Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Tragediile din familia unui ministru roman. Doi fii au murit in conditii suspecte iar fiica lui si-a ucis mama cu satarul

Embed:

Dan C. Mihailescu prezinta povestea reala si cu adevarat socanta a unui demnitar al Guvernului de la Bucuresti: Miron Constantinescu

 Membru in conducerea Partidului Comunist Roman, rector al Academiei „Stefan Gheorghiu”, redactor-sef al ziarului „Scanteia”, ministru al Invatamantului si presedinte al Marii Adunari Nationale, Miron Constantinescu a fost o figura marcanta a regimului comunist si unul dintre putinii intelectuali din conducerea tarii in acele vremuri. Putini cunosc insa destinul tragic al acestei figuri istorice, care a incercat sa reformeze Partidul Comunist, ajungand astfel in dizgratie pentru ani buni, pana cand a fost reabilitat de Nicolae Ceausescu.

Stefan Bosomitu, doctor in istorie si cercetator la Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc, a scris biografia acestui personaj, fascinant nu doar pentru rolul sau in regimul comunist, ci si pentru tragediile din viata sa privata. Si-a pierdut un fiu intr-un accident de schi si un altul intr-o calatorie strainatate – de fiecare data sugerandu-se ca Securitatea a jucat un rol in aceste decese suspecte. Apoi fiica sa, bolnava de schizofrenie, si-a omorat mama cu satarul, a fost internata intr-un apoi ea insasi se pare ca s-a sinucis. Mai multe aflati din materialul video.

„Sociolog marxist, figura centrala a nomenclaturii rosii in primul deceniu ce a urmat instaurarii Republicii Populare Romane, Miron Constantinescu (1917–1974) este un personaj important al epopeii comunismului romanesc. Cu toate ca nu a avut anvergura politica a lui Gheorghe Gheorghiu-Dej, a Anei Pauker sau a lui Nicolae Ceausescu, Miron Constantinescu ramane un personaj care apare, cu incapatanare parca, in multe momente-cheie care au marcat istoria partidului comunist. Asadar, istoria vietii sale merita a fi spusa”, scrie autorul cartii.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 26 Martie 2015
Citeste mai multe despre: carte, Miron Constantinescu, istorie, comunism, tragedie,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed