Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Un bar austriac a interzis accesul migrantilor, dupa numeroasele cazuri de hartuire a femeilor. "M-am saturat"

koln

Un bar austriac a anuntat miercuri ca nu mai permite accesul migrantilor, decizie ce a stârnit proteste din partea organizatiilor de aparare a drepturilor omului, relateaza AFP, citata de Agerpres.

Patronul barului situat in statiunea balneara Bad Ischl, in Alpii austrieci, a declarat ca a fost nevoit sa ia aceasta masura din cauza incidentelor repetate provocate de migrantii care au hartuit fete si femei, inclusiv o chelnerita.

'M-am saturat si am decis sa le interzic accesul in bar', a spus patronul care a angajat si bodyguarzi pentru a se asigura ca decizia sa va fi respectata.

Potrivit AFP, pe pagina de Facebook a acestui bar a aparut mesajul - sters intre timp - 'Asylantenfrei' (liber de solicitanti de azil), ce aminteste de 'Judenfrei', termen folosit odinioara de nazisti cu referire la evrei.

ONG-urile care sustin migrantii au reactionat imediat. Una dintre acestea a acuzat patronul barului de discriminare, dar a criticat si autoritatile pentru ca nu au dat curs solicitarilor ei facute cu ani in urma de a revizui legislatia pentru a pedepsi astfel de gesturi. Si tribunalul local a precizat pentru AFP ca interzicerea accesului migrantilor in baruri nu poate fi sanctionata in baza legislatiei actuale.

Pe teritoriul Austriei au patruns anul trecut peste un milion de migranti arabi, africani si asiatici veniti in cautarea unei vieti mai bune in Europa. Cei mai multi si-au continuat calatoria catre Germania si nordul Europei. Totusi, circa 90.000 dintre ei au ramas in Austria, unde au cerut azil.

 

Sursa: Agerpres, Data publicarii: 13 Ianuarie 2016
Citeste mai multe despre: imigranti, interzisi, agresiuni sexuale,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed