Deputatii au RESPINS ridicarea imunitatii deputatului Ion Stan. Parlamentarul a demisionat din PSD

×
Codul embed a fost copiat

Camera Deputatilor a respins ridicarea imunitatii deputatului PSD Ion Stan. Potrivit anuntului oficial, s-au inregistrat 226 de voturi "impotriva" cererii MJ se incuviintare a arestarii preventive a deputatului PSD si doar 145 de voturi "pentru".

Votul a fost secret cu bile. Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca acesta nu mai poate face parte din PSD si ca solutia, in urma votului deputatilor, ar fi ca acesta sa demisioneze din Parlament.

Ulterior, ion Stan a anuntat ca isi da demisia din PSD. "Domnule presedinte, subsemnatul Stan Ion membru al PSD din anul 1995 va rog sa luati nota de demisia mea definitiva, irevocabila si neconditionata din Partidul Social Democrat pe care l-am slujit cu abnegatie si devotament timp de 17 ani obtinand de 4 ori mandat de parlamentar cu o larga majoritate", scrie in demisia inaintata de Stan.

Premierul a mai aratat ca votul din Camera Deputatilor va afecta Romania in plan extern, in privinta MCV si a aderarii la Schengen.

Deputatii au inceput, vineri, in plenul Camerei, dezbaterea privind cererea ministrului Justitiei de incuviintare a arestarii preventive a deputatului Ion Stan.

Citește și
Parlament
Soarta lui Ion Stan, decisa dupa alegeri. Plenul Camerei voteaza in 12 decembrie pe tema imunitatii
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri dimineata, ca merge la Camera Deputatilor sa voteze, ca deputat, pentru ridicarea imunitatii deputatului Ion Stan.

Deputatul Ion Stan a declarat in plenul Camerei Deputatilor, ca el a fost "obiectul unei inscenari judiciare prin care s-a dorit executia sa politica". "Am facut obiectul unei inscenari judiciare prin care s-a dorit executia mea politica", a declarat Ion Stan, la dezbaterea cererii ministrului Justitiei privind incuviintarea arestarii sale preventive.

El a mai spus ca regreta ca in prima sedinta a Camerei Deputatilor pe ordinea de zi a fost inscrisa solicitarea de incuviintare a arestarii sale preventive. Deputatii au inceput, vineri, in plenul Camerei, dezbaterera privind cererea ministrului Justitiei de incuviintare a arestarii preventive a deputatului Ion Stan.

Bogdan Ciuca a prezentat raportul Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor, intrunita inainte de aceasta sesiune parlamentara.

Ciuca a spus ca noua membri ai Comisiei Juridice au votat pentru incuviintarea arestarii preventive a lui Ion Stan, un vot a fost impotriva si 13 voturi anulate.

Dupa acest raport al Comisiei Juridice, grupurile parlamentare au inceput sa-si spuna punctul de vedere.

Becali: Basescu, paracios si cersetor la UE; Macovei e o diavolita care induce in eroare

Deputatul PNL George Becali a declarat ca a votat impotriva ridicarii imunitatii lui Ion Stan si ca UE este indusa in eroare pe acest subiect de "diavolita" Monica Macovei, europarlamentar PDL, dar si de presedintele Traian Basecu care este un "paracios si cersetor".

"Pe mine nu ma intereseaza ce spune UE, eu am fost acolo, da? Eu sunt Becali si votez parlamentar, deputat in Parlamentul Romaniei, cum cred eu de cuviinta si constiinta mea. Cei din UE sunt indusi in eroare de o diavolita care se numeste Monica Macovei si care face numai rau Romaniei. Si ce sa faca, ba, aia de la UE daca vad un presedinte paracios, cersetor «Ia uitati, ia uitati». Ce sa faca aia de la UE?! Cea mai mare rusine, sa te duci tu, imparatul, presedintele e imparatul tarii, si tu te duci sa iti parasti neamul tau, tara ta: «Uitati hartiile, uitati acordul»", a declarat Becali, dupa votul de la Camera.

El a spus ca presedintele Basescu ar fi trebuit sa tina secret acordul semnat cu premierul Ponta si sa il distruga impreuna dupa doi ani.

"Bai, paraciosule, alea trebuia sa le tii daca le-ai luat pentru siguranta ta si peste doi ani nici nu le citeai, le dadeai foc, ca sa nu ramana marturie niciodata. il chemai pe Ponta, «Bai Victore, hai vino incoa' sa le dam foc si exemplarul tau si al meu», daca aveai barbatie si caracter. Nu paraceala, stai ca ma duc la Schulz, la Barroso, la cutare...«Uite domnul Barroso, uite domnul Schulz». Bai, paraciosule, nu mai esti capitan de vas, de cursa, ai devenit vaslaci in barca?!", a spus Becali.

De asemenea, el a aratat ca votul sau a fost "pentru stat de drept, dreptate si adevar".

"Este momentul sa dam un semnal acum ca nu DNA conduce Romania, Romania nu este statul mascatilor, nu este statul terorii pentru ca asta s-a facut pana acum. Ce a facut? (Ion Stan n.r.) E un sambure de adevar, dar nu inseamna ca trebuie sa il arestezi. Sa il judece judecatorul si sa spuna «Condamnare». Bineinteles ca am votat impotriva arestarii. Ce arestare e aia? Arestez ca sa nu ia legatura cu martorii, daca exista pericol social, daca e pericol sa influenteze ancheta sau sa mai faca aceeasi infractiune. Pentru ce sa il arestezi, da-l in judecata si cu asta basta, fa-i rechizitoriu. Eu am votat impotriva", a explicat deputatul PNL.

Totodata, Becali a aratat ca nu o va mai intreba despre cazul valizei cu bani pentru premierea clubului Universitatea Cluj pe ministrul Justitiei, Monica Pivniceru, la audierea din Comisia Juridica, deoarece s-a interesat despre aceasta si a aflat ca toata viata a trait-o pentru justitie si are casa plina de carti de Drept.

El a mai aratat ca PNL este "cel mai curat partid la democratie" deoarece fiecare membru are dreptul la opinie, ceea ce nu este cazul in PSD.

"PNL-ul asta e cel mai curat partid, ca si democratie. Cel mai liber, cei mai deschisi, tin si la o gluma. Daca facea cineva in PSD ce am facut eu in PNL, nou venit, il dadeau afara in trei secunde. Eu i-am spus: «Bai Crin, mai da-mi un galben din cand in cand, sa ma mai atentionezi, ca ai vazut ca eu dupa aia iau rosu direct». si zice: «Nu, domnule, ca la PNL fiecare isi spune opinia, e liber»", a mai spus Becali.

Camera Deputatilor a respins, vineri, cererea de arestare preventiva in cazul Stan cu 226 de voturi "impotriva" si 145 de voturi "pentru".

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Deputatul Ion Stan (PSD), acuzat de trafic de influenta, castiga un nou mandat cu 66 % din voturi
Deputatul Ion Stan (PSD), acuzat de trafic de influenta, castiga un nou mandat cu 66 % din voturi

Potrivit numaratorii paralele a USL, deputatul social-democrat Ion Stan, acuzat de doua infractiuni de trafic de influenta, a castigat un nou mandat, in Colegiul 3 Voinesti pentru Camera Deputatilor, cu 66 % din voturile electorilor.

Soarta lui Ion Stan, decisa dupa alegeri. Plenul Camerei voteaza in 12 decembrie pe tema imunitatii
Soarta lui Ion Stan, decisa dupa alegeri. Plenul Camerei voteaza in 12 decembrie pe tema imunitatii

Biroul Permanent al Camerei a decis ca plenul Camerei Deputatilor sa se intruneasca in 12 decembrie pe tema ridicarii imunitatii deputatului PSD Ion Stan.

Comisa Juridica a Camerei Deputatilor a avizat cererea de arestare a lui Ion Stan
Comisa Juridica a Camerei Deputatilor a avizat cererea de arestare a lui Ion Stan

Comisa Juridica a Camerei a avizat pozitiv, cu noua voturi "pentru" si un vot "impotriva", cererea justitiei privind arestarea preventiva a deputatului Ion Stan, acuzat de trafic de influenta. 

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.