Ora Pamantului in Romania si in lume. Doua miliarde de oameni au stins luminile: Avem o singura planeta. Trebuie sa actionam

Ultimul update: Miercuri 23 Martie 2016 00:04
Data publicarii: Duminica 20 Martie 2016 08:08
Categorie: Internaţional
Ora Pamantului

Aproape doua miliarde de oameni din intreaga lume au sarbatorit Ora Pamantului prin stingerea luminilor. In Roma, Coloseumul a fost inghitit de intuneric, la fel portul Victoria din Hong Kong si Turnul Eiffel.

Cea mai mare manifestare voluntara pro-mediu din istorie, marcata la nivel mondial, a avut loc sambata seara. Tari de pe intreg globul au luat parte la eveniment prin stingerea luminilor in cele mai importante puncte turistice ale marilor orase.

Pentru al 8-lea an consecutiv si Romania a luat parte la evenimetul mondial Ora Pamantului. In semn de respect pentru planeta care ne-a suportat toate experimentele si excesele, iluminatul unor cladiri simbol a fost oprit pentru o ora. In Bucuresti, biciclistii au participat si ei doar ca zapada le-a cam incurcat planurile.

Inca din anul 2009, Romania s-a alaturat si ea acestui eveniment global. Sloganul din acest an al actiunii este "Daruieste naturii din energia ta" si astfel Palatul Victoria, Palatul Parlamentului, Ateneul Roman dar si alte muzee si institutii pubilce se numara si ele printre cladirile care, timp de o ora, au marcat participarea la acest eveniment prin intreruperea iluminatului.

Daniel Dumitru, reprezentatul Universtitatii Ecologice: "Sa facem economie pentru resursele pamantului."

Mihai Deles, vicepresedinte "Adevaratii Veloprieteni" :"Vrem sa tragem un semnal de alarma asupra problemei planetei noastre si pentru noi evenimentul asta e facut in scopul de a arata ca ne dorim un Bucuresti mai curat"

Daca traseul initial era de la Palatul Parlamentului pana la Arcul de Triumf si inapoi, biciclistii au avut parte de o surpriza.

Zapada le-a stricat planurile celor peste 5 sute de biciclisti care au ales sa petreaca pedaland acest eveniment. In consecinta, organizatorii au schimbat traseul si au optat pentru o varianta mai scurta.

Si cei din Brasov au fost solidari cu evenimentul.In semn de respect cativa voluntari au marsaluit prin centrul vechi al Brasovului cu lumanari puse in borcanele pictate manual.

Tari de pe intreg globul au luat parte la eveniment prin stingerea luminilor in cele mai importante puncte turistice ale marilor orase. Italia a sarbatorit Ora Pamantului prin stingerea luminilor de la Coloseum spre surprinderea turistilor care inca se aflau in jurul monumentului. Iar in Filipine mai multi localnici au organizat un mars cu biciclete din bambus cu leduri si au format o harta a tarii.

Segolene Royal, ministrul francez al mediului: "Sa mentinem astfel de evenimente este crucial pentru noi. Astazi, 178 de tari participa la ziua dedicata Pamantului si in lupta pentru reducerea consumului de energie."

Faimosul port din Hong Kong a fost acoperit de intuneric timp de ora, iar cel mai inalt turn din Tokyo a disparut in noapte dupa ce organizatorii au ales sa economiseasca consumul masiv de energie al cladirii timp de ora.

Herbert Bautista, primar Quezon: "Sper sa devina un eveniment institutionalizat, sa facem asta in fiecare an si nu doar o ora pe an, ci in fiecare an cate o ora pe luna, acesta ar fi un lucra intr-adevar maret."

Italia a sarbatorit Ora Pamantului prin stingerea luminilor din Coloseum in fata turistilor care inca se aflau in jurul monumentului.

In Pakistan, locuitorii dintr-un oras au aprins lumanari si au stins toate becurile in semn de solidaritate cu sutele de milioane de oameni care au luat parte la evenimentul global.

"Avem o singura planeta. Trebuie sa actionam! Trebuie sa invatam umrmatoarele generatii cum sa intretina planeta. Nu ea are nevoie de noi, ci noi de ea", a declarat un locuitor.

Iar In Filipine mai multi localnici au organizat un mars cu biciclete din bambus cu leduri si au format o harta a tarii.

 

Cum s-a desfasurat Ora Pamantului in Romania. 500 de biciclisti au pedalat pe zapada, in Bucuresti

Cum s-a desfasurat Ora Pamantului in Romania. 500 de biciclisti au pedalat pe zapada, in Bucuresti

FULLSCREEN
Ora Pamantului in Romania si in lume. Doua miliarde de oameni au stins luminile: Avem o singura planeta. Trebuie sa actionam
  • /

Sursa: Pro TV

Petro Porosenko si Klaus Iohannis

Ucraina, ”decepționată” după ce Klaus Iohannis și-a anulat vizita

Români, indieni şi nigerieni, sclavi pe o plantaţie din Italia

O navă care ducea migranţi spre România s-a scufundat în Marea Neagră

Alertă de erupţie vulcanică, în Indonezia. Mii de oameni evacuaţi

Un tânăr de 18 ani, inculpat pentru atacul de la metroul din Londra

Bilanț nou în Mexic: 273 de morți. Mărturiile românilor: "E ceva care îţi ridică părul pe mâini"

rostov

Doi morți și sute de evacuați după un incendiu într-un hotel din Rusia

Doi oficiali polonezi s-au vaccinat unul pe altul în public ca să promoveze imunizarea

Facebook va contribui la ancheta alegerilor americane. „Publicul merită să știe”

Un avion privat s-a prăbușit pe aeroportul din Istanbul și a fost cuprins de flăcări

Bandă de români, care ar fi comis 30 de jafuri, arestată în Franța

Liliane Bettencourt, cea mai bogată femeie din lume, a murit