Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Ora Pamantului in Romania si in lume. Doua miliarde de oameni au stins luminile: Avem o singura planeta. Trebuie sa actionam

Embed:

Aproape doua miliarde de oameni din intreaga lume au sarbatorit Ora Pamantului prin stingerea luminilor. In Roma, Coloseumul a fost inghitit de intuneric, la fel portul Victoria din Hong Kong si Turnul Eiffel.

Cea mai mare manifestare voluntara pro-mediu din istorie, marcata la nivel mondial, a avut loc sambata seara. Tari de pe intreg globul au luat parte la eveniment prin stingerea luminilor in cele mai importante puncte turistice ale marilor orase.

Pentru al 8-lea an consecutiv si Romania a luat parte la evenimetul mondial Ora Pamantului. In semn de respect pentru planeta care ne-a suportat toate experimentele si excesele, iluminatul unor cladiri simbol a fost oprit pentru o ora. In Bucuresti, biciclistii au participat si ei doar ca zapada le-a cam incurcat planurile.

Inca din anul 2009, Romania s-a alaturat si ea acestui eveniment global. Sloganul din acest an al actiunii este "Daruieste naturii din energia ta" si astfel Palatul Victoria, Palatul Parlamentului, Ateneul Roman dar si alte muzee si institutii pubilce se numara si ele printre cladirile care, timp de o ora, au marcat participarea la acest eveniment prin intreruperea iluminatului.

Ora Pamantului

Daniel Dumitru, reprezentatul Universtitatii Ecologice: "Sa facem economie pentru resursele pamantului."

Mihai Deles, vicepresedinte "Adevaratii Veloprieteni" :"Vrem sa tragem un semnal de alarma asupra problemei planetei noastre si pentru noi evenimentul asta e facut in scopul de a arata ca ne dorim un Bucuresti mai curat"

Daca traseul initial era de la Palatul Parlamentului pana la Arcul de Triumf si inapoi, biciclistii au avut parte de o surpriza.

Zapada le-a stricat planurile celor peste 5 sute de biciclisti care au ales sa petreaca pedaland acest eveniment. In consecinta, organizatorii au schimbat traseul si au optat pentru o varianta mai scurta.

Si cei din Brasov au fost solidari cu evenimentul.In semn de respect cativa voluntari au marsaluit prin centrul vechi al Brasovului cu lumanari puse in borcanele pictate manual.

Tari de pe intreg globul au luat parte la eveniment prin stingerea luminilor in cele mai importante puncte turistice ale marilor orase. Italia a sarbatorit Ora Pamantului prin stingerea luminilor de la Coloseum spre surprinderea turistilor care inca se aflau in jurul monumentului. Iar in Filipine mai multi localnici au organizat un mars cu biciclete din bambus cu leduri si au format o harta a tarii.

Segolene Royal, ministrul francez al mediului: "Sa mentinem astfel de evenimente este crucial pentru noi. Astazi, 178 de tari participa la ziua dedicata Pamantului si in lupta pentru reducerea consumului de energie."

Ora Pamantului

Faimosul port din Hong Kong a fost acoperit de intuneric timp de ora, iar cel mai inalt turn din Tokyo a disparut in noapte dupa ce organizatorii au ales sa economiseasca consumul masiv de energie al cladirii timp de ora.

Herbert Bautista, primar Quezon: "Sper sa devina un eveniment institutionalizat, sa facem asta in fiecare an si nu doar o ora pe an, ci in fiecare an cate o ora pe luna, acesta ar fi un lucra intr-adevar maret."

Ora Pamantului

Italia a sarbatorit Ora Pamantului prin stingerea luminilor din Coloseum in fata turistilor care inca se aflau in jurul monumentului.

In Pakistan, locuitorii dintr-un oras au aprins lumanari si au stins toate becurile in semn de solidaritate cu sutele de milioane de oameni care au luat parte la evenimentul global.

Ora Pamantului

"Avem o singura planeta. Trebuie sa actionam! Trebuie sa invatam umrmatoarele generatii cum sa intretina planeta. Nu ea are nevoie de noi, ci noi de ea", a declarat un locuitor.

Iar In Filipine mai multi localnici au organizat un mars cu biciclete din bambus cu leduri si au format o harta a tarii.

Ora Pamantului

 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 20 Martie 2016
  • Ora Pamantului
  • Ora Pamantului
  • Ora Pamantului
  • Ora Pamantului
  • Ora Pamantului
  • Ora Pamantului
Citeste mai multe despre: Ora Pamantului, energie, lumina,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed