Un lider ALDE vrea o lege pentru ca demnitarii sa nu mai stea la cozi: "Tariceanu a mers din respect sa isi ridice permisul"

tariceanu, captura news.ro

Presedintele ALDE Timis, Marian Cucsa a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu a mers ”din respect” sa isi ridice permisul ”personal”, mentionand ca ”trebuie modificata legea”

Liderul ALDE Timis, Marian Cucsa a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa ca este de apreciat faptul ca liderul partidului la nivel national, Calin Popescu Tariceanu, a fost personal sa isi ridice permisul de conducere si nu si-a trimis un consilier dupa document. "In primul rand, Calin Popescu Tariceanu a fost sa isi ridice permisul personal, putea sa isi trimita un consilier sau pe cineva. Din respect a mers personal, a mers inainte de program si nu vad inaintea cui a intrat sa isi ridice permisul de conducere avand in vedere ca nimeni nu avea posibilitatea sa intre sa isi ridice permisul de conducere. Sa vedem pe fond care este cea mai grava problema, ca un om si-a ridicat permisul sau ca este coada?", a spus liderul ALDE Timis.

Marian Cucsa spune ca trebuie rezolvata problema oamenilor care stau la cozi. "Haideti sa rezolvam sa nu mai stea oamenii la coada, ca nu cred ca numai in ziua de azi sunt cozile interminabile la Permise sau alte institutii publice. Eu cred ca problema este sa rezolvam sa nu se mai stea la coada, nu ca a mers Calin Popescu Tariceanu si este un subiect de DNA sa fie anchetat ca si-a luat permisul, e o chestie aberanta. Daca as fi al doilea om in stat cu siguranta as avea alte atributiuni mai importante decat sa stau la o coada pentru a-mi ridica permisul de conducere. Ar trebui sa fie reglementat din punct de vedere legal, probabil ca este o lipsa si se va reglementa. Sunt doua, trei persoane in stat, primul om in stat, al doilea om in stat, premierul, in mod normal au alte atributii. Ai o vizita oficiala si nu poti sa tii pe nu stiu ce ambasador sau presedintele unui stat, ca e o chestiune normala suntem oameni. Trebuie sa iti iei si permisul de conducere. E limpede ca atat Calin Popescu Tariceanu cat si ALDE sunt o tinta pentru ca sunt in crestere, stiti foarte bine, in sondaje", a spus Cucsa.

Presedintele ALDE Timis considera ca trebuie modificata legea astfel incat demnitarii sa poata evita cozile. "Trebuie modificata legea sa vedem exact nevoia, sa modificam legea pentru suplimentarea personalului. Din pacate domnul Tariceanu nu are majoritate si nu poate sa faca legi. Nu cred ca asta este o problema grava care sa afecteze societatea. Mi se pare normal sa existe o lege prin care sa se permita accesul demnitarilor de rangul I sau al II-lea ca pe perioada cat sunt presedinte sau sef al Senatului sa poata sa mearga sa isi ridice permisul pentru a nu impiedica alte activitati pe care le au din punct de vedere administrativ", a mai spus Cucsa.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu a dat, marti seara, pentru prima data explicatii, la cinci zile dupa ce a fost filmat de News.ro cand intra prin spatele cladirii DRPCIV ocolind coada de aproximativ 1.000 de persoane. El a spus ca a vorbit sa intre la inceputul programului astfel incat sa nu faca un gest ostentativ trecand prin fata si ca astfel de lucruri incearca sa le gestioneze cat mai discret posibil. El a sustinut ca oamenii cu functii importante trebuie da se dedice problemelor societatii, nu statului la coada.

Citește și
tariceanu, captura news.ro
Dupa ce a ocolit o coada de 1000 de oameni, Tariceanu ofera primele explicatii. "Exista in stat cateva functii importante"
Ce a pățit jurnalista care a filmat ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață

La sediul serviciului de permise, Calin Popescu Tariceanu a fost asteptat de reprezentanti ai institutiei care l-au condus in cladire si i-au facut procedurile pentru eliberarea documentului. In tot acest timp, in care Tariceanu a completat documentele si a facut fotografia pentru noul permis, publicul nu a avut permisiunea sa intre in cladire chiar daca, oficial, era ora deschiderii. ”Am vorbit sa merg inainte de inceperea programului, sigur ca sa nu fac un gest ostentativ de a trece prin fata. Lucrurile astea, intotdeauna incerc sa le gestionez cat mai discret posibil”, a adaugat presedintele Senatului.

Calin Popescu Tariceanu a spus ca nu face abuz de functia sa si ca, de cand ocupa functii publice, nu isi aminteste sa fi folosit antemergator desi are dreptul legal. De asemenea, el precizat ca isi face cumparaturile singur pentru gospodarie dar, cand este vorba despre deplasari, se ocupa cabinetul sau si angajatii SPP de rezervarea cazarii a biletelor.

Mai multe anchete au fost declansate dupa ce Calin Popescu Tariceanu a beneficiat de tratament special pentru preschimbarea permisului de conducere. Au loc verificari la Directia Regim Permise de Conducere si Inmatricularea Vehiculelor, conducerea institutiei autosesizandu-se. Si Institutia Prefectului a anuntat ca intentioneaza sa faca un control.

De asemenea, avocatul Elenina Nicut a trimis, in 12 august, la Directia Nationala Anticoruptie un denunt impotriva lui Calin Popescu Tariceanu pentru infractiunea de folosirea influentei din functia de presedinte de partid in scopul obtinerii de foloase necuvenite. "Orice alta persoana straina de institutie, care nu se bucura de influenta si autoritatea numitului Popescu Tariceanu Calin Con.stantin Anton, nu ar fi putut patrunde cu autoturismul in curtea interioara a institutiei, nu ar fi fost intampinat de un reprezentant al institutiei, dupa cum nu ar fi putut intra in cladirea institutiei pe o alta usa de acces decat cea destinata publicului si in afara programului de lucru cu publicul”, se arata in denuntul formulat de avocatul Elenina Nicut din Baroul Bucuresti.

 

Articol recomandat de sport.ro
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Citește și...
Aur in valoare de 2 milioane de dolari ajunge anual in sistemul de canalizare din Suedia
Aur in valoare de 2 milioane de dolari ajunge anual in sistemul de canalizare din Suedia

Aur in valoare de 2 milioane de dolari ajunge anual in sistemul de canalizare din Suedia

Dupa ce a ocolit o coada de 1000 de oameni, Tariceanu ofera primele explicatii.
Dupa ce a ocolit o coada de 1000 de oameni, Tariceanu ofera primele explicatii. "Exista in stat cateva functii importante"

 Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu a dat, marti seara, pentru prima data explicatii, la cinci zile dupa ce a fost filmat de News.ro cand intra prin spatele cladirii DRPCIV ocolind coada de aproximativ 1.000 de persoane.

Recomandări
Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat victime. Reacția companiei | VIDEO
Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat victime. Reacția companiei | VIDEO

O explozie a avut loc vineri dimineață la Rafinăria Petromidia. La nivelul județului Constanța a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Ce a găsit armata în locul în care a căzut drona militară, în Brăila. Reacția MApN | VIDEO
Ce a găsit armata în locul în care a căzut drona militară, în Brăila. Reacția MApN | VIDEO

Ministerul Apărării Naționale (MApN) anunţă vineri că elemente dintr-o posibilă dronă au fost găsite în Insula Mare a Brăilei.

20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”
20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”

S-au împlinit 20 de ani de la aderarea României la NATO, iar responsabilii Apărării și politicienii s-au întrecut în mesaje care evidențiază garanțiile de securitate pe care ni le oferă Alianța în contextul războiului pornit de Rusia în Ucraina.