Liviu Dragnea: "Mi se tot spune ca o sa fiu condamnat cu executare cat de curand, in primavara asta"

Liviu Dragnea

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, presedintele Camerei Deputatilor, a sustinut luni ca, in ultima luna, "i se spune tot mai des" ca va fi condamnat cu executare in primavara acestui an.

"Presiunile (n.r. - asupra lui) nu le simt, alea le vedem cu totii la televizor. Nu exista un prilej in care sa nu primesc amenintari sau... Din toate zonele. Eram aseara la emisiune si, dupa ce am spus eu lucrul asta, au mai spus si alti oameni din platou ca si ei au auzit. De vreo doua luni de zile, in ultima luna din ce in ce mai intens, mi se tot spune ca o sa fiu condamnat cu executare cat de curand, in primavara asta. Macar pana atunci sa apuc sa pun in practica o mare parte a programului de guvernare pentru ca Romania sa intre pe un curs care sa nu mai poata fi schimbat. Sunt generate de o mare suparare. Cei care au pierdut alegerile si cand spun "cei", vorbesc de toti cei care sperau sa aiba alt rezultat", a declarat Dragnea la Parlament, relateaza Agerpres.

El a sustinut ca "a depasit demult teama respectiva". "Eu am stabilit niste obiective pentru mine, ca om politic, ca presedinte de partid si ca presedinte al Camerei Deputatilor, si atata timp cat o sa pot sa-mi exercit aceste atributii, o sa le pun in practica, cu toata supararea sau nervozitatea unora sau altora", a completat Dragnea.

Liderul PSD a afirmat ca "inca sunt presiuni asupra justitiei", raspunzand unei intrebari. "Cred ca inca sunt presiuni asupra justitiei si n-am vazut in ultima perioada ceva care sa ma faca sa spun ca au presiuni din partea vreunui partid politic, indiferent cine a fost la putere. Un partid politic nu poate face presiuni asupra justitiei, doar anumite institutii sau anumite persoane care au niste functii foarte importante in statul roman. Lucrez si eu cu informatiile publice, pentru ca nu am acces la informatii clasificate sau la informatii reale dar care sunt oculte", a spus el.

Intrebat daca crede ca se mai iau decizii intr-un birou de presedinte, Dragnea a spus: "Dupa ceea ce am vazut in ultima perioada, nu mai pot spune cu siguranta ca nu, din pacate. Sper sa ma insel".

Citește și
Liviu Dragnea, Eduard Hellvig
Liviu Dragnea, despre relatia sa cu seful SRI: "Am avut o relatie de prietenie foarte stransa cu Eduard Hellvig"
Românii vor plăti mai mult dacă dispar aceste produse. Ce a spus ministrul Agriculturii

Dragnea: Cred ca e bine ca noua comisie SRI sa aiba o discutie cu directorul Helvig

O discutie "lamuritoare" dintre noua comisie parlamentara de control a activitatii SRI si directorul serviciului, Eduard Helvig, ar trebui sa aiba loc, considera presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, presedinte al PSD. "Cred ca este bine si pentru SRI si pentru comisia SRI ca sper saptamana asta, daca au posibilitatea sa se organizeze si comisia, sa aiba loc o discutie in noua comisie de control SRI si conducerea serviciului roman de informatii, fata de tot ce a aparut in presa si fata de masurile care au fost luate in interiorul serviciului", a declarat Dragnea la Parlament.

Intrebat daca se refera si la Florian Coldea, el a aratat ca doar parlamentarii comisiei vor decide in acest sens. "Nu eu decid. Comisia SRI are o lege foarte clara, are niste atributii foarte clare, destul de riguros scrise si ei vor decide pe cine vor chema de acolo si se vor consulta cu dl. Helvig, cu cine vrea dl. Helvig, cred ca e mai putin important. E important sa aiba o discutie lamuritoare cu directorul SRI care, sigur, isi poate aduce, din punctul meu de vedere, pe cine crede de cuviinta", a subliniat liderul PSD.

In ceea ce priveste comisia parlamentara pentru controlul activitatii SIE, Dragnea este de parere ca aceasta ar trebui condusa tot de PSD. "Sa vedem daca avem baza legala si procedurala sa marim numarul membrilor din Comisia SIE. Vreau ca PSD sa conduca si Comisia SIE. Cutuma de ani de zile, in ceea ce priveste aceste doua Servicii, a fost rupta de presedintele Iohannis. A propus si la SRI si la SRI doi membri PNL", a precizat presedintele Camerei Deputatilor.

Dragnea: Vreau ca PSD sa conduca si Comisia SIE; sa vedem daca avem baza legala sa marim numarul membrilor

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a declarat luni ca vrea ca PSD sa conduca si Comisia pentru controlul SIE si ca aceasta comisie ar putea sa isi mareasca numarul de membri. "Aceasta comisie nu a fost constituita astazi pentru ca exista o obligatie sa fie reprezentat si Senatul in comisie. Din cei cinci membri cat are comisia, trei trebuiau sa fie de la Camera Deputatilor si doi de la Senat. Toate partidele au propus de la Camera Deputatilor si nu puteam intra cu asa ceva la vot. De asemenea, eu cred ca, daca tot am amanat-o, sa vedem daca avem baza legala si procedurala sa marim numarul membrilor din Comisia SIE - totusi, cinci mi se pare un numar foarte mic, mai ales ca exista o dorinta foarte mare din partea multora sa intre in aceste comisii - si atunci, daca putem mari numarul, le-am spus colegilor mei sa gasim modalitatea legala sa facem acest lucru", a spus Dragnea la Palatul Parlamentului.

El a mentionat ca aceasta comisie ar putea sa aiba 7- 9 membri in loc de cinci cati are in acest moment. Intrebat daca o sa li se faca loc si celor de la PMP in aceasta comisie, Dragnea a spus ca "toata lumea care vrea sa intre in aceste doua hore foarte atragatoare la inceput" trebuie sa intre in comisiile pentru controlul SIE si SRI. Presedintele Camerei Deputatilor a mentionat ca, in urma discutiei pe care a avut-o cu presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, el si-a pastrat punctul de vedere si anume ca PSD trebuie sa detina si presedintia Comisiei pentru controlul SIE.

"Eu imi mentin punctul de vedere, vreau ca PSD sa conduca si comisia SIE. Cutuma de ani de zile in ceea ce priveste aceste doua servicii a fost rupta de presedintele Iohannis. A propus si la SIE si la SRI doi membri PNL. Nemairespectand aceasta cutuma, inseamna ca a rupt-o, deci nu mai exista", a mentionat Dragnea.

Dragnea despre Ghita: Sa nu fie cumva prin tara si rade de noi

Presedintele Camerei Deputatilor si al PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni ca Sebastian Ghita nu a fost schimbat in legislatura trecuta din Comisia parlamentara de control SRI, desi nu mai era membru PSD, "pentru ca nu a mai existat vreodata vreun caz in care componenta acestei comisii sau a celei SIE sa fie modificata". "Nu cred ca a mai fost vreodata vreun caz in care componenta comisiei de control SRI sau SIE sa fie modificata. N-am avut asa un motiv anume", a declarat Dragnea la Parlament.

Intrebat daca stia de prietenia dintre Florian Coldea si Sebastian Ghita, Dragnea s-a aratat mirat. "Dupa ce am vazut la televizor, nu cred ca au fost prieteni. (...) In concediu te intalnesti cu multi", a spus el.

Dragnea a aratat ca o evaluare privind disparitia lui Sebastian Ghita nu tine de Camera Deputatilor. Intrebat cine e vinovat, el a spus ca "toate institutiile care trebuiau sa fie mai vigilente". "Sa inteleg ca Ministerul de Interne e vinovat pentru tot ce se intampla?... Nu stiu, toate institutiile care poate trebuiau sa fie mai vigilente la data la care a iesit din tara. Daca a iesit, sa nu fie cumva prin tara si isi rade de noi. Nu stiu, astept si eu ca si dumneavoastra. Eu nu am competenta sa le cer acest lucru acestor institutii", a mai afirmat presedintele Camerei Deputatilor.
 

Articol recomandat de sport.ro
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Citește și...
Dragnea si Grindeanu pleaca in SUA pentru ceremonia de investire a lui Trump. Dragnea:
Dragnea si Grindeanu pleaca in SUA pentru ceremonia de investire a lui Trump. Dragnea: "Nu inteleg de ce e atata suparare"

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, si premierul Sorin Grindeanu au fost invitati la ceremonia de investire a presedintelui Statelor Unite, Donald Trump.

Liviu Dragnea, despre relatia sa cu seful SRI:
Liviu Dragnea, despre relatia sa cu seful SRI: "Am avut o relatie de prietenie foarte stransa cu Eduard Hellvig"

Presedintele Camerei Deputatilor si al PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca a avut o relatie de prietenie foarte stransa cu directorul SRI Eduard Hellvig, pe vremea cand lucrau la acelasi proiect politic, iar acum cei doi au o relatie institutionala.

Recomandări
Șeful Consiliului European avertizează: Pentru a avea pace, Europa trebuie să se pregătească de război
Șeful Consiliului European avertizează: Pentru a avea pace, Europa trebuie să se pregătească de război

Europa trebuie să-şi consolideze capacităţile de apărare şi să treacă la o abordare de tipul "economie de război" ca răspuns la ameninţarea reprezentată de Rusia, a declarat luni preşedintele Consiliului European, Charles Michel, citat de Reuters.

Putin, despre alegerile din Rusia: „O campanie electorală civilizată și în deplină concordanță cu legile”
Putin, despre alegerile din Rusia: „O campanie electorală civilizată și în deplină concordanță cu legile”

Vladimir Putin și-a sărbătorit luni seară victoria electorală în Piața Roșie, înțesată de ruși. Liderul de la Kremlin a marcat cu o baie de mulțime și împlinirea a zece ani de la anexarea ilegală a Crimeei.

Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri
Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri

Peste 1.900 de primării ar fi putut să ia bani europeni prin PNRR pentru înființarea așa-numitelor centre de colectare cu aport voluntar.