Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Stare de alerta ridicata in Indonezia. Un vulcan din provincia Sulawesi a aruncat fum si cenusa la 300 de metri inaltime

vulcan Indonezia

Un vulcan din provincia Sulawesi din nordul Indoneziei a aruncat fum si cenusa, autoritatile locale declarand alerta de gradul al doilea, informeaza agentia de presa DPA.

Muntele Soputan a degajat luni in atmosfera un fum gros pana la altitudinea de 300 de metri deasupra varfului sau, a declarat Sutopo Purwo Nugroho, purtator de cuvant al National Disaster Management Agency.

"Nu s-a inregistrat o crestere semnificativa a activitatii vulcanice", a precizat Geological Agency din Indonezia pe site-ul sau, adaugand ca alerta a fost ridicata la un nivel situat imediat sub cel maxim.

Cu o inaltime de 1.784 de metri, vulcanul a erupt de mai multe ori in ultimul an, dar nu au existat victime, mentioneaza agentia DPA.

Vulcanul este calm la suprafata, dar activitatea seismica arata ca este nelinistit si ar putea erupe, cutremurele superficiale fiind destul de frecvente (10 -15 pe zi), scrie volcanodiscovery.com anticipand ca, probabil, magma se ridica incet, dar inca nu a ajuns la suprafata.

Foto: photo.sindonews.com

 

Sursa: Agerpres, Data publicarii: 5 Ianuarie 2016
Citeste mai multe despre: vulcan, Indonezia, alerta,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed