Toti oamenii sunt "de culoare". Homo Sapiens s-a nascut in sudul Africii
Omul modern a evoluat in sudul Africii acum mai bine de 60.000 de ani si nu in estul "continentului negru" cum credeau oamenii de stiinta pana acum, arata un nou studiu.
Dupa ce au analizat mostrele de ADN a 27 de populatii din Africa zilelor noastre, oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca leganul umanitatii este regiunea desertica Kalahari din Sudul Africii, in Namibia si Botswana.
Bosimanii moderni au cea mai mare diversitate genetica (n.r. diversitate genetica se masoara in numarul de stramosi pe care ii are cineva) dintre toate populatiile africane, fapt ce sugereaza ca zona in care acestia traiesc in prezent a fost locul de nastere a primului Homo Sapiens.
ADN-ul altor africani este mai putin diversificat, ceea ce inseamna, spun cercetatorii, ca sunt descendenti dintr-un grup mai mic de migratori care au parasit zona Kalahari acum zeci de milioane de ani.
Rezultatele studiului arata ca sud-africanii au jucat un rol crucial in evolutia umanitatii.
Cercetatorii de la Universitatea Stanford din California au analizat mai mult de 500.000 de mostre de ADN prelevate de la toti atatia oameni care traiesc in prezent pe continentul african.
Cei mai multi oameni de stiinta cred acum ca omul modern a evoluat in Africa si a migrat apoi in Europa, Asia si, eventual, America. In drumul lor s-au intalnit cu alti umanoizi, originari, de asemenea, tot din Africa, cum ar fi omul de Neanderthal.