste zile Capitala luminii, iar cladiri importante vor straluci si vor prinde culoare.

Si asta pentru ca inca de aseara s-a dat startul festivalului Spotlight, care va anima Calea Victoriei pana duminica. Zeci de instalatii inedite pot fi admirate, analizate, dar si testate.

De pilda, un aparat care iti scaneaza fata, apoi iti proiecteaza expesia cu ajutorul unei holograme uriase, a facut deliciul curajosilor.

Ca la un semn, centrul Capitalei a fost inundat de lumini impresionante. Startul festivalului a fost dat de britanicii de la Lord of Lights, care au pregatit un show dinamic si captivant.

Aflat deja la a doua editie, festivalul Spotlight a strans deja zeci de mii de curiosi care au venit aici, in Piata Revolutiei, si vor merge pe jos, pe calea Victoriei pana la Splaiul Independentei.

Pentru ca instalatiile sa poata fi descoperite si admirate in voie de curiosi, Calea Victoriei va deveni pietonala pana duminica, intre Biblioteca Centrala Universitara si Splaiul Independentei. Insa doar intre orele 20:30 si 23:30.

Surprizele pregatite de organizatori nu sunt de ignorat. Principalele cladiri istorice prind viata cu ajutorul efectelor 3D, iar sesiunile de video mapping au avut deja mare lipici la public.

Principalul punct de atractie al festivalului este acest aparat care iti scaneaza fata si ulterior proiecteaza o holograma uriasa cu expresia fetei tale pe o cladire din apropiere.

Femeie: "Foarte interesant, foarte frumos, mi-a placut jocul de lumini, sunete, a fost foarte dragut si foarte bine organizat."

Magda Bucur, coordonator PR si comunicare la ARCUB: "Festivalul Spotlight este sub semnul candidaturii Bucurestiului la titlul de capitala europeana a culturii, asa ca am incercat sa ducem evenimentul si catre cartierele bucurestene."

Asadar, in cadrul evenimentului, vor fi iluminate arhitectural trei cladiri care nu sunt in centrul Capitalei - Foisorul de Foc, Colegiul National Gheorghe Sincai si statuia geniului "Leul".

Anul trecut, peste 130.000 de persoane au luat parte la festival, dar, acum, organizatorii se asteapta la peste doua sute de mii de participanti. Si trebuie sa stiti ca intrarea este libera.


 

Incepe festivalul Spotlight, in Bucuresti: proiectii spectaculoase pe cladiri, jocuri de lumini si o holograma uriasa

Incepe festivalul Spotlight, in Bucuresti: proiectii spectaculoase pe cladiri, jocuri de lumini si o holograma uriasa

germania

Români chemați în judecată de statul german. Cum au fost filmați în trafic

Tratamente balneare după ureche, în lacuri neautorizare: ”La hotel cer bani să stai în saramură”

Lipsa forței de muncă, ”acoperită” cu 150.000 de pensionari angajați. În ce domenii lucrează

Carolinei Geanta

O fetită de 1 an și patru luni are nevoie urgentă de ajutor

Angajaţii din administraţia fiscală ameninţă că vor protesta începând din septembrie

Șomerii care nu țin pasul cu tehnologia își găsesc mai greu de lucru. Cum îi ajută statul